NET 5 vanaf volgend jaar met serie-avond op vrijdag

NET 5 brengt vanaf vrijdag 2 januari de nieuwe Amerikaanse serie 90210, de opvolger van de bekende hitserie Beverly Hills 90210. Het vervolg vormt samen met het aansluitend geprogrammeerde tweede seizoen van de serie Gossip Girl een nieuwe serieavond bij NET 5. Dat laat een zegsvrouw van NET 5 vandaag weten. Momenteel zendt NET 5 vrijdag films uit. Het station heeft vertrouwen in 90210. “90210 is in de VS sinds september te zien en behaalde daar direct hoge kijkcijfers.”

De originele reeks Beverly Hills 90210 liep tien seizoenen lang, van 1990 tot 2000, en was internationaal een groot succes. Niet alleen werd ‘90210’ de bekendste postcode van de Verenigde Staten, ook de namen ‘Brandon’ en ‘Dylan’ namen explosief in populariteit toe. Sinds september van dit jaar is de spin off 90210 te zien in Amerika, met een volledig nieuwe cast die af en toe wordt aangevuld met gastrollen van oude bekenden zoals Jennie Garth en Shannen Doherty. Zij zijn te zien als hun oude karakters, respectievelijk Kelly Taylor en Brenda Walsh.

De nieuwe serie begint met de aankomst van de familie Wilson in Los Angeles. Zij verruilen het platteland van Kansas voor een nieuw leven in Beverly Hills. Vader Harry (Rob Estes, bekend van o.a. Melrose Place) is de nieuwe rector van West Beverly High School. Hij is getrouwd met Debbie (Lori Loughlin uit Full House, Summerland) en samen hebben ze twee kinderen, de tieners Annie (Shenae Grimes) en Dixon (Tristan Wilds), die geadopteerd is. Zij krijgen als nieuwkomers op school heel wat te verduren en dat hun vader het schoolhoofd is, maakt het er niet makkelijker op.

NET 5 ziet verheugd toe hoe 90210 in de Verenigde Staten gewaardeerd wordt. “Niet alleen een nieuwe, jonge doelgroep waardeert de serie, maar ook de fans van het eerste uur blijken massaal (weer) te kijken.

Na 90210 staan nieuwe afleveringen van de andere populaire high school serie, Gossip Girl, op het programma. Hierin staat een elitaire vriendengroep in de Upper East Side in New York centraal. Ze genieten hun opleiding aan een privéschool, worden rondgereden door chauffeurs in limousines en feesten in designerkleding. Alles draait om status en netwerken. Hoewel deze wereld zeer aanlokkelijk lijkt, ligt het gevaar op de loer omdat niemand elkaar vertrouwt. Met dank aan de anonieme blogger die zichzelf Gossip Girl noemt. Gossip Girl was eerder op dinsdag te zien.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen