Corine Boon maakt programma in de trein

Corine Boon gaat een nieuw programma presenteren vanuit de trein voor RTL 4. In het middagprogramma Spoor Van Leven gaat ze op zoek naar bijzondere verhalen. Dat laat een zegsvrouw van RTL 4 vandaag weten. “Elke aflevering staat een ander traject in Nederland cen- traal. Corine reist over en langs dit traject waar zij bijzondere mensen ontmoet en opmerkelijke plekken bezoekt. Zo neemt zij onder andere poolshoogte in Boxtel, dat aan het traject Den Bosch-Eindhoven ligt“, zegt ze.

Elke dag reizen meer dan één miljoen mensen over de ruim 6.500 kilometer spoor die ons land telt, waarmee Nederland het drukst bereden spoornetwerk van de wereld bezit. In ‘Spoor Van Leven’ gaat Corine Boon wekelijks op zoek naar de meest uiteenlopende verhalen van omwonenden, reizigers, medewerkers en bestuurders om meer te horen over hun leven op, langs en rond het spoor. “Verhalen met een persoonlijke inslag, waarin het spoor een belangrijke rol speelt. Nederland en het spoor zijn nu eenmaal onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

Corine Boon gaat onder meer op bezoek in Boxtel. In Boxtel ligt één van de drukste spoorwegovergangen van Nederland. “Dagelijks passeren hier meer dan vijfhonderd treinen, waardoor de overweg soms 47 minuten per uur gesloten is. Zij spreekt de inwoners en vraagt hen naar de impact van dit spoor op hun dagelijks leven.”

Station Leiden ligt aan het traject Leiden-Rotterdam. Leiden is een zogenoemd proefstation, wat betekent dat hier alle nieuwe stationsideeën worden uitgeprobeerd. “Zo is dit najaar de toegankelijkheid, ofwel gebruiksgemak, voor mensen met een zintuiglijke beperking getest. Femke Krijger is ernstig slechtziend, slechthorend en volledig afhankelijk van het openbaar vervoer. Met Corine test Femke de toegankelijkheid van station Leiden Centraal.”

Spoor Van Leven is vanaf zondag 7 december wekelijks tussen 16.25 en 16.55 uur te zien op RTL 4. De herhaling is iedere zondagochtend om 09.00 uur.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen