John de Mol daagt RTL-top voor de rechter

John de Mol (foto) daagt de huidige en voormalige top van RTL voor de rechter. De omroepbazen moeten woensdag getuigen tijdens een hoorzitting. Dat meldt het vakblad Adformatie. John de Mol is ontevreden over de tegenvallende prestaties van het mediabedrijf, waardoor zijn na het samengaan van Talpa en RTL verkregen aandelenbelang minder waard wordt. Tijdens de eerste hoorzitting woensdag wordt voormalige RTL-baas Fons van Westerloo uitge- breid onder ede gehoord.

Later volgen de huidige topman Bert Habets, voormalig commercieel directeur Frank Eijken en zelfs ook de Europese RTL-baas Gerhard Zeiler. De Mol vindt volgens insiders dat RTL hem eerder had moeten waarschuwen over de tegenvallende prestaties van RTL. Hij zou vinden dat hij misleid is in de winstverwachtingen van het tv-concern en zou een compensatie verlangen.

Fons van Westerloo vertelt in een reactie: “De vraag is wanneer John iets had moeten weten over de bedrijfsplannen in relatie tot de afspraken die gemaakt zijn tijdens de deal. Daar gaat dit getuigenverhoor over.

De Mol-woordvoerder Thomas Notermans: “De Mol is niet tevreden over de waarde van het belang dat hij heeft verworven in RTL. De cijfers van RTL kwamen net nadat de deal was gesloten naar buiten. Hij is van mening dat hij daar eerder inzage in had moeten hebben.

RTL kampt al enige tijd met tegenvallende resultaten. Recent kwam daar ook nog het miljoenenverlies bij door het staken van de belspelletjes. De Mol heeft een belang van 26,3 procent in RTL Nederland.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen