Internationale doorbraak voor Nederlandse BravaHDTV

Geplaatst op zo 28 sep 2008 om 12:44

De Nederlandse High Definition cultuur- zender BravaHDTV wordt sinds deze week doorgegeven in het HD-pakket van de Franse kabelmaatschappij Numericable, die 40 procent van de Franse huishoudens tot haar klanten mag rekenen. Dat laat directeur Jur Bron van BravaHDTV weten. Het tv-station is nu ook al te ontvangen in België. “Er zijn in Europa nu al meer dan zestig miljoen huishoudens die HDTV kunnen ontvangen, dat zijn onze potentiële klanten“, vertelt Jur Bron. 

De abonnees van de Belgische zustermaatschappij van Numericable konden de Nederlandse HD-zender al sinds vorige maand ontvangen. Ook met Skylink, het belangrijkste satellietplatform van Tsjechië en Slowakije heeft BravaHDTV inmiddels overeenstemming bereikt. Verdere uitrol van de zender, die zich richt op opera, operette en ballet, wordt binnenkort verwacht naar Portugal en Spanje en op termijn naar Polen, Ierland en Zwitserland.

Jur Bron, samen met Gerard Ardesch initiatiefnemer van BravaHDTV, vertelt: “BravaHDTV richt zich op alle Europeanen die geïnteresseerd zijn in topproducties op het gebied van opera, operette en ballet. Vroeger kwamen dit soort zenders uit Luxemburg maar dat behoort voorgoed tot het verleden. BravaHDTV wordt geproduceerd en technisch ondersteund vanuit het Overijsselse Steenwijk. Als enige Nederlandse HD-zender is BravaHDTV, dat medio 2007 van start ging, nu al een exportproduct van absolute topklasse.”

BravaHDTV is ruim een jaar na de start van haar uitzendingen bezig met een gestage internationale opmars. In eigen land was BravaHDTV al te ontvangen bij Ziggo, CanalDigitaal, CAIW en KPN en in België bij satellietdistributeur TV Vlaanderen en kabelmaatschappij INDI. Met de toevoeging van Numericable en de aanstaande uitbreiding naar Tsjechië, Slowakije, Portugal en Spanje kan volgens Bron gesproken worden van een “absolute Europese doorbraak voor BravaHDTV“.
3 Reacties op “Internationale doorbraak voor Nederlandse BravaHDTV”


 1. Frank

  Nog nooit van gehoord! Niet echt nieuwswaarde ook, zo’n digitaal kanaaltje…

 2. frank

  te moeilijk voor de gemiddelde bezoeker van deze site…

 3. Anoniem

  HDTV is toch een leugen. De kabelkoppelstations zijn er nog niet eens voor ingericht dus wat je thuis te zien krijgt is verre van HDTV.
  Die toestellen zijn leuk voor je blu-rayspeler, meer niet

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.