323.000 kijkers voor Voetbal International

Geplaatst op di 30 sep 2008 om 10:39


De kijkcijfers van maandag 29 september 2008 (SKO)

Voetbal International (RTL7, 21:27) – De terugkeer van Wilfred Genee en Johan Derksen in Voetbal International, de op- volger van het gestaakte Voetbal Insite, werd maandag door 323.000 kijkers (madl: 5.2%) bekeken. “Ouwehoeren over voetbal is het mooiste dat er is. Ludiek en spannend, dat is wat mensen willen“, vertelt Wilfred aan GPD. “En de chemie tussen Johan en mij is natuurlijk leuk om te zien en te horen. En vergis je niet; Johan is ondertussen een icoon. Die kan wat maken.”

Voetbal International op RTL 7 haalde al na één uitzending de media. Johan Derksen meldde in de voetbalshow dat de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord voor 200 miljoen euro te koop staat. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Derksen, die het onderzoek naar de overnamesom en geïnteresseerden waarschijnlijk woensdag in zijn weekblad presenteert, staat de club open voor geïnteresseerde investeerders. De club heeft al harde eisen dat het in Rotterdam blijft voetballen en dat de clubkleuren onveranderd blijven.

Wheels on 7 (RTL7, 22:30) – Met het nieuwe autoprogramma Wheels on 7, dat maandag met de eerste uitzending 116.000 kijkers (madl: 2.4%) trok, komt voor programmamaker Michael Pilarczyk een droom tot leven. “Een programma maken van bijna een uur dat je zelf hebt bedacht, daar zullen redelijk veel collega’s met jaloerse blikken naar kijken“, vertelt hij. “Iedereen kan in een auto stappen, er heel hard mee scheuren en de camera onder de motorkap laten kijken, maar daarmee ben je er niet. Met Wheels on 7 hopen we de juiste mix te maken. Een beetje van het entertainment van Jeremy Clarkson, gecombineerd met goede informatie. Beetje zoals 5th Gear dat doet, dat ik eigenlijk een beter programma vind.” Er is veel research aan voorafgegaan. “Honderden autoliefhebbers zijn benaderd met de vraag hoe volgens hen een goed autoprogramma eruit zou moeten zien. We hebben ook besloten om er geen motorfietsnieuws in te proppen; dat zijn toch twee verschillende doelgroepen. En met slechts tien minuten doe je niemand een plezier. Maar in maart gaan we dat goedmaken met een apart motorprogramma op RTL 7!

Flikken Maastricht (TROS, Ned1, 22:08) – Angela Schijf speelt één van de hoofdrollen in de goed bekeken TROS-serie Flikken Maastricht. Angela, die haar carrière begon in GTST, is woonachtig in België. “Ik hou van ons huis in Antwerpen en ons leven daar. Het is prettig om afstand te kunnen nemen van het gedoe, van het wereldje. Zodra ik op Belgisch grondgebied kom, verwissel ik van mobiele telefoon en ben ik actrice af. Daar staat tegenover dat ik ook wel eens gek word van de tijd die telkens met reizen verloren gaat. Maar daar heb ik wat op gevonden: een appartement in Amstelveen, zodat ik ook in Nederland weer wat vaste grond onder de voeten heb. Deze week krijg ik de sleutels“, vertelt ze in het AD. Flikken Maastricht trok maandag 1.202.000 kijkers (madl: 21.3%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
58 Reacties op “323.000 kijkers voor Voetbal International”


 1. Appie

  Schop die Rene v/d Gijp er direkt uit, want wat vroeger lollig was, blijkt nu oer vervelend te zijn…

 2. Drama Queen

  Wat een monsterscore voor ned1
  daar zullen de rtl aanhangertjes vreselijk jaloers op zijn

 3. JaJa

  Jaaaa natuurlijk drama queen. je zit vast al te fappen achter je pc bij de gedachte.

 4. Martijn

  Goed om te zien dat de kijkcijfers van Flikken Maastricht weer aantrekken. Vind het, na een aarzelend begin, toch een heel aardige serie geworden.

 5. Anoniem

  RTL nieuws gaat ook steeds beter, ben erg blij dat er in ieder geval nog een comm. zender is die t nieuws serieus neemt. Anders waren we continu over geleverd aan Philip Freriks of Hart van Nederland

 6. Feder

  Wat opnieuw een monsterscore voor NLD 1! Waar RTL4, de nummer 2, vorige week nog een marktaandeel had dat 8,7% lager lag, is het gat vergroot naar 11,4%. Opvallend is onder meer dat Radar de 2-miljoen grens (eindelijk weer eens) is gepasseerd, terwijl de (overigens opnieuw zeer interessante) uitzending van Pauw en Witteman boven de 1,1 miljoen kwam. Ook NLD 2 deed het opnieuw prima. Jammer dat niet méér mensen hebben gekeken naar Tegenlicht – dat geheel ging over brandstof voor auto’s. SBS6 deed het relatief ook goed. Het verschil met RTL4 is, vergeleken met vorige week, behoorlijk verkleind. En… Ondanks bijna 1,2 miljoen kijkers voor het damesromannetje Gtst, had de moeder van ‘The family of stations’ een lager marktaandeel dan vorige week. Ook RTL: Voetbal International, het nieuwe voetbabbabbelprogramma op RTL7, heeft ondanks de ruime media-aandacht niet echt gescoord: 323.000 kijkers.

 7. Anoniem

  Reactie op Feder:
  Dat damesromannetje waar jij t over hebt, zou menig zender jaloers op zijn hoor ! Tegenover het NOS journaal toch vaak nog 1 miljoen kijkers

 8. Anoniem

  SBS doet het bijzonder goed laatste maanden, niet te geloven

 9. Arend

  Nederland 1 meer dan de 4 RTL-zenders bij elkaar. Need I say more.

 10. arjan

  Reactie op Anoniem: Misschien moet je de krant even lezen, er kijken nl. altijd extra mensen naar het nieuws als er groot nieuws is.

 11. Cees

  Reactie op Arend:
  En nog veel meer dan SBS.

 12. JM

  Nieuws Extra (RTL4 21:44) staat niet in de top15…scoort trouwens beter dan Bones zelf

 13. Anoniem

  Wat een dom gelul zeg. Omdat een zender meer kijkers trekt, hoeft het niet te betekenen dat de het kwaliteitsprogramma’s zijn.

 14. Zelfsmijnnaamismooi

  RTL NEDERLAND BRENGT TECHNISCHE FACILITEITEN ONDER BIJ DUTCHVIEW

 15. Tetje

  RTL5 is een drama, waar de Mol Atsma nog even probeerde te treiteren met de ranzige kooi nogeens dunnetjes over te doen d.m.v. CBML gaan ze daar nu zelf gigantisch op hun bek. Weinig visie en oor voor de kijker, alleen maar doen waar ie zelf zin in heeft en het liefst nog ffe doorpesten. Infantiel ventje. Eigen schuld dikke bult.

 16. Marconi

  Ziet er een beetje sneu uit, de heren die zonodig op tv moesten. Ze moesten geld meebrengen, verkondigen nu hun mening waar maar weinigen op zitten te wachten. Ik was wel een fan vh programma, maar dit uitgeklede format is wel wat triest.

 17. poppie

  Smaken verschillen scoort echt als een tierelier op Net 5. Vorige week ook al heel de week hoger dan Wie is de chef. Denk toch dat Net 5 met het originele format een beter programma in handen heeft.

 18. Craig

  Extra RTL Nieuws ontbreekt in de top 15 met 933.000 kijkers hoort die op nummer 13 te staan.

 19. mark

  Reactie op Craig: Duurt te kort voor een notering in de Dag Top 15 of Dag Top 25, daarom staat Piets Weerbericht er ook nooit in… Of Journaal op 3…

 20. Chiel

  Reactie op poppie: 300.000. Niet overdrijven ;)

 21. Douwe

  Alleen bij RTL is er Breaking Live News, zoals gisteren avond om 21:45 uur !!!

  Daar waar de StaatsTV voor dient, het bedienen van de burgers met informatie, daar blunderen ze keer op keer !!!!!

  Complimenten voor het altijd goede, snelle nieuws op RTL!! TOP

 22. Anoniem

  http://www.youtube.com/watch?v=bZfioDJH8wY

  Wilfred heeft het hier over zijn GROTE idool, jack van gelder!

 23. poppie

  Reactie op Chiel:
  Ja maar in 6 en 20-49 een groter marktaandeel dan WIDC! En voor Net 5 zijn dat goede aantallen. je kan Net 5 natuurlijk niet vergelijken met RTL 4, SBS 6 of Ned 1.

 24. Tim20

  Reactie op sbs sucks: Kom dan ook met argumenten, jij zit alleen maar te zeiken dat SBS zo slecht is, nou kom dan eens met minstens 5 goede redenen waarom SBS6 bijvoorbeeld ZOVEEL slechter is dan RTL4. (Want daar gaat het meestal toch om, die eeuwige RTL4 vs SBS6 strijd?) En dan wel 5 echte goede argumenten he? En niet van Campingzender, want dat slaat gewoon helemaal nergens op!
  RTL4 en SBS6 verschillen zoveel nog niet van elkaar. Of je het nu allebei even goed of allebei even slecht wilt noemen, maakt niet uit. Het zijn allebei 2 tv-zenders met de doelgroep familie met ongeveer dezelfde programma’s en de ene helft van de week heeft SBS een hoger marktaandeel, de andere helft SBS6..

  Maar even om er op terug te komen: geef nou eens 5 goede redenen waarom SBS6 zoveel slechter is dan RTL4 (niet alleen SBS sucks, maar ook alle andere types die hier altijd rondschreeuwen dan SBS wel zo ontzettend slecht is, Craig enzo!)

  Nog even voor de duidelijkheid; Ik ben geen fan, dit is gewoon waar het op staat

 25. Tim20

  * “de week heeft SBS een hoger marktaandeel, de andere helft SBS6.” moet natuurlijk SBS6 en Rtl4 zijn

 26. sbs sucks

  Reactie op Tim20:
  Ten eerste omdat ze al geen serieus nieuwsprogramma hebben, dan dat ze enkel goedkope shows brengen of vele herhalingen (vaak in dezelfde week nog). Het kinderachtige weer met Piet Paulusma. Geen geld uitgeven aan hoogstaand Nederlands drama en vooral omdat ze het RTL4 van vroeger willen copieren en niet met een eigen bedrijfs missie en visie komen

  en nee ook ik ben nergens fan van, maar kijk gewoon naar wat ik leuk vind

 27. michel

  @Sbs sucks: Sbs komt niet met een een ander nieuws programma omdat het publiek daar niet op zit te wachten. Die kijken al Rtl nieuws en Nos journaal als ze nieuws willen zien. Sbs heeft gewoon HvN. Niet jou ding dat kan maar, veel andere mensen kijken wel. Sbs heeft in het verleden geprobeerd met Hetnieuws en Stem van Nederland op Net5 en Sbs maar, Nederland zat er duidelijk niet op te wachten dus zou alleen maar zonde van het geld zijn. Verder ben ik ook geen fan van een zender en kijk ik gewoon gevarieerd dingen op de verschillende zenders en vind ik dat de Sbs groep het steeds beter gaat doen.

 28. Anoniem

  Reactie op michel:
  Stem van Nederland en Actienieuws flopte omdat ze het zo lekker goedkoop brachten, het was niet aan te zien, zo amateuristisch

 29. Tjeerd

  De co-assistent was weer geweldig goed. Ik denk dat het één van de meest onderschatte pareltjes op de Nederlandse buis is.

 30. Stefan

  Waar ging die extra nieuws op RTL4 dan over???

 31. mark

  Wie komen er zaterdag bij Wie Ben Ik? (en de komende weken…)

 32. Anoniem

  Reactie op Douwe: Waarom een extra Journaaluitzending om 21:45 uitzenden, als het reguliere Journaal om 22.00 uur is. Daarnaast, wat was het breekende nieuws om 21.45, het verwerpen van het reddingsplan in de VS kwam al in het achtuurjournaal aanbod.

 33. frank

  @ Stefan

  wat dacht je van de financiele crisis?

 34. Mike

  Ik vind de nieuwe versie van Voetbal Insite, Voetbal International, echt ontzettend saai. Ik heb het gisteren gekeken, maar wat een flauwe boel zeg. Zit totaal geen humor of sprankelijkheid aan. Zonde ook dat het publiek weg is in de nieuwe opzet. Nee, geen goede ontwikkeling. Het leek wel een internetuitzending.

 35. Douwe

  Reactie op Anoniem: Anonieme reakties worden niet meer serieus genomen!Reactie op Mike: Ik ben het wel een beetje met je eens, zo zonder publiek en het decor moet meer voetbal uitstralen. Hopelijk vinden ze snel sponsors, zodat er weer publiek bij kan!

 36. Anoniem

  Reactie op sbs sucks: En hoeveel herhaalt RTL in dezelfde week? of 15 jaar lang? Hoeveel goedkope programma’s heeft RTL waar geen hond naar zou kijken als het bijv. op Ned.2 of 3 zou worden uitgezonden? En als SBS het RTL van vroeger zou willen kopieren zouden ze JUIST met eigen dramaseries moeten komen, denk maar aan Westenwind, Vrouwenvleugel, Spijkerhoek, Diamant, De Erfenis, Blauw Blauw etc, van mij mogen ze het kopieren hoor, als RTL blijft hangen in al die reality onzin en zoektochten mag SBS van mij best het RTL van vroeger kopieren, en bovendien dat SBS nu Wie Ben Ik heeft en dat het scoort is de eigen domme schuld van RTL, zij hebben de kans gehad zouden er in december zelfs mee terugkomen maar hebben het afgeblazen en ookal had Van Duin er geen zin meer aan had er dan twee anderen neergezet, Gordon tegen Carlo of wat dan ook maar RTL laat het lopen, SBS pakt het op en het wordt goed bekeken (ookal is dat te danken aan de flop op RTL) dan moeten mensen niet gaan janken, RTL had de kans immers…

  Het zou trouwens niet eens zou gek zijn als RTL zelf het RTL van voreger zou kopieren. De grote shows en series van toen maar ook de kijkcijfers van bijv. Gooische Vrouwen nu en de tegenvallende cijfertjes van die zoektochtjes zou de zender toch iets moeten vertellen maar nee gaan we weer een nieuwe zoektocht beginnen binnenkort dan ben je commercieel gezien dusdanig bezig dat de reorganisatie die vandaag in het nieuws was een logisch gevolg is

 37. flipflap

  Reactie op Douwe: in dat geval reageer ik nog een keer:
  Waarom een extra Journaaluitzending om 21:45 uitzenden, als het reguliere Journaal om 22.00 uur is. Daarnaast, wat was het breekende nieuws om 21.45, het verwerpen van het reddingsplan in de VS kwam al in het achtuurjournaal aanbod.

 38. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  Zeg maar gerust altijd meer dan 1mln kijkers, en soms zelfs 1.2mln ;) … GTST zit dit seizoen weer in een lichte stijging :D eindelijk :P

 39. Tim20

  waar kun je vinden wie er meedoen aan Wie ben Ik a.s. zaterdag en de volgende weken? Op SBS6.nl staat nog niets, maar de promo’s komen er toch weer op vanaf woensdag dus..

 40. dikkeop6

  WILFRED GENEE BELEDIGT JACK VAN GELDER IN REPETITIE
  http://nl.youtube.com/watch?v=bZfioDJH8wY

 41. Bernie

  Reactie op !#Michael#!:

  GTST doet het kwa cijfers exact hetzelfde als vorig jaar. Toen schommelde het het hele seizoen tussen de 1,0 en 1,4 milj En op vrijdag meestal 900.000 kijkers. Niks geen verbetering dus.

 42. Anoniem

  Erg jammer dat er al weer een andere voice over is bij Wie is de chef. Dat is de vierde al weer. En dit is verreweg de slechtste.

 43. Flippo

  http://richardvaniperen.hyves.nl/

  Dit is degene die filmpjes laat uitlekken, o.a. van Voetbal International. Liet ook de dood van Dian in GTST uitlekken. Deze gozer voert allerlei desperate acties uit om op een of andere manier in de belangstelling te komen. Te ziek voor woorden.

 44. Anoniem

  Reactie op poppie:

  Hoezo in 6 groter dan WIDC? Welke cijfers zie jij dan? Het komt misschien 1 of 2 keer per week voor dat Smaken Verschillen meer scoort dan WIDC. Blijf bij de feiten aub. De 20-49 cijfers weet ik niet, hoe zien die eruit dan?

 45. kritische kijker

  Goede cijfers voor de PO. Prima informatieve programma’s waar de nederlander met een beetje meer iq naar kijkt. Maandags behoeven de CO eigelijk niet meer uit te zenden. Scheelt in de kosten. WAnt winstgevend kan het zeker niet zijn. Er kijkt toch bijna geen mens. ;))

 46. Brian

  Nieuw op RTL4 en 5 in november:
  RTL4:
  * zaterdag 20.00 Ik hou van Holland
  * zaterdag 21.30 Succes verzekerd met Carlo Boszhard
  * zondag 20.00 Ik wed dat ik het kan
  * zondag 21.30 Miljoenenjacht
  * woensdag 20.30 Secret Millionair
  * woensdag 21.30 Schoonmaakdiva van NL

  RTL5:
  * maandag 21.30 Miss & Mrs Perfect
  * zondag 20.00 RTL Travel: Share your Planet

 47. Anoniem

  Reactie op kritische kijker:
  Met alle respect maar kijkers met een beetje meer IQ kijken in het algemeen niet naar Radar. Daarin worden vaak problemen besproken waar kijkers met een beetje meer IQ niet intrappen.

 48. kritische kijker

  reactie op anoniem

  Zonder respectloos te zijn kunnen we toch wel constateren dat de gemiddelde nederlander feitelijk niet echt hoog scoort. Dus heb je al gauw een beetje meer iq. En het klopt Radar snijdt regelmatig zaken aan waar je met stijgende verbazing naar zit te kijken en je afvraagt wat het probleem is als je gewoon logisch nadenkt.

 49. Edwin

  Reactie op Flippo:

  Hoe weet jij dat dan, en RTL helemaal niks? En hoe komt hij er aan?
  Ik zie niks bijzonders op zijn hyve’s hoor. Hij werkt wel bij een zender zo te zien.
  Toch is het wel grappig. je moet er maar aan zien te komen. hem lukt het, jou niet ;)

  Ik zou die dingen ook niet onder mijn echte naam openbaar maken, als ze je pakken ben je de lul. maar dit is wel goed om te laten zien aan de mensen! Wel een stunt!

  ik zie trouwens wel filmpjes van hem op hyves, hij heeft wel humor!

 50. Anoniem

  Alle programa,s van sbs voral in het weekend scoren goed.En datheeft niets met de flop van rtl te maken bovendien heeft sbs dat al ruimschoots Bewezen.iK zeg dat moeten die rtl aanhangers nu eens inzien.mensen kijken graag naar programa,s die ze zelf uitkiezen.En er zijn tegenwoordig zoveel zenders en kanalen dvd video ENZV keuses genoeg. Dus niet gaan vertelen dat de mensen maar een programa op zetten omdat een andere zender niet scoort dat gaat echt helemaal nerens over.de een kijkt graag naar die zender en de ander graag naar de andere zenders.Deze week weer niewe opnames van wie ben ik.ik zeg ben heel beniewd vind het een leuk programa.Maar dat hoeft een ander niet te vinden.Maar veel mensen vinden dat weer wel.En daarmee wil ik zeggen er is voor iedereen iets wil op de T.V.dus allemaal gewoon lekker kijken waar je zin in hebt.Dan hoeft deze hele discussie ook helemaal niet.

 51. Craig

  Typisch SBS fans om met een zielig betoog te komen vol met spelfouten.

 52. Flippo

  SBS keihard afgestraft gisteravond, met geen één programma boven het miljoen. En een wankelende vooravond. Net goed.

 53. TVtijd-express

  Reactie op Flippo: Wordt is dat ze dat House is weghalen. 2x per week is toch te veel voor een ””’familiezender””

 54. Thom

  Uitstel van Executie! 1,2 miljoen!

 55. Anoniem

  Reactie op Thom:
  Ja, ondanks het voetbal scoort het als een tierelier. Jammer dat RTL zo instort na 22:40 van ruim 1 miljoen naar zo’n 300.000….

 56. Mart

  Reactie op Thom: Inderdaad en dat voor de minst leuke uitzending tot nu toe. Hoop dat het nog verder groeit maar volgens mij zijn er niet veel afleveringen meer straks begint de tv makelaar weer, ook leuk maar vind dit echt een topprogramma.
  Ook Herrie aan de horizon boven het miljoen en verdient dinsdagavond van rtl4 is echt top.

 57. Anoniem

  Reactie op Anoniem: Jamie valt niet zo in de smaak ’s avonds dat is wel anders bij Gordon Ramsey, deze afleveringen zullen weer aanzienlijk meer scoren als de nieuwe serie begint over een paar weken, maar ik zou als ik RTL dit snel doen en Jamie mooi ’s middags laten staan.

  By the way, wanneer wordt Remco eindelijk eens wakker en wisselt hij CBML om met WIDC.

 58. Anoniem

  het is altijd met voedbal iets minder.sbs heeft doorgaans meer programa,s boven de millioen dan rtl.trut zender.EN dat met 4 zenders rtl.pfffffffffffffffffff.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.