Reorganisatie RTL: technische faciliteiten naar Dutchview

Geplaatst op di 30 sep 2008 om 12:47

RTL Nederland gaat flink reorganiseren. Het mediabedrijf gaat zijn technische ap- paratuur en dienstverlening ‘outsourcen’ aan Dutchview, zodat het zich volledig kan toeleggen op de hoofdactiviteiten. Dat maakt RTL vandaag bekend. De focus in de nieuwe bedrijfsvoering ligt bij televisie, radio en nieuwe media. “We zijn verheugd de voor RTL Nederland benodigde technische expertise in de toekomst bij de marktleider op dit ge- bied af te kunnen nemen“, zegt directeur Bert Habets van RTL.

RTL Nederland wil haar technisch facilitaire afdeling RTL Nederland Broadcast Operations per 1 januari 2009 onderbrengen bij DutchView. Alleen de Master Control Room (MCR) en het bandenarchief blijven bij RTL Nederland. Het afstoten van de technisch facilitaire dienstverlening door RTL Nederland is een direct gevolg van de vandaag aangekondigde nieuwe organisatiestructuur.

Voor de outsourcing van haar technische apparatuur en dienstverlening heeft RTL gezocht naar een partner die een optimale technische service kan verlenen en die tevens aan zoveel mogelijk werknemers van Broadcast Operations nieuw werk kan bieden. RTL Nederland heeft deze partner in DutchView gevonden.

DutchView is een betrouwbare onderneming met een goede naam, een kwalitatief hoogstaande dienstverlening en een financieel gezonde basis“, zegt Bert Habets van RTL. “Dat wij de betrokken werknemers nieuwe werkgelegenheid kunnen bieden bij een toonaangevend technisch facilitair bedrijf, heeft een belangrijke rol gespeeld bij de beslissing tot outsourcing naar DutchView.”

Ook DutchView is tevreden over de afspraken. “We hebben alles goed afgewogen en het is uniek dat we op deze manier zoveel expertise in huis kunnen halen. Met deze overname en de nauwe samenwerking met RTL Nederland versterkt DutchView zijn positie in de Nederlands facilitaire markt“, voegt Georgette Schlick van Dutchview toe.

De ondernemingsraad en de betrokken vakbonden zijn van de voorgenomen reorganisatie op de hoogte gebracht en moeten zich hier nog over uitspreken. In de komende periode wordt met de betrokken managers en medewerkers gewerkt aan de volledige invulling van de nieuwe organisatie.
16 Reacties op “Reorganisatie RTL: technische faciliteiten naar Dutchview”


 1. Anoniem

  Drastisch,, drastisch..

 2. jajaja

  50 man eruit en 20 nieuwe posities. dus per saldo 30 man eruit.
  hahahaha mijn god er moeten daar minstens 180 verdwijnen! En ja dit is ook het aantal wat Habets bij zijn benoeming te horen heeft gekregen van Gerhard Zeiler. Dus deze 30 man is nog maar het begin er gaan er nog veel meer uit!
  Neem nou een afdeling Running Order, er zitten daar 7 man, dat kunnen er ook 4 zijn. De Persafdeling kan makkelijk met 10 man minder toe. en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ongelofelijk dat ze daar nog niet mee begonnen zijn

 3. p

  tsja, ze moeten toch geld besparen want met die misselijke prgorammering op de avond en in het weekend komt natuurlijk geen geld in het laatje.

  Ze kunnen ook bezuinigen door Galjaard eruit te donderen en iemand met een visie de programmering laten doen.

 4. Marcel

  Ik ben het hier ook zat. Discussies over programma’s zijn goed. Maar hier worden oorlogen uitgevochten en dat is jammer. Zowel SBS als RTL hebben goede en minder goede progreamma’s. Achter alle anonieme inzenders zitten mensen die niet mee willen doen aan een discussie. Ze trappen tegen zenders en personen aan zonder een argument te gebruiken… Jammer

 5. media insider

  Reactie op jajaja:
  Het gaat niet alleen om de technische mensen (meer dan 50), maar daarnaast ook nog om 50 extra mensen van RTL Nederland die er uit moeten…

 6. Mike

  Het is goed dat RTL Nederland aan het reorganiseren is. Hoeveel mensen er wel niet bij dat bedrijf werken, is echt niet gezond. Kunnen er makkelijk 300 vanaf. Goed dat dit nu uitgesourced wordt. Heeft niet heel veel te maken met de kerntaken van RTL. Ik denk dat dit een gouden greep is. No frills-strategie, back to basic.

 7. Tetje

  De orogramma’s behoren tot de kerntaken, het is er voor de kijker. Maar zolang ze een de Mol met zijn typische stupide de Molspelletjes daar vrij spel geven met zn Kooi, CBML en meer van dat soort onderbroekenlol voor penopauzepatienten, kunnen ze het echt shaken. Ze moeten vooral niet vergeten om hem de laan uit te sturen, dan wordt het misschien nog eens wat.

 8. Anoniem

  Reactie op jajaja:
  “50 man eruit en 20 nieuwe posities. dus per saldo 30 man eruit.
  hahahaha mijn god er moeten daar minstens 180 verdwijnen! ”

  Er verdwijnen nu per saldo 110 banen (50-20 80 banen die geoutsourced worden).

 9. Brian B.

  Op deze blog stonden vanmiddag nog een aantal kritische reacties over het niveau van mediacourant. Deze zijn er dus wel vanaf gehaald!!! En het gevloek over Wendy en andere tv persoonlijkheden laten de mannen van deze site staan. Ik vind het lachwekkend. Tegen een beetje kritiek zijn ze hier dus niet opgewassen.

 10. JaJa

  Er wordt gesold met mensen bij RTL. De mensen van BO zijn al eens ge-outsourced. En weer teruggehaald. En nu weer weg… heen en weer, heen en weer.

  En wat is de motivatie? Dat zo’n gespecialiseerd onderdeel niet past binnen het bedrijf. Dat je iets wat zo specialistisch is, bij een gespecialiseerd bedrijf hoort te liggen. Het sociale plan ligt vast nog wel ergens in de kluis, van de vorige keer. De motivatie overigens, kan op meerdere onderdelen van het bedrijf worden losgelaten. Dus waarom BO wel en andere onderdelen niet?

  En hoe gaat het eigenlijk met DutchView, het bedrijf? Zitten ze daar niet met overcapaciteit per ongeluk? Wordt dit een Fortis-constructie?

 11. Mediapark medewerker

  ‘Beetje’ raar dat sommige mensen alhier vinden dat RTL maar even 300 mensen moet ontslaan… Bij RTL werken ook gewoon mensen met een gezin en een hypotheek, hebben jullie daar weleens aan gedacht ?? Ik heb vroeger zelf menig reorganisatie meegemaakt en overleefd bij RTL en dat is geen pretje kan ik jullie verzekeren… Inmiddels werk ik al weer enige jaren bij andere omroepen maar ook daar ontkom je niet aan reorganisaties. Die hele RTL/SBS/PO oorlog hier slaat nergens op, dat hier mensen hatelijke reacties plaatsen terwijl er banen op de tocht staan vind ik ziek. Er staan gewoon mensen op straat met kerst, ‘goh wat lachen!’ Binnenkort is SBS weer aan de beurt met reorganisatie (o.a. de eindregies gaan naar Duitsland), geen dan weer lekker met z’n allen SBS bashen ? Ik hoop het niet, daar werken ook gewoon mensen die hun brood moeten verdienen. Verder wil ik iedereen bij RTL Broadcast Operations sterkte toewensen en hoop dat jullie allemaal onderdak vinden bij Dutchview of elders.

 12. sven

  op post 11 :

  helemaal mee eens…. 50 man weg is 50 gezinnen in de penarie

 13. RTL Medwerker

  Godver….

 14. Televisiefreaks

  Naar mijn idee focust RTL zich teveel op nieuwe media, zoals internet en tv kijken op je mobiele telefoon. Erg leuke ontwikkelingen, maar zorg er eerst voor dat je de vier tv-zenders weer op de rails krijgt.

  RTL 4 laat zich in het najaar op de belangrijkste tv-avonden vrijdag, zaterdag en zon-dag voor het eerst passeren door concurrent SBS 6 in zowel het totale aantal kijkers als de boodschappers doelgroep.

 15. ikdus

  Reactie op Televisiefreaks:

  Je kunt niet blijven stilstaan. Stilstand is achteruitgang. Nieuwe dingen ontwikkelen is daarom een must voor een mediabedrijf als RTL.
  Voor de rest ben ik blij dat er dit keer ook eens in de hogere regionen koppen rollen want daar worden uiteindelijk toch de beslissingen gemaakt! Al met al blijft het lullig en ik wens iedereen veel sterkte. En aangezien ik RTL als bedrijf wel ken, weet ik dat de mensen die weg moeten een prima regeling zullen krijgen maar toch evengoed nog behoorlijk klote! :(

 16. thomasz

  RTL is een broadcaster, geen tv producent. De tak broadcast operations is erg kapitaalintensief, en dit kapitaal rendeert niet marktconform. Dutchview haalt gewoon meer uit dergelijke investeringen, heeft een betere infrastructuur en een grotere schaal (waaruit je kan opmaken dat ze minimaal de juiste expertise hebben). Specialiseren en samenwerken is de toekomst. Ism met dutchview kan hetzelfde kapitaal beter worden benut. Natuurlijk, verandering is niet altijd leuk, maar in dit geval wel strategisch goed. En wellicht biedt dutchview voor rtl broadcast mensen meer kansen??? Ik hoop dat iedereen goed terecht komt!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.