VARA lanceert consumentenblad Kassa Magazine

De VARA lanceert een nieuw consumen- tenblad. Op dinsdag 30 september ligt het eerste nummer van Kassa Magazine in de winkels. Dat laat een persvoorlichter van de omroep vandaag weten. Naast Kassa op Nederland 1, het dagelijkse Radio Kassa op Radio 1 en de internetportal, is er nu eindelijk een blad van Kassa over  de verschillende consumentenonderwerpen. “Elk nummer van Kassa Magazine heeft een specifiek thema“, zegt hij. “In de eerste editie is dat ‘Slapen’.

Het 84 pagina’s tellende Kassa Magazine, dat te koop is voor 1,99 euro, verschijnt vooralsnog zes keer per jaar. “Kassa Magazine komt voort uit de succesvolle, crossmediale aanpak van Kassa, met het wekelijkse tv-programma als aanjager: elke zaterdagavond trekt ‘Kassa’ op Nederland 1 – gepresenteerd door Felix Meurders – gemiddeld zo’n 1,3 miljoen kijkers“, zegt de woordvoerder. “Nog een paar cijfers: Radio Kassa op Radio 1 heeft dagelijks gemiddeld 500.000 luisteraars en de website kassa.vara.nl trekt zo’n 1,4 miljoen unieke bezoekers per maand.

In Kassa Magazine worden consumentennieuws, journalistieke verhalen en reportages afgewisseld met tests en gesprekken met BN’ers over hun favoriete producten en hun consumentengedrag. Het blad richt zich op de positief-kritische consument, die meer wil weten over de consumptie van dagelijkse producten. Hoofdredacteur Chris Buur: “Consumeren kan leuk zijn, gevaarlijk, spannend, verleidelijk, onethisch, een jungle, of gewoon grappig. Dat lijken ons mooie uitgangspunten om een boeiend en noodzakelijk blad mee te maken.

Vaste columnisten delen – ieder op hun eigen vakgebied – hun kennis met de lezer: Sylvia Witteman (over consumentenzaken in de VS), autodeskundige Freddy Rikken (NRC Auto) en Jan Kuitenbrouwer als ‘kritisch hedonist’. Het RVU-programma ‘Keuringsdienst van Waarde’ verzorgt telkens twee pagina’s in ‘Kassa Magazine’.

Het tweede nummer van Kassa Magazine verschijnt op 25 november.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen