Erik Mouthaan: ‘Zelfs CBS wilde mijn beelden hebben’

Erik Mouthaan volgt de Amerikaanse politiek op de voet en al op 4 november nadert een ontknoping als de nieuwe Amerikaanse president wordt gekozen. Voor RTL Nieuws maakt hij zo’n twee tot drie items per dag. “De kunst is op het juiste moment op de juiste plaats te zijn. Zo is het ons gelukt om tijdens de Democratische conventie running mate Joe Biden de microfoon onder zijn neus te duwen en een vraag te stellen. Ontzettend gaaf, zelfs CBS wilde deze beelden gebruiken.

Erik Mouthaan is nog altijd trots op zijn baan als correspondent in New York. “Het is geweldig om er zo bovenop te zitten“, vertelt hij in Mikro Gids. “De verkiezingen leven ontzettend, niet alleen hier in Amerika, maar ook in Nederland. Voor mij is het bijzonder om te zien hoe de strijd wordt gestreden, welke belangen er spelen en welke strategische keuzes worden gemaakt. Ik vind het nog steeds een eer de kijkers in Nederland duidelijk te maken wat hier gaan de is.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen