Reorganisatie RTL: technische faciliteiten naar Dutchview

RTL Nederland gaat flink reorganiseren. Het mediabedrijf gaat zijn technische ap- paratuur en dienstverlening ‘outsourcen’ aan Dutchview, zodat het zich volledig kan toeleggen op de hoofdactiviteiten. Dat maakt RTL vandaag bekend. De focus in de nieuwe bedrijfsvoering ligt bij televisie, radio en nieuwe media. “We zijn verheugd de voor RTL Nederland benodigde technische expertise in de toekomst bij de marktleider op dit ge- bied af te kunnen nemen“, zegt directeur Bert Habets van RTL.

RTL Nederland wil haar technisch facilitaire afdeling RTL Nederland Broadcast Operations per 1 januari 2009 onderbrengen bij DutchView. Alleen de Master Control Room (MCR) en het bandenarchief blijven bij RTL Nederland. Het afstoten van de technisch facilitaire dienstverlening door RTL Nederland is een direct gevolg van de vandaag aangekondigde nieuwe organisatiestructuur.

Voor de outsourcing van haar technische apparatuur en dienstverlening heeft RTL gezocht naar een partner die een optimale technische service kan verlenen en die tevens aan zoveel mogelijk werknemers van Broadcast Operations nieuw werk kan bieden. RTL Nederland heeft deze partner in DutchView gevonden.

DutchView is een betrouwbare onderneming met een goede naam, een kwalitatief hoogstaande dienstverlening en een financieel gezonde basis“, zegt Bert Habets van RTL. “Dat wij de betrokken werknemers nieuwe werkgelegenheid kunnen bieden bij een toonaangevend technisch facilitair bedrijf, heeft een belangrijke rol gespeeld bij de beslissing tot outsourcing naar DutchView.”

Ook DutchView is tevreden over de afspraken. “We hebben alles goed afgewogen en het is uniek dat we op deze manier zoveel expertise in huis kunnen halen. Met deze overname en de nauwe samenwerking met RTL Nederland versterkt DutchView zijn positie in de Nederlands facilitaire markt“, voegt Georgette Schlick van Dutchview toe.

De ondernemingsraad en de betrokken vakbonden zijn van de voorgenomen reorganisatie op de hoogte gebracht en moeten zich hier nog over uitspreken. In de komende periode wordt met de betrokken managers en medewerkers gewerkt aan de volledige invulling van de nieuwe organisatie.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen