Netmanager Nederland 1: ‘Gat met RTL 4 steeds groter’

Geplaatst op ma 29 sep 2008 om 11:01

Netmanager Marcel Peek van Nederland 1 constateert dat zijn publieke televisie- station nog altijd in opmars is. Hij ziet het gat met de concurrentie steeds groter worden. Dat vertelt Marcel Peek vandaag in De Telegraaf. “Vorig jaar waren we de best bekeken zender en het gaat nu nog iets beter. Het gat met RTL 4 wordt groter. Een van de verrassingen is De reünie, dat doet het echt heel erg goed“, vertelt Marcel over het nieuwe seizoen. “Paul de Leeuw (foto) is nog steeds de kampioen van de zaterdagavond.

Toch heeft zelfs Nederland 1 te kampen met tegenvallers. “Een tegenvaller was Eurovisie Dance Contest: 660.000 kijkers is niet goed genoeg voor zaterdagavond prime time. Bij Yvon Jaspers denken veel mensen aan de miljoenen van Boer zoekt vrouw, maar Yvon in de buurt is toch echt een heel ander programma. Het zit nu op 500.000 kijkers, 600.000 zou mooi zijn.”

Bert Habets, baas van RTL Nederland, is tevreden over de prestaties van RTL. “Het mooie bij RTL is dat we dit najaar fors hebben vernieuwd en dat acht van de tien nieuwe programma’s zijn aangeslagen. Kijk bijvoorbeeld naar Uitstel van executie, Herrie aan de horizon, Help, mijn man heeft een hobby en De naakte waarheid. Op RTL 5 lukt het ons te verjongen met Rock Nation en So you think you can dance.

Million Dollar Wedding voldoet niet aan onze verwachtingen, zowel wat inhoud als wat kijkcijfers betreft. Dat hoort erbij als je risico durft te nemen. Ik hou van Holland bijvoorbeeld werd afgelopen voorjaar wel een succes. Wat schat je? doet het ook iets minder dan gehoopt. Maar we zijn nog steeds vijf dagen in de week met onze zenders marktleider in de doelgroep 20-49 jaar.

SBS-baas Eric van Stade spreekt zelfs over de mooiste seizoensstart ooit. “Bijna alles is goed gegaan, voor ons is dit de beste seizoensstart ooit geweest. We blijven met drie zenders overeind: SBS 6 groeit licht, NET 5 stijgt sterk en Veronica weet zich te handhaven. Hollandse krijgers viel tegen, maar komt later terug omdat we er wel in geloven. Popstars is goed van start gegaan en Het beste idee van Nederland scoort weer beter dan vorig jaar. Wie ben ik? doet het buitengewoon goed met 1,3 miljoen kijkers.(Foto: John Kramer)








37 Reacties op “Netmanager Nederland 1: ‘Gat met RTL 4 steeds groter’”


 1. TVtijd.

  Het gaat gewoon niet goed met RTL. Het gat tussen RTL4 en SBS6 wordt met de dag kleiner. Na 2 jaar is er nog steeds niks fatsoenlijks om 22.30. Willen ze soms 3e zender van NL worden??

 2. !#Michael#!

  Goh laat me niet lachen :lol: “Bij Yvon Jaspers denken veel mensen aan de miljoenen van Boer zoekt vrouw, maar Yvon in de buurt is toch echt een heel ander programma. Het zit nu op 500.000 kijkers, 600.000 zou mooi zijn.”

  600dznd op Ned1 is een lachertje, is een schande, is je de ogen uit de kopschamen, en hij druft te zeggen dat dat mooi is? Waar menig ander programma zo rond de 1mln zit op Ned1 … Ook spoorloos verdwenen is een domper … T is toch niet allemaal goud wat er blinkt bij Ned1 (gelukkig ;) ) … Maar beweren dat 600dznd kijkers aan de verwachting voldoet, bij Yvonne, hij dacht ook aan 1mln cker … en Yvonne heeft pr voldoende gehad voor deze show!

  Verder mag die man god op z’n bloote knieetjes danken dat Erland Galjaard een te grote lapzwanz is om met iets degelijks na half elf te komen, want dan komen RTL4 en Ned1 op sommige dagen wel weer heel dicht bij elkaar …

 3. Anoniem

  ook de voorgangers van erland stonden aan de vooravond van verknallen vanrtl.darom moesten die weg.en erland moest komen en deze dacht kom laat ik eens lekker klunsen en met,na ja dat is wel bekent.en zig voral lekker onsympatiek maken en zeggen ik weet niet of ik nu in de media moet willen of niet en of wel.jaaa moeilijk he.neee van het ooit zo grote rtl is hartelijk weinig meer overik ze dat geemer over doelgroepen ik zeg als zender moet men blij zijn dat de mensen naar je willen kijken.in plaats de eter in te roepen dat bepaalde programa,s voor welke leeftijd dan ook is.als men dat gaat roepen vinden mensen dat al bij voorbaat niks.

 4. Drama Queen

  Zucht daar gaan we weer met deze zinloze dicussie

 5. Anoniem

  opvalend ook is dat op de zondag avond ruim 1 milioen mensen na gooise vrouwen weg zappen.dus dat programa van martijn is ook gewoon bager.daar word geloof ik in de media weinig te iet over gesproken.bijzonder is dat wel.

 6. Anoniem

  ach ja alles rondom die zenders.als mijn zenders het maar goed doen dan vind ik het top.

 7. Anoniem

  Reactie op Anoniem: Weet je wat bagger is… Die schrijfstijl van jou.

 8. Tim

  RTL4 is ook bagger, dat was vroeger wel anders. Een programma met een schamele 800.000 kijkers een succes noemen? Dat is tekent RTL4.

 9. Vince

  Anoniem: Tering….zitten er geen ‘punten’ en ‘komma’s’ op je toetsenbord. Stakker!

 10. AL

  Rare denk-kronkel dat alle Gooische Vrouwen kijkers ook automatisch Martijn Krabbe -kijkers zouden zijn? Ik denk dat heel veel mensen speciaal op RTL4 afstemmen voor Gooische Vrouwen dus zie niet in waarom die allemaal zouden moeten blijven hangen.

 11. James

  Waarom zou die Peek zich druk maken om kijkcijfers? Daar gaat het toch niet om bij de PO? :)

 12. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!: Michael, waarom spreek je er ‘schande’ van als een programma op Ned. 1 600.000 kijkers scoort en dat de mensen de ogen uit hun kop moeten schamen daarvoor en zeg je dat niet als RTL op zaterdagavond amper 500.000 haalt als een COMMERCIEEL bedrijf en dat tegenover 1,9 miljoen op Ned. 1, neem aan dat je een gelijkluidende mening hebt voor RTL? Of is dat ineens WEL acceptabel? RTL roept toch ook als bijv. Idols ruim een half miljoen lager uitvalt dan verwacht, dat het prima gaat? Als de gehele zaterdagavond RUIM onder het miljoen blijft hangen… waarom horen we jou daar niet over in dezelfde toon? RTL is toch ook een zender die zeker boven het miljoen moet scoren op zo’n avond, heb ik jou niet met dezelfde bewoording over gehoord…

 13. Feder

  Reactie op !#Michael#!:
  Wel erg simpel van je om te reageren op de cijfers van 1 programma, terwijl de tendens van het artikel (gat tussen NLD 1 en RTL4 steeds groter) gewoon een feit is. Maar kennelijk weet je daar niets tegen in te brengen ;)

  Het is opvallend dat RTL4 zelden nog de best bekeken zender is. Vorig jaar kwam het nog wel eens voor, maar volgens mij is het laatste half jaar SBS6 vaker dan RTL4 de zender met het hoogste marktaandeel geweest.

 14. johan

  galjaard, je bent niet 5 avonden in de week marktleider op 20-49. je bent het niet op vrijdag, zaterdag en zondag. dus maar vier dagen.

 15. Arrowhead

  SBS zou helemaal hoge ogen gooien, als ze Tooske inruilen voor een echte presentatrice.

 16. Anoniem

  Beetje druk maken om leestekens en tikfouten, zeikerds.

 17. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

  Dat is ook niet erg, een paar tikfouten ofzo. Maar zoveel fouten als post 5 is toch te sneu voor woorden. Hoe oud moet die persoon wel niet zijn om zo te kunnen typen? 6?

 18. Mart

  Reactie op Anoniem:
  Inderdaad, is gek dat daar niks over gezegd wordt. Wel jammer ant de presentatie is goed en het idee van het programma ook wel. Als je het kijkt zit je naar een verschrikkelijk lelijk en goedkoop decor te kijken met golfplaten en 2) Het ziet ernaar uit alsof het ff in elkaar geflanst is. Ze hadden er iets beter over na moeten denken en wat moeten investeren in het decor (het oog wil ook wat).

 19. Anoniem

  rtl is en word steeds meer een ramp zender.en dan de reakties van mensen die met een volkomen andere bril naar de publieke omroep kijken en naar sbs.volgens deze mensen is rtl de beste maar het grote meerderheid ziet het toch anders.de publieke 3 zenders sbs 3 zenders en het grote rtl maar liefst 4 zenders en tussen rtl en sbs zit cwa aandeel niet veel verschil.tja dat wil zeggen dat rtl met een van hun zenders maar liefts 1.a.2 procent behaald dat is mij een top score zeg.en in het weekend kunnen zij rtl niet eens meer programa,s boven de milioen halen en in de week ook steeds minder.en dan word zo programa van wendy en martijn en robert toch ineens met een hele andere bril bekeken he het is niet op zi,n rtls maar je moet roze blijven kijken natuurlijk.van al die grote succesen naar matigheid en verliezen van de publieke tewijl je als comerciele veel meer centjes hebt.en sbs met 3 zenders niet kunnen overtroeven.rtl zouw met hun zenders iedereen achter zich moeten laten en dat doen ze niet.met hun gezeur.en dan de namen die niet scoren robert wendy martijn.maar blijf maar lekker letten op wat anderen doen dan gaat de rest wel verder met winnen.en deze reakties hier ook wekelijks van die aangeslagen rt aanhangers onder het motto wat scheelt er allemaal aan de andere zenders.ik zouw zeggen ga je lekker bezig houden mt wat rtl doet want een ding is zeker die kunnen jullie steun wel gebruiken bij het uithuilen.en maar zaniken over hoe goed dat het vermeende rtl wel niet is maar intusen is het bedroevend.ik zeg go sbs en publieke veeg met rtl de vloer aan.maar goed dat doet de grote meerderheid ook al en daar kunnen deze rare reakties en laatste rtl aanhangers met stuiptrekjes niks aan eranderen.

 20. .rtl

  Reactie op Anoniem:
  Jou reactie is zo onduidelijk dat ik oogpijn krijg van het lezen.

 21. el

  wat een gekleurde discussie hier, we hebben het toch over cijfers ? rtl4 16.2, sbs 14.1 en ned 13.7, in de enige doelgroep die TELT. de grootste, ondanks alle gekrakeel : rtl4

 22. TVtijd. Tijd voor al het nieuws

  Reactie op Anoniem: moet deze reactie nou echt serieus genomen worden? Echt kansloos..

 23. Anoniem

  het gaat om alle zender van de publieke van rtl en sbs6.samen gaat rtl er met de minste poet van tussen.

 24. Brandon

  Het (schrijf)niveau wordt met de dag slechter hier… Jammer.

  Op zich hebben ze allemaal gelijk. Nederland 1 heeft een trouw kijkerspubliek en scoort naar behoren. RTL4 doet het op alle dagen redelijk tot goed, met de zaterdag uitgezonderd. Veel programma’s zitten rond het miljoen. SBS6 doet het vooral in het weekend erg goed met Popstars, HBIVNL, Wie Ben ik?, Red mijn vakantie etc, deze programma’s scoren als een tierelier.

  RTL 8 scoort daarentegen bijzonder slecht en de vraag is of deze zender nog nut heeft. RTL 7 scoort matig evenals RTL 5, die ook maar magertjes scoort in vergelijking met het vorige seizoen. Can’t buy me love moeten ze echt zo snel mogelijk van de buis pleuren. Net 5 en Veronica zijn ook niet geweldig.

 25. Maarten vh

  Reactie op el:
  De PO kijkt naar 6 , aangezien zij er voor iedereen zijn. En dan is PO toch duidelijk de grootste.

 26. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

  Leer nou eens goed Nederlands! Je reacties zien er echt verschrikkelijk uit zo!

 27. Anoniem

  Wat is RTL4? Wat wil RTL4?

  Je bent óf een familiezender (voor kinderen en (groot)ouders) of een zender die zich richt op 20-49 jaar. Allebei tegelijk kan niet. RTL4 heeft geen kinderprogramma’s meer, om over programma’s voor oudere mensen maar te zwijgen. Mikken op het jonge gezin? Prima, maar dat maakt je nog geen familiezender.

  SBS6 richt zich ook op 20-49, maar weet ook oudere kijkers te boeien, die voelen zich daar wel welkom. Bij RTL4 is dat anders, dat ademt uit dat iedereen boven de 49 afgeschreven is. En dat in een samenleving die vergrijst….

 28. arno

  Nederland 1 is gewoon! Goed, eerlijk en gezellig!!

 29. Anoniem

  er zijn hier meerdere anoniem,s en er is een anoniem die werkelijk niks anders te doen heeft dan zeiken over het schrijven van de anderen anoniem.alleen die zeiker heeft niks in te brengen darom zeikt die zo over het schrijf gedrag.het is net rtl.zeiken en terein verliezen.

 30. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

  Als je nou eens op je toetsenbord het pijltje ingedrukt houd en een letter dan heb je een hoofdletter. En dan een spatsie bij elke keer als je een . gebruikt dat lees een stuk prettiger. Zo leer je dat ook op school. Als je zo door blijft schrijven krijg je het alleen maar moeilijkheden als je later ergens gaat werken want die breezer taal krijg je er niet makkelijk meer uit.

 31. Anoniem

  Als ze Bert van der Veer weer aannemen bij RTL 4 krijg je weer goede programma’s

 32. Anoniem

  er zit hier een school juffrouw.en dat zijn over het algemeen zeuren.echt rtl publiek.

 33. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

  Er zit hier ook een echte campingbewoner, en dat zijn over het algemeen niet zulke slimme mensen. Echt SBS publiek.

  Of nee, ik zal het even in jouw taal zeggen (misschien snap je het anders niet!)

  er zit hier ook een egte kampingbewooner.en dat zeijn over het algemeeen niet zulke slimme menzen.egt sbs publiek.

 34. Tetje

  Reactie op Anoniem: op 27: Wat dacht je van Life & Cooking? Als dat niet voor oude mensen is dan weet ik het ook niet meer. Met al jaren prominent op de zondag als er verder niet veel bijzonders is. Het is een bejaardenprogramma bij uitstek.

 35. arjan

  Het is zo gezelig op de camping,En weet jij wat dom is nummer 33 de hele tijd over alles zeurn.En bovenal die iritante reakties op werkelijk alle mensen hier.Jij hebt werkelijk niks serieus in te brengen.Weet je wat jij past heel goed bij dat vervelende rtl.De zender met de grootste mond en de minste inhoudt.DE hele tijd bezig met anderen.En links en rechts rent iedereen aan je voorbij net als bij rtl.

 36. Anoniem

  DE meeste mensen moet je niet eens op willen reageren hier.En dan voral de RTL aanhangers met hun enorme slime reakties hier.Zij zijn net zo slaapverwekend als de zender waar hun naar kijken.Ze vinden dat ze nova publiek zijn maar kijken het liefst naar sesamstraat.

 37. Jos Koppenaal

  Hoe krijgen de netmanagers het voor elkaar dat rond 22.30 zowel op nederland 1 , 2 en 3 tegelijkertijd er alleen de NCRV te ontvangen is.

  Dit heeft niets met organiseren van doen. Gooi het eens in een de vergaderingen en maak de uitkomst hiervan publiek.

  Een wat verstandiger beleid toegewenst, een excuus van dat dit aan het verkeerde adres verzonden is, wordt niet geaccepteerd. Stuur het dan maar door naar het volgens u goede adres.

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.