KRO-succes De Italiaanse Droom naar Denemarken

Eyeworks heeft het KRO-programma De Italiaanse Droom met Mirella van Markus (foto) verkocht aan Denemarken. Televisiekanaal DR zendt in het voorjaar 2009 een eigen tiendelige serie uit. Dat laat een woordvoerder van de televisie- producent vandaag weten. Eyeworks zet het programma internationaal neer als de ‘best scorende nieuwe show op de Nederlandse tv’. Sander Emmering van het productiehuis is enthousiast: “We zijn erg blij dat opnieuw een eigen format het zo goed doet.

De Italiaanse Droom werd voor het eerst uitgezonden in Nederland. Het eerste seizoen was een succes met gemiddeld 1,3 miljoen kijkers en een marktaandeel van over de twintig procent. In België gaat de show dit najaar van start op het Vlaamse televisiestation VTM. “Het voelt goed dat onze show levens zal veranderen van mensen in Nederland, België en Denemarken“, zegt Emmering. “Bovendien verwacht ik op basis van lopende gesprekken dat meer landen op dit lijstje zullen verschijnen.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen