‘NCRV-serie niet eenzijdig over alternatieve geneeswijzen’

De Raad voor de Journalistiek heeft de klacht van de Vereniging tegen de Kwak- zalverij inzake het NCRV-programma Uitgedokterd?! met Ghislaine Plag (foto), ongegrond verklaard. Dat laat een woordvoerder van de NCRV vandaag weten. Uitgedokterd?! behandelde in zes afleveringen alternatieve geneeswijzen. De Raad stelt dat de NCRV de kijkers niet eenzijdig heeft bericht en dat er geen sprake is van misleiding, zoals door de Vereniging tegen de Kwakzalverij werd betoogd, aldus de NCRV.

De Raad voor de Journalistiek komt tot de conclusie “dat verweerder geen grenzen heeft overschreden van hetgeen, gelet op de eisen van journalistieke verantwoordelijkheid, maatschappelijk aanvaardbaar is“.

De NCRV heeft de serie Uitgedokterd?! eerder dit jaar uitgezonden op Nederland 2. In zes afleveringen zijn patiënten gevolgd die buiten de gangbare paden van de geneeskunde op zoek gingen naar alternatieve of experimentele geneeswijzen.

De verhalen werden beknopt becommentarieerd door prof. dr. Jan Keppel Hesselink, voorzitter van de Stichting IOCOB. Deze stichting geeft onder meer informatie over en doet onderzoek naar alternatieve geneeswijzen. De reeks werd afgesloten met een tv-debat tussen voor- en tegenstanders van niet-reguliere geneeskunde, waarbij bestuursleden van de Vereniging tegen de Kwakzalverij aanwezig waren.

In oktober weigerde de NCRV de Mr. Kackadorisprijs die jaarlijks door de Vereniging tegen de Kwakzalverij wordt uitgereikt.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen