Van Stade: ‘Vooravond RTL 4 net zo duur als heel SBS 6’

Directeur Eric van Stade komt met zijn SBS Groep steeds dichter in de buurt van concurrent RTL Nederland. Toch is het niet makkelijk opboksen tegen RTL, dat in vergelijking hoge budgetten kent. “De vooravond van RTL4, van zes uur tot half negen, kost denk ik net zo veel als het hele uitzendschema van SBS6. Wij zijn meer leaner and meaner: SBS heeft met drie zenders 450 werknemers en RTL met vier zenders minstens 800. Dat zou ook met 600 mensen moeten kunnen, lijkt mij.

Uiteindelijk wil Eric van Stade RTL inhalen, vertelt hij in het Financieel Dagblad. “Wij hebben ze het lastig gemaakt. Wij hebben RTL op het juiste moment op eigen terrein aangevallen met breed amusement en grote familieprogramma’s. We zijn nog niet zo groot als RTL, maar dat is waar we naar streven.

Eric van Stade denkt dat SBS volgend jaar gaat groeien ten koste van de Publieke Omroep. De laatste partij profiteerde dit jaar vooral van grote sportevenementen. “Ik denk dat de Publieken volgend jaar gaan inleveren ten koste van ons. RTL blijft, misschien, stabiel.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen