Netmanager Nederland 1: ‘Gat met RTL 4 steeds groter’

Netmanager Marcel Peek van Nederland 1 constateert dat zijn publieke televisie- station nog altijd in opmars is. Hij ziet het gat met de concurrentie steeds groter worden. Dat vertelt Marcel Peek vandaag in De Telegraaf. “Vorig jaar waren we de best bekeken zender en het gaat nu nog iets beter. Het gat met RTL 4 wordt groter. Een van de verrassingen is De reünie, dat doet het echt heel erg goed“, vertelt Marcel over het nieuwe seizoen. “Paul de Leeuw (foto) is nog steeds de kampioen van de zaterdagavond.

Toch heeft zelfs Nederland 1 te kampen met tegenvallers. “Een tegenvaller was Eurovisie Dance Contest: 660.000 kijkers is niet goed genoeg voor zaterdagavond prime time. Bij Yvon Jaspers denken veel mensen aan de miljoenen van Boer zoekt vrouw, maar Yvon in de buurt is toch echt een heel ander programma. Het zit nu op 500.000 kijkers, 600.000 zou mooi zijn.”

Bert Habets, baas van RTL Nederland, is tevreden over de prestaties van RTL. “Het mooie bij RTL is dat we dit najaar fors hebben vernieuwd en dat acht van de tien nieuwe programma’s zijn aangeslagen. Kijk bijvoorbeeld naar Uitstel van executie, Herrie aan de horizon, Help, mijn man heeft een hobby en De naakte waarheid. Op RTL 5 lukt het ons te verjongen met Rock Nation en So you think you can dance.

Million Dollar Wedding voldoet niet aan onze verwachtingen, zowel wat inhoud als wat kijkcijfers betreft. Dat hoort erbij als je risico durft te nemen. Ik hou van Holland bijvoorbeeld werd afgelopen voorjaar wel een succes. Wat schat je? doet het ook iets minder dan gehoopt. Maar we zijn nog steeds vijf dagen in de week met onze zenders marktleider in de doelgroep 20-49 jaar.

SBS-baas Eric van Stade spreekt zelfs over de mooiste seizoensstart ooit. “Bijna alles is goed gegaan, voor ons is dit de beste seizoensstart ooit geweest. We blijven met drie zenders overeind: SBS 6 groeit licht, NET 5 stijgt sterk en Veronica weet zich te handhaven. Hollandse krijgers viel tegen, maar komt later terug omdat we er wel in geloven. Popstars is goed van start gegaan en Het beste idee van Nederland scoort weer beter dan vorig jaar. Wie ben ik? doet het buitengewoon goed met 1,3 miljoen kijkers.(Foto: John Kramer)

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen