Dieren krijgen mogelijk eigen publieke omroep

Geplaatst op di 30 sep 2008 om 10:56

Communicatiewetenschapper Karen Soeters wil een eigen publieke omroep voor dieren. Ze gaat vanaf vandaag proberen om 50.000 dierenliefhebbers te benaderen om op 1 april 2009 omroep Piep van de grond te tillen. “Piep is dan de eerste omroep in Nederland die dieren – en hoe we als mensen met hen omgaan – centraal stelt op radio en tv“, vertelt Soesters. “Er is plaats voor nieuws en actualiteiten, entertainment, jeugdprogramma’s, talkshows, docu- mentaires en natuurfilms.

De programmering wordt vanuit het belang van dieren ingevuld. Met 3 miljoen katten, 2 miljoen honden, 1 miljoen konijnen, 3 miljoen kooivogels en 500 miljoen dieren in de bio-industrie is er volgens omroep Piep een brede belangstelling voor de belangen van dieren in Nederland.

Enkele dierenliefhebbers helpen bij het plan, onder wie filmmaker Evert van den Bos, communicatiestrateeg Matthijs de Jongh (KesselsKramer), Media- en Cultuurdocent Maarten Reesink (verbonden aan de Universiteit van Amsterdam) en art director Erik Kruize (Roorda).
20 Reacties op “Dieren krijgen mogelijk eigen publieke omroep”


 1. Drama Queen

  Eerst gordon en nu dit weer
  Het moet niet gekker worden

 2. Ramon

  Let op de datum he: 1 april 2009. Dus eerst zien en dan geloven.

 3. Anoniem

  Wat een gelul, daar is Animal Planet voor, en 1 april is een grap

 4. Mike

  Het is wel opvallend dat de startdatum 1 april 2009 is. Vanochtend vroeg die mevrouw verontwaardigd op Radio 538 waarom het dan wel een grap zou zijn. Dus het zou ook kunnen zijn dat die datum naïef gekozen is. Maar zoveel aandacht verdient omroep Piep natuurlijk niet. Als er 50.000 leden zijn gevonden, dan mogen ze twee uur televisie en acht uur radio vullen. Dat is niet zo heel erg veel.

 5. Anoniem

  wat ene schattige hondje….

 6. ramon

  Reactie op Mike:
  Maar het is zendtijd en daar is het om te doen. Dat zei de mevrouw zelf in De Wereld Draait Door gisteren. Maar goed…

 7. Bonker

  1 April is de datum dat er 50.000 leden moeten zijn. Het is dus niet de startdatum op radio en televisie.

 8. Anoniem

  Het moet niet debieler worden hier in Nederland. Een omroep voor dieren. Tik tak voor honden? Kom op zeg

 9. Joop

  Fantastisch, hier zitten we toch echt met z’n allen op te wachten.
  Dat zal de kijkcijfer omhoog drijven.

 10. Anoniem

  Een digitaal kanaal voor dieren is er al bij de NPO dus alles is mogelijk maar de datum 1 april zet je dan weer aan te twijfelen… 4 oktober was leuker geweest :P

 11. Anoniem

  en ik wil een publieke omroep oprichten voor mensen met interesse in keramisch pottenbakken. op naar de A-status!

 12. Anoniem

  publieke omroepen in Nederland zijn ontstaan uit grote groepen mensen die de zelfde visie op de wereld hadden. niet uit mensen die een katje of hondje hebben. de TROS maakt toch genoeg programma’s voor dieren?

 13. Timo

  Compleet nutteloos. Echt verspilling van tijd, energie en geld om dit van de grond proberen te krijgen. Iemand kan zich best inzetten voor dieren. Maar een omroep wijden aan dieren, dat gaat toch echt te ver wat mij betreft. Krijgen we straks in een promo bij de NPO te zien: “Kijk vanavond om 20.30 uur met uw kat naar De Katten gevolgd door Mooi weer De Kat! gepresenteerd door Minoes om 21.20 uur”.

 14. Craig

  De publieke omroep maakt al genoeg rotzooi ze kunnen liever een paar omroepen weg doen dan meer onzin op TV.

 15. michel

  Vind het eigenlijk best een grappig idee en de homo omroep ook alleen moet gordon wel wat duidelijker worden in het uitleggen wat hij voor ogen heeft. Want als het zon nichten show word dan heeft het geen zin. Verder denk ik dat mensen zoals Gordon of Gerard juist niet de gezichten bij die omroep moeten worden. Zou dan gaan voor Jeroen kijk in de vegte(In het verleden presenteerde hij het homo programma op Think Pink bij Bnn), Bart Ettekoven, Danny Rook, Issolde Hallensleben enzo

 16. arno

  Wat een onzin een omroep voor, met en wat nog meer je met dieren kan hebben! Het moet allemaal niet gekker worden!! Straks krijgen we een dikke mannen omroep etc. etc. Zitten we daarop te wachten.

 17. Roog

  Dat iemand als Evert van den Bos dit innitiatief steunt lijkt mij vanzelfsprekend. Zijn bedrijf Nature Conservation Films (NCF) is één van de grootste producenten van natuurfilms in Europa.

  Die ziet vast en zeker een gouden afzetkanaal in Piep!

 18. Dymphy

  Prima idee. Q: Wat weten we van dieren? Helemaal niets, wisten jullie dat er ergens een Boedhistenklooster staat waar een monnik twee tamme tijgers heeft?Het bestaat. Ik denk nog vaak met verbazing aan dat tv programma terug. En wat te denken van leguanen, soms te bizar voor woorden hoe die eruit zien en dan die wijze oogjes. Buitenaards af en toe.

 19. JM

  Tis geen 1 april grap. Elke omroep moet op 1 april 2009 een bepaald aantal leden hebben…zoek maar na, Llink, BNN etc.

 20. Anoniem

  onzin!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.