879.000 kijkers voor De Wereld Draait Door


De kijkcijfers van donderdag 25 september 2008 (SKO)

De Wereld Draait Door (VARA, Ned3, 19:29) – Peter R. de Vries (foto) was donderdagavond voor het eerst te gast in De Wereld Draait Door, sinds hij in februari ruzie maakte met presentator Matthijs van Nieuwkerk. Aan het einde van de uitzending werd hier nog kort naar gefereerd. “Bedankt voor je komst. Het was een prettig gesprek“, zei Matthijs van Nieuwkerk. Peter R. de Vries daarop: “Ja. Hoeveel minuten was het nou?” De Wereld Draait Door trok 879.000 kijkers (madl: 18.1%).

Peter R. de Vries sprak in de talkshow over het winnen van een Emmy Award. “Een hogere prijs is er inderdaad niet, maar het oplossen van een zaak is eigenlijk nog mooier dan het winnen van een prijs. Er zijn nog veel onopgeloste zaken“, zegt hij. Toch is hij blij als hij ook de Gouden Televizier-Ring in zijn prijzenkast mag zetten. “De Televizier-Ring is natuurlijk dé prijs in Nederland, dus dat is best een prijs die ik ook wil wennen. Maar de Emmy is natuurlijk wel de prijs waarvoor ik alle andere prijzen inruil.”

Ik Vertrek (TROS, Ned1, 20:34) – Een droom die uit elkaar is gespat. Zo keken Jan en Corrie Hoek halverwege dit jaar terug op hun mislukte Tsjechische avontuur. Ze hadden een rampjaar achter de rug en de enige uitweg leek hun trots, de oude boerenhoeve, te verkopen en berooid terug te keren naar Nederland. Maar het tij keerde en plots begon de zon te schijnen. Voor de tweede keer waren ze donderdag te zien in Ik Vertrek, dat 1.099.000 kijkers (madl: 18.3%) scoorde. “Gelukkig heeft onze Tsjechische droom ons overeind gehouden“, glimlacht Jan achteraf in De Telegraaf. “Geloof het of niet, maar ineens kwamen er boekingen binnen. We hebben een aardige zomer achter de rug. Eén appartement is vast verhuurd aan een jong Nederlands stel dat bij ons tijdelijk een manege runt en arrangementen aanbiedt. De tien paarden lopen bij ons in de wei en een deel van de grote schuur hebben ze in gebruik voor opslag. Dit alles heeft ons doen besluiten om het huis terug te trekken uit de verkoop. We zijn er nog lang niet, maar er gloort weer een sprankje hoop.

RTL Boulevard (RTL4, 18:32) – Producent Johan Nijenhuis laat aan RTL Boulevard weten dat hij in verregaand overleg is met RTL over een vervolg van de serie. Dit is volgens de rubriek opvallend nieuws aangezien lange tijd het gerucht ging dat Voetbalvrouwen zou stoppen. “RTL Boulevard ving het nieuws op dat de serie volgend seizoen bij de AVRO te zien zou zijn“, schrijft het programma op haar website. “Johan Nijenhuis ontkent dit verhaal tegenover RTL Boulevard. Hij laat weten in overleg te zijn met RTL. Op dit moment zouden de puntjes op de i worden gezet. De speculatie dat de voetbalsoap bij de AVRO te zien zal zijn, komt niet helemaal uit de lucht vallen. De omroep zendt momenteel het derde en laatste seizoen van Spoorloos Verdwenen uit. Hierdoor komt er geld vrij voor een andere dramaserie.” RTL Boulevard trok donderdag 796.000 kijkers (madl: 21.6%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen