Dieren krijgen mogelijk eigen publieke omroep

Communicatiewetenschapper Karen Soeters wil een eigen publieke omroep voor dieren. Ze gaat vanaf vandaag proberen om 50.000 dierenliefhebbers te benaderen om op 1 april 2009 omroep Piep van de grond te tillen. “Piep is dan de eerste omroep in Nederland die dieren – en hoe we als mensen met hen omgaan – centraal stelt op radio en tv“, vertelt Soesters. “Er is plaats voor nieuws en actualiteiten, entertainment, jeugdprogramma’s, talkshows, docu- mentaires en natuurfilms.

De programmering wordt vanuit het belang van dieren ingevuld. Met 3 miljoen katten, 2 miljoen honden, 1 miljoen konijnen, 3 miljoen kooivogels en 500 miljoen dieren in de bio-industrie is er volgens omroep Piep een brede belangstelling voor de belangen van dieren in Nederland.

Enkele dierenliefhebbers helpen bij het plan, onder wie filmmaker Evert van den Bos, communicatiestrateeg Matthijs de Jongh (KesselsKramer), Media- en Cultuurdocent Maarten Reesink (verbonden aan de Universiteit van Amsterdam) en art director Erik Kruize (Roorda).

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen