Wendy van Dijk: ‘Opvolger Ushi voorlopig van de baan’

Wendy van Dijk (foto) zal niet in de huid kruipen van een ‘Big Momma’. In deze hoedanigheid wilde de tv-presentatrice bekende Nederlanders in de maling nemen, maar het plan lekte vroegtijdig uit. Een vervolg op Ushi & Van Dijk zit er voorlopig dus niet in. “Ja, Big Momma was een heel leuk idee. Dat kunnen we nu wel vergeten. Juist daarom gaat het niet door. Maar als het wereldkundig is gemaakt, met foto’s erbij, dan wordt het lastig. Je probeert natuurlijk anoniem te blijven. Het geeft niet.

Wendy gaat wel gewoon door met de plannen, vertelde ze in de radioshow van Ruud de Wild. “We zijn wel bezig met het ontwikkelen van een nieuw typetje. Dat is niet altijd makkelijk. Ook niet als dingen naar buiten worden gebracht die je liever voor je zelf had willen houden.”

Zaterdag start Wendy’s grote studioshow ‘Million Dollar Wedding’. “Ik heb er onwijs veel zin in. We hebben er nu twee opgenomen. Vanaf de vierde show op zaterdag wordt het live in de studio. We zijn begonnen met de auditie-pitch ronde zeg maar. Ik produceer het niet zelf, het is Eyeworks.”

Sommige bekende presentator kiezen voor een eigen productiebedrijf. “Ik begrijp ook steeds meer waarom. Je wil alles in de hand houden. Op een gegeven moment ben je degene die de meeste ervaring heeft. Ik zit nu 25 jaar in het vak. Vanaf mijn twaalfde ben ik met televisie bezig. In het begin moet je naar andere mensen luisteren, want die weten het beter. Ik begrijp nu waarom ze dat zelf in de hand willen hebben, zoals Paul de Leeuw. Je bent zo geroutineerd en weet met welke mensen je het best werkt. Maar ik heb heel veel gewerkt met Eyeworks en dat doe ik nog steeds.”

Zie ook: Wendy van Dijk met opvolger Ushi & Van Dijk (2 augustus 2008)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen