Peter R. de Vries wint Emmy Award

Peter R. de Vries heeft een Emmy Award gekregen voor de reportage waarin Joran van der Sloot voor een verborgen camara erkent dat hij betrokken was bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway. De Emmy Awards zijn de belangrijkste Amerikaanse tv-prijzen. “Dit voelt natuurlijk groots“, reageerde De Vries vanochtend op de radio. “Het voelt een beetje als het winnen van de Champions League en dan in de finale in de verlenging het winnende doelpunt heel mooi te maken.”

Peter R. de Vries was behoorlijk onder de indruk van de uitreiking. “Het was een indrukwekkende entourage. Een grote hal met ruim duizend mensen gevuld, die allemaal tot de top van de Amerikaanse televisiejournalistiek behoren. Grote kanonnen en coryfeeën. Op een gegeven moment komt onze categorie aan de beurt. Er gaat een envelop open en dan word je naam voorgelezen. Dat is een kippenvel moment. Je durft er eigenlijk niet op te hopen dat je hem echt gewonnen hebt.

Hij won in de categorie actualiteiten. “De mededingers hadden ook fantastische producties gemaakt. Het was een documentaire van Al Jazeera, één van een Braziliaanse omroep en één van een Canadese. Het waren kanonnen in hun vak.”

De misdaadjournalist nam de prijs in ontvangst samen met de moeder van Natalee. “Beth Holloway was ook aanwezig. Die was speciaal uit Alabama over komen vliegen hiervoor. Patrick van der Eem had zijn visum niet op tijd rond. We hebben hem net wel even aan de lijn gehad.

De Emmy Award is voor Peter R. de Vries één van zijn persoonlijke hoogtepunten. “Dit is wel heel bijzonder. Ik denk dat de gemiddelde Nederlandse journalist een nominatie niet meemaakt. Als je dan ook nog wint in één van de zwaarste categorieën, actualiteiten, dan is dat wel iets om trots op te zijn.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen