485.000 kijkers voor De Schoonmaakdiva van Nederland


De kijkcijfers van woensdag 12 november 2008 (SKO)

De Schoonmaakdiva van Nederland (RTL4, 21:30) – De nieuwe talentenjacht Schoonmaakdiva van Nederland met poetssterren Marja en Liny beleefde woensdagavond een matige première. Tegenover de torenhoge scores van RTL 7 en Nederland wist het programma slechts 485.000 kijkers (madl: 7.1%) te boeien. “Iedereen kan tegenwoordig via allerlei tv-programma’s proberen overal de beste in te zijn, maar de gewone huisvrouw valt daarbij altijd buiten de boot“, legt Marja uit.

Marja vervolgt in dagblad Spits: “De kennis van schoonmaken is in Nederland heel slecht. Dat komt door de reclames op tv. Daarin wordt vaak de illusie gewekt dat als je een potje van het een of ander koopt alles na drie minuten spik en span is. Zo werkt dat natuurlijk niet.” Wie er uiteindelijk met de titel Schoonmaakdiva van Nederland aan de haal gaat blijkt over zes weken.

AZ – PSV (RTL7, 21:04) – Met de twee goed bekeken voetbalduels FC Volendam – Ajax en AZ – PSV wist RTL 7 zichzelf woensdagavond te kronen tot het best bekeken televisiekanaal van de avond. Waar FC Volendam – Ajax in de vooravond al 973.000 kijkers (madl: 16.7%) scoorde, ging RTL 7 vanaf 21.00 uur de lucht in met 1.552.000 kijkers (madl: 24.5%) voor AZ – PSV. Die laatste wedstrijd was een ’topwedstrijd’, zegt AZ-trianer Louis van Gaal. “Het was een evenwichtig duel. Het mag zelfs een topwedstrijd genoemd worden.” Er moest liefst 120 minuten worden gevoetbald om tot een winnaar te komen. Dat werd uiteindelijk dus AZ, dankzij een treffer van David Mendes da Silva. “Het had twee kanten op kunnen gaan, al hebben wij wel de meest doelrijpe kansen gecreëerd“, aldus Van Gaal.

Volgende Keer Beter (Teleac, Ned2, 19:54) – Elsemieke Havenga praat in de talkshow Volgende Keer Beter met mensen die te maken kregen met fouten in de gezondheidszorg en zelf ingrepen. Vorige week ging begon de AVRO met een nieuw seizoen van het medische programma Missers met Pieter Jan Hagens. Elsemieke in Mikro Gids: “In Missers wordt meer met de beschuldigende vinger gewezen, terwijl wij zo’n medische misser bekijken met het oog op de toekomst: hoe kun je voorkomen dat zoiets weer zal gebeuren? En we laten zien dat de patiënt zelf kan ingrijpen, die kent zijn eigen zaak het best. Heel vaak gaan in de gezondheidszorg dingen verkeerd door miscommunicatie; de patiënt denkt dat hij begrepen wordt en de arts gaat ervan uit dat zijn verhaal duidelijk is. Dat komt in dit programma heel duidelijk naar voren. Van fouten kan je leren; dat is ons uitgangspunt.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen