Six Feet Under vanaf eerste aflevering bij Comedy Central

Comedy Central zendt vanaf 9 oktober het eerste seizoen van de Amerikaanse kwaliteitsserie Six Feet Under uit. De serie portretteert op komische wijze het chaotische leven van een geïsoleerde en disfunctionele familie die de begrafenisonderneming Fisher & Diaz in Los Angelos beheert. Six Feet Under werd eerder uitgezonden op de Amerikaanse zender HBO en won vele awards, waaronder drie Golden Globe Awards. Drijvende kracht achter de serie is schrijver Alan Ball.

Alan Ball is bekend geworden door het schrijven van het script van de film ‘American Beauty’. Six Feet Under wordt vooral gewaardeerd vanwege de keuze voor het thema ‘de dood’ die als rode draad door de verhalen loopt. “Om weer helemaal goed in te komen in deze tragikomische verhaallijn begint Comedy Central vanaf de allereerste aflevering van Six Feet Under“, laat een woordvoerder weten.

In de eerste aflevering heeft vader, Nathaniel Fisher, het loodje gelegd als gevolg van een verkeersongeluk. Af en toe duikt hij nog op als gesprekspartner van met name zoon Nate. Na zijn dood volgen we de perikelen van de overgebleven familieleden die nu verantwoordelijk zijn voor het familiebedrijf. De oudste zoon Nate wordt met zijn bizarre familie herenigd tijdens de wake van zijn vader. De christelijk opgevoede zoon David worstelt met zijn homoseksualiteit. Dochter Claire gaat door de hel van het volwassen worden en weduwe Ruth is een toegewijde moeder die moet leren leven zonder haar man.

Er zijn maar weinig andere series die zo gedurfd uitgesproken, gevoelige thema’s durven aan te spreken, zonder daarbij hun scherpte te verliezen. Kleine herkenbare problemen worden uitvergroot op een bizarre manier, waardoor je het leven bijna niet meer serieus kan nemen.”

Six Feet Under is vanaf 9 oktober iedere donderdag om 21.25 uur te zien.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen