Patrick Lodiers weken lang in Uruzgan

Geplaatst op vr 26 sep 2008 om 13:01

Foto: Anne TimmerDe komende maanden gaat presentator Patrick Lodiers van BNN ervaren hoe zwaar het is om deel uit te maken van de Nederlandse Troepenmacht in Uruzgan in Afghanistan. Hij vertrekt samen met een groep militairen naar Kamp Holland. Dat meldt een woordvoerster van BNN vandaag. Vanaf dat moment blijft hij ze intensief volgen voor een nieuw televisieprogramma. De zegsvrouw van BNN vertelt: “Het programma ‘Patrick in Uruzgan’ zal vanaf maart 2009 bij BNN op 3 te zien zijn.”

Inmiddels hebben in Uruzgan duizenden jongeren gezeten. Onder hen zijn doden en gewonden gevallen. Alle reden voor BNN om niet het politieke maar juist het persoonlijke verhaal van deze mensen te vertellen. Ik vind het zelf heel spannend om mee te gaan, mijn nieuwsgierigheid wint het van de risico’s“, aldus Patrick Lodiers.

Patrick en zijn crew zijn geen onderdeel van het peloton, maar zullen in Afghanistan wel alles meemaken wat de militairen ook meemaken. “Het BNN-team slaapt zoals zij slapen, eet wat zij eten, gaat mee op patrouille en zal zo laten zien hoe het leven in Kamp Holland eraan toe gaat“, aldus de zegsvrouw. “ Belangrijk daarbij is dat de camera’s alleen registeren en niet regisseren. Lodiers gaat mee met de Nederlandse Troepenmacht en volgt de militairen tijdens hun voorbereiding, het vertrek, hun belevenissen in het uitzendgebied en de terugkeer naar Nederland.”
U kunt niet meer reageren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.