Sky Radio: ‘Amerika niet langer grote voorbeeld’

Geplaatst op di 30 sep 2008 om 11:06

Sky Radio bestaat deze dinsdag precies twintig jaar. Het muziekstation zonder dj’s, maar met de nieuwe station voice Marlayne Sahupala (foto), werd in der tijd opgericht door Ton Lathouwers. Hij wilde alleen maar muziek, omdat hij presentatoren te duur vond. “Aanvanke- lijk draaiden we álleen muziek. Daar is nieuws, weer en verkeer bijgekomen“, vertelt Sky Radio-directeur Ab Trik in De Telegraaf. “En we hebben bij Sky Radio ontzettend veel geleerd over radioma- ken de afgelopen jaren.”

Vroeger was Amerika hét grote voorbeeld, ik denk dat we ze nu voorbij zijn gestreefd. We doen goede onderzoeken, maken prachtige jingles, de vormgeving van onze zenders staat als een huis.

De rol van marktleider heeft Sky Radio moeten afstaan aan Radio 538. Ab Trik: “Voortgekomen uit Sky Radio, ik heb nota bene nog het businessplan voor dat station geschreven. Maar waar is waar: de concurrentie is de afgelopen jaren verhevigd, er zijn simpelweg meer commerciële stations. En dan hebben we nog een publieke omroep die zich als een commerciële gedraagt.

De toekomst voor Sky Radio is onzeker. “De huidige FM-frequenties zijn tijdens de veiling in 2003 verdeeld voor een periode van ruim acht jaar. Wat er in 2011 gebeurt, weet niemand. Ik hoop toch echt dat de overheid inziet dat de luisteraar het meest is gediend met een voortzetting van de huidige situatie. Nederland heeft eindelijk een breed aanbod van zenders. En we zijn een bedrijf waar inmiddels 150 man werken. Het zou toch ondenkbaar zijn als wij straks opeens uit de lucht zouden verdwijnen.
11 Reacties op “Sky Radio: ‘Amerika niet langer grote voorbeeld’”


 1. Anoniem

  Toch nog steeds een van de beste zenders, ivm weinig gelul

 2. Mike

  Het jammere van Sky Radio is de muziek die erop te horen is. Je kan als een radiozender als Sky Radio een veel betere muziekmix maken. Er wordt leuke muziek uit het verleden gedraaid, maar Sky Radio is qua muziek totaal niet actueel. De recente hits worden marginaal gedraaid en dat is echt heel erg jammer.

 3. Erwin

  “We doen goede onderzoeken” Tja, en daar gaat radio juist van kapot. In Amerika doen ze dit ook dus of men nu voor ligt op hun, ik betwijfel het. Ook daar wordt alles dood onderzocht. Daar gaat radio kapot aan. Elk radiostation, of het nu Sky is of 538 nemen dat veels te serieus. Je moet er toch je eigen draai en je eigen gevoel aan geven anders is radio, radio niet meer zoals het ooit bedoeld was.

 4. Feder

  Dat mensen überhaupt bewust hun radio afstemmen op Saai Radio. Hoe diep gezakt ben je dan?!…. Aldoor maar weer die zelfde überbekende liedjes. Nooit iets bijzonders, nooit iets spannends. Altijd maar dezelfde saaie boel. VRESELIJK!

 5. Timo

  Sky Radio heb ik persoonlijk nooit echt geluisterd. Voor mij is DE radiozender sinds ik me kan herinneren al Radio 538. Afwisselende muziek, goeie dj’s, hosts en co-hosts. Hebben leuke evenementen als bijv. 538 Koninginnedag. Alles klopt gewoon. En het is een zender die voor elke ‘moderne’ persoon kan en daarom de terechte #1 is. Ik zou zeggen van 0 tot 49 jaar (eindigend bij 49 vanwege de doelgroep 20-49 jaar). Daarnaast is de muziek waarschijnlijk te ‘jong’ op sommige momenten voor mensen van boven de 49 jaar.

 6. Craig

  Bij Sky Radio hebben ze een CD speler waar 5 CD’s in kunnen en dan drukken ze op Shuffle en Repeat. Elke keer hoor je dezelfde slechte muziek.

 7. Maarten vh

  Wat doen die 150 mensen dan? liedjes voor de computer downloaden?

 8. Dymphy

  Dat mensen de radio altijd op een zender hebben staan snap ik niet. Ik vind alles wel leuk, zelfs radio5 hoor ik weleens, maar hoe al die pop en rock zenders allemaal heten, volgens mij hoor ik ze allemaal wel eens alleen Ruud de Wilds stem herken ik gelijk.

 9. elwin

  Ik ben ook geen Sky Radio fan. Sky zou wat meer oldies moeten draaien van bijvoorbeeld America, Steely Dan, Paul McCartney, Doobie Brothers etc. Niet alleen maar die Eagles – Hotel California, UB40-muziek en Fearal Sharkey met A good heart. Ze mogen best wat afwisselen, ook in nieuwe muziek. Niet de hele tijd maar Duffy en Marco Borsato’s nieuwe single, maar ook onbekender werk van dit moment, wat weinig gedraaid wordt.

  Ik vind overigens Radio2 en 3FM de leukste zenders. Verder zo af en toe Radio 10 Gold. Op die zenders komt vaak nog muziek die je niet dagelijks voorbij hoort komen!

 10. Kees

  Hoor ik Sky dan moet ik denken aan de tandarts, daar staat deze vreselijke brij-radio altijd aan. Op het internet zijn zoveel leukere zenders te vinden. Probeer Mi-Amigo 192 eens. Een zender die 24 uur per dag laat zien dat je radio kan maken met meer dan 750 tot 1000 titels!

 11. Leroy

  Ik luisterde al heel lang naar sky radio. Het geeft rust en heeft mooie romantische nummers. Ik leroy van der Giessen mis mijn vriendin heel erg Natalia Petrova. Als ik een mooi nummer luister dan denk ik aan onze tijd samen. Natalia if you read this let me know where jou are and tell me how you are i hope you are ok and doing well.I belive in god ithink the hole woreld know that. If you can send me a letter to my house it adress you know whit adress it is i right it on the bock we send to bulgarie. Big huge and lots of kisses from me Leroy van der Giessen. kiss you only.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.