323.000 kijkers voor Voetbal International


De kijkcijfers van maandag 29 september 2008 (SKO)

Voetbal International (RTL7, 21:27) – De terugkeer van Wilfred Genee en Johan Derksen in Voetbal International, de op- volger van het gestaakte Voetbal Insite, werd maandag door 323.000 kijkers (madl: 5.2%) bekeken. “Ouwehoeren over voetbal is het mooiste dat er is. Ludiek en spannend, dat is wat mensen willen“, vertelt Wilfred aan GPD. “En de chemie tussen Johan en mij is natuurlijk leuk om te zien en te horen. En vergis je niet; Johan is ondertussen een icoon. Die kan wat maken.”

Voetbal International op RTL 7 haalde al na één uitzending de media. Johan Derksen meldde in de voetbalshow dat de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord voor 200 miljoen euro te koop staat. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Derksen, die het onderzoek naar de overnamesom en geïnteresseerden waarschijnlijk woensdag in zijn weekblad presenteert, staat de club open voor geïnteresseerde investeerders. De club heeft al harde eisen dat het in Rotterdam blijft voetballen en dat de clubkleuren onveranderd blijven.

Wheels on 7 (RTL7, 22:30) – Met het nieuwe autoprogramma Wheels on 7, dat maandag met de eerste uitzending 116.000 kijkers (madl: 2.4%) trok, komt voor programmamaker Michael Pilarczyk een droom tot leven. “Een programma maken van bijna een uur dat je zelf hebt bedacht, daar zullen redelijk veel collega’s met jaloerse blikken naar kijken“, vertelt hij. “Iedereen kan in een auto stappen, er heel hard mee scheuren en de camera onder de motorkap laten kijken, maar daarmee ben je er niet. Met Wheels on 7 hopen we de juiste mix te maken. Een beetje van het entertainment van Jeremy Clarkson, gecombineerd met goede informatie. Beetje zoals 5th Gear dat doet, dat ik eigenlijk een beter programma vind.” Er is veel research aan voorafgegaan. “Honderden autoliefhebbers zijn benaderd met de vraag hoe volgens hen een goed autoprogramma eruit zou moeten zien. We hebben ook besloten om er geen motorfietsnieuws in te proppen; dat zijn toch twee verschillende doelgroepen. En met slechts tien minuten doe je niemand een plezier. Maar in maart gaan we dat goedmaken met een apart motorprogramma op RTL 7!

Flikken Maastricht (TROS, Ned1, 22:08) – Angela Schijf speelt één van de hoofdrollen in de goed bekeken TROS-serie Flikken Maastricht. Angela, die haar carrière begon in GTST, is woonachtig in België. “Ik hou van ons huis in Antwerpen en ons leven daar. Het is prettig om afstand te kunnen nemen van het gedoe, van het wereldje. Zodra ik op Belgisch grondgebied kom, verwissel ik van mobiele telefoon en ben ik actrice af. Daar staat tegenover dat ik ook wel eens gek word van de tijd die telkens met reizen verloren gaat. Maar daar heb ik wat op gevonden: een appartement in Amstelveen, zodat ik ook in Nederland weer wat vaste grond onder de voeten heb. Deze week krijg ik de sleutels“, vertelt ze in het AD. Flikken Maastricht trok maandag 1.202.000 kijkers (madl: 21.3%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen