3,5 miljoen kijkers voor Peter R. de Vries


De kijkcijfers van zondag 9 november 2008 (SKO)

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever (SBS6, 21:29) – De extra lange aflevering van misdaadjournalist Peter R. de Vries over Joran van der Sloot scoorde zondag 3.464.000 kijkers (madl: 47.5%). Bijna de helft van alle televisiekijkers stemden af op SBS 6. Het is daarmee de best bekeken niet sport-uitzending sinds Boer Zoekt Vrouw op 2 maart 2008 2,8 miljoen kijkers scoorde. De eerste tv-reportage over Joran van der Sloot trok op 3 februari 2008 7.030.000 kijkers (madl: 79.3%) naar SBS.

Joran van der Sloot reageerde geïrriteerd toen De Vries hem afgelopen week belde om hem te confronteren met zijn bevindingen. “Jij hebt dit allemaal geïnitieerd. Ik heb niets gedaan, denk je dat ik dom ben. Je bent een gemene, vieze man.” Hij bedankte De Vries wel voor de duizend euro.

Ik Wed Dat Ik Het Kan (RTL4, 19:59) – Carlo Boszhard en Nicolette van Dam keerden zondagavond terug met een nieuw seizoen van het programma Ik Wed Dat Ik Het Kan op RTL 4. De opvolger van Achmea Kennisquiz (0,9 miljoen kijkers) en Gooische Vrouwen (1,8 miljoen kijkers), ging zondag van start met 837.000 kijkers (madl: 11.0%). Mediabureau ZenithOptimedia oordeelde in mei 2008 dat Ik Wed Dat Ik Het Kan gezelligheid mist. “Carlo is duidelijk in z’n element als showmaster en presenteert het programma zoals we van hem verwachten. Nicolette laat zien een verrassend veelbelovend presentatrice te zijn en neemt de plaats van de onvervangbare Irene zeer goed in. Toch mist het programma een gezellige sfeer, misschien door de veel te grote studio of door de te hoge snelheid waarmee de weddenschappen worden afgewerkt“, liet het bureau weten.

De Reünie (KRO, Ned1, 20:23) – Rob Kamphues is met De Reünie één van de grote publiekstrekkers van Nederland 1. Er keken zondag 2.196.000 kijkers (madl: 28.2%) naar het programma. Cruciaal voor het succes is volgens Kamphues ook het imago van de KRO. “De KRO heeft een goede naam, dankzij Memories en Spoorloos. We zijn zuinig op de mensen. Als BNN dit programma zou maken, zouden ze hun verhalen niet voor de camera durven te vertellen. Hooguit valt het ze tegen dat ik plotseling aan kom lopen, en niet Anita Witzier of Yvon Jaspers.” Kamphues beschouwt De Reünie als zijn derde grote succes, na Kopspijkers (VARA) en De 8 plagen van Rob Kamphues (RTL 4). “De laatste tijd roept iedereen dat ik grote, Frits Sissing-achtige dingen moet gaan doen. Maar die mensen hebben de afgelopen tien jaar niet goed opgelet. Ik vind het succes geweldig, maar mijn geluk hangt niet af van kijkcijfers.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen