VARA-voorzitter Vera Keur vertrekt in najaar 2009

VARA-voorzitter Vera Keur heeft vandaag haar vertrek aangekondigd in het najaar van 2009. Ten tijde van haar vertrek is ze veertien jaar voorzitter en algemeen directeur van de omroep geweest. Vera is toe aan iets anders. “Dit is een uitgelezen periode om te vertrekken: het gaat goed met de VARA, er werken veel bevlogen mensen, er is uitzicht op een nieuwe concessietermijn, VARA is pro- ducent van veel succesprogramma’s in alle genres en kan rekenen op grote publieke waardering.”

Als reden voor haar vertrek geeft Vera Keur aan dat ze het voorzitterschap al veel langer ‘met plezier en overtuiging’ heeft vervuld dan ze van plan was en dat het goed is om binnenkort een paar bakens in het leven te verzetten.

Concrete plannen voor de toekomst heeft Vera Keur nog niet. “Het komende jaar ben ik er nog volledig voor de VARA. Daarna ga ik nadenken over mijn toekomst, waarvan op dit moment alleen vaststaat dat ik niet ga stilzitten.

In 1990 werd Vera Keur mediadirecteur van de VARA, een functie die ze tot 2003 bekleedde, vanaf 1995 in combinatie met het voorzitterschap. De benoeming van een opvolger zal in het voorjaar van 2009 plaatsvinden.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen