EO kijkt uit naar uitspraak Commissie Gelijke Behandeling

De EO is “nieuwsgierig” naar het oordeel van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) over het uitsluiten van een homoseksuele man van deelname aan de tv-serie Veertig Dagen Zonder Seks. Dat vertelt een woordvoerder van de Evangelische Omroep vandaag aan het ANP. De zegsman: “Deze uitspraak kan verstrekkende gevolgen hebben. Als de CGB hierover mag oordelen, gaat ze op de stoel van de redactie zitten. Dat is volgens ons in strijd met de vrijheid van meningsuiting.

De man zou na zijn aanmelding, begin dit jaar, te horen hebben gekregen dat de EO voor dit programma geen homoseksuele deelnemers zoekt. Dinsdagmiddag vond bij de CGB in Utrecht een zitting plaats over deze zaak, over acht weken volgt de uitspraak.

Volgens de EO heeft de afwijzing niets te maken met de identiteit van de omroep. “Het is geen ideologische afweging geweest, maar een redactionele”, zegt hij. Of homoseksualiteit inderdaad de reden van afwijzing was, wil de woordvoerder niet zeggen, totdat de CGB zich heeft uitgesproken over de veelbesproken zaak.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen