Sky Radio: ‘Amerika niet langer grote voorbeeld’

Sky Radio bestaat deze dinsdag precies twintig jaar. Het muziekstation zonder dj’s, maar met de nieuwe station voice Marlayne Sahupala (foto), werd in der tijd opgericht door Ton Lathouwers. Hij wilde alleen maar muziek, omdat hij presentatoren te duur vond. “Aanvanke- lijk draaiden we álleen muziek. Daar is nieuws, weer en verkeer bijgekomen“, vertelt Sky Radio-directeur Ab Trik in De Telegraaf. “En we hebben bij Sky Radio ontzettend veel geleerd over radioma- ken de afgelopen jaren.”

Vroeger was Amerika hét grote voorbeeld, ik denk dat we ze nu voorbij zijn gestreefd. We doen goede onderzoeken, maken prachtige jingles, de vormgeving van onze zenders staat als een huis.

De rol van marktleider heeft Sky Radio moeten afstaan aan Radio 538. Ab Trik: “Voortgekomen uit Sky Radio, ik heb nota bene nog het businessplan voor dat station geschreven. Maar waar is waar: de concurrentie is de afgelopen jaren verhevigd, er zijn simpelweg meer commerciële stations. En dan hebben we nog een publieke omroep die zich als een commerciële gedraagt.

De toekomst voor Sky Radio is onzeker. “De huidige FM-frequenties zijn tijdens de veiling in 2003 verdeeld voor een periode van ruim acht jaar. Wat er in 2011 gebeurt, weet niemand. Ik hoop toch echt dat de overheid inziet dat de luisteraar het meest is gediend met een voortzetting van de huidige situatie. Nederland heeft eindelijk een breed aanbod van zenders. En we zijn een bedrijf waar inmiddels 150 man werken. Het zou toch ondenkbaar zijn als wij straks opeens uit de lucht zouden verdwijnen.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen