Joop Braakhekke boos op makers BNN-programma

Topkok Joop Braakhekke is boos op de makers van het programma Try Before You Die van BNN. Twee makers van de show dineerden onlangs bij Joop, maar vertrokken zonder te betalen. De topkok kwam er zondag bij toeval achter dat het voor een uitzending van BNN was en overwoog aangifte. Totdat BNN de rekening, volgens Braakhekke ruim 400 euro, alsnog voldeed. Met een bloemetje erbij. “Ten eerste is het niet netjes dat ze zonder mijn toestemming filmopnames hebben gemaakt.”

Joop Braakhekke bij Nu.nl: “Ten tweede hebben ze nogal wat consternatie veroorzaakt door zonder te betalen weg te hollen. En ten derde gaat het in feite om publiek geld, dus ze hebben gegeten op kosten van de belastingbetaler.

De restaurateur blijft het een belachelijke actie vinden. “Het was dat een serveerster toevallig die uitzending zag, anders waren we er nooit achtergekomen. Als we dit in Nederland tegenwoordig leuk moeten vinden, dat slaat gewoon helemaal nergens op. Er zijn mensen de dupe van dit soort programma’s.

BNN laat weten: “In Try Before You Die doen presentatoren soms dingen die ze nog nooit eerder hebben gedaan en altijd al eens hebben willen doen. Soms zitten daar dingen bij die eigenlijk niet mogen. We hebben ervoor gekozen om dit item toch uit te voeren, maar het vervolgens wel zo goed mogelijk op te lossen.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen