Late night nieuwsuur Nederland 2 gaat niet door

Het nieuwsuur op Nederland 2, dat per 1 januari zou moeten beginnen tussen 10 en 11 uur ’s avonds, is van de baan. Dat meldt De Volkskrant vandaag. Na bezwaren van vijf omroepen (EO, AVRO, TROS, KRO en NCRV) heeft de Publieke Omroep het plan van tafel geveegd. De omroepen vreesden concurrentie met hun eigen actualiteitenprogramma’s. De opzet was dat het NOS-Journaal en NOVA naar elkaar zouden verwijzen, en dat het Ster-blok tussen de program- ma’s zou verdwijnen.

Het nieuwsuur moest een samenwerking worden van de NPS, NOS en VARA. De redacties van NOS Journaal en NVOA zouden onafhankelijk van elkaar blijven werken, en de VARA (vertegenwoordigd in NOVA) zou voor het project objectiviteit garanderen.

De plannen stuitten eerder al op bezwaren bij de actualiteitenrubrieken van de omroepen. Zij vreesden een bevoorrechte positie voor NOVA.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen