Internationale doorbraak voor Nederlandse BravaHDTV

De Nederlandse High Definition cultuur- zender BravaHDTV wordt sinds deze week doorgegeven in het HD-pakket van de Franse kabelmaatschappij Numericable, die 40 procent van de Franse huishoudens tot haar klanten mag rekenen. Dat laat directeur Jur Bron van BravaHDTV weten. Het tv-station is nu ook al te ontvangen in België. “Er zijn in Europa nu al meer dan zestig miljoen huishoudens die HDTV kunnen ontvangen, dat zijn onze potentiële klanten“, vertelt Jur Bron. 

De abonnees van de Belgische zustermaatschappij van Numericable konden de Nederlandse HD-zender al sinds vorige maand ontvangen. Ook met Skylink, het belangrijkste satellietplatform van Tsjechië en Slowakije heeft BravaHDTV inmiddels overeenstemming bereikt. Verdere uitrol van de zender, die zich richt op opera, operette en ballet, wordt binnenkort verwacht naar Portugal en Spanje en op termijn naar Polen, Ierland en Zwitserland.

Jur Bron, samen met Gerard Ardesch initiatiefnemer van BravaHDTV, vertelt: “BravaHDTV richt zich op alle Europeanen die geïnteresseerd zijn in topproducties op het gebied van opera, operette en ballet. Vroeger kwamen dit soort zenders uit Luxemburg maar dat behoort voorgoed tot het verleden. BravaHDTV wordt geproduceerd en technisch ondersteund vanuit het Overijsselse Steenwijk. Als enige Nederlandse HD-zender is BravaHDTV, dat medio 2007 van start ging, nu al een exportproduct van absolute topklasse.”

BravaHDTV is ruim een jaar na de start van haar uitzendingen bezig met een gestage internationale opmars. In eigen land was BravaHDTV al te ontvangen bij Ziggo, CanalDigitaal, CAIW en KPN en in België bij satellietdistributeur TV Vlaanderen en kabelmaatschappij INDI. Met de toevoeging van Numericable en de aanstaande uitbreiding naar Tsjechië, Slowakije, Portugal en Spanje kan volgens Bron gesproken worden van een “absolute Europese doorbraak voor BravaHDTV“.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen