415.000 kijkers voor Het Blok


De kijkcijfers van woensdag 27 augustus 2008 (SKO)

Het Blok (NET5, 20:30) – De lustrumeditie van Het Blok is woensdagavond voortvarend begonnen. De eerste aflevering van de klusstrijd werd door 415.000 kijkers (madl: 7.1%) bekeken. Alleen op zondagavond trok NET 5 de afgelopen week meer kijkers. Het Blok is, na een eenmalig uitstapje naar Haarlem, weer terug in Amsterdam aan de Eerste Hugo de Grootstraat. “Een plek waar het thuishoort“, volgens uitvoerend producent Daniël ten Hoopen van De Beeldbrigade.

Wat de deelnemers van dit jaar niet weten is dat dit blok eerst gesplitst moet worden van één woonhuis in meerdere appartementen. Ten Hoopen in De Telegraaf: “De bestaande formule van Het Blok werkt goed. Het programma heeft zich natuurlijk al lang en breed bewezen. Zowel de makers als de kandidaten weten hoe het spel in elkaar zit, maar je moet het wel fris houden. Het pand waar ons oog op viel bracht een splitsing met zich mee. Hierbij gelden allerlei regeltjes over isolatie, plafonds en vloeren. Een leuke bijkomstigheid, want je geeft meteen een andere draai aan het vertrouwde spel.”

Knevel & Van den Brink (EO, Ned1, 23:09) – Knevel & Van den Brink-presentator Tijs van den Brink is sinds deze week ook te horen in de dagelijkse radioshow Dit Is De Dag op Radio 1, samen met presentator Arie Boomsma. “De EO vroeg om duo’s. We zochten iemand die complementair zou zijn aan mij. Arie is model geweest. En hij heeft reclamefilmpjes gemaakt“, vertelt Van den Brink in De Pers. “Het is niet zo dat ik Knevel zat ben. Niet dat ik een wissel nodig had. Arie komt uit een heel andere wereld en sector, en kent daar veel mensen. Dat is handig.” Van den Brink vindt het geen “zonde” om Boomsma weg te stoppen op de radio. “Hmm. Misschien is het juist fijn voor Arie dat z’n uiterlijk niet kan afleiden. Ha ha, dat men eens luistert naar wat hij te zeggen heeft.” Knevel & Van den Brink werd woensdag door 835.000 kijkers (madl: 24.7%) bekeken.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – Jan Smit wil geen televisiecamera’s op zijn trouwdag. Dat zegt de populaire volkszanger deze week in Grazia. “Als we gaan trouwen is het onze dag. Ik moet er niet aan denken om Shownieuws of RTL Boulevard op mijn feest te hebben“, vertelt de zanger. De zanger, die sinds begin 2007 een relatie heeft met actrice Yolanthe Cabau van Kasbergen, wil weinig kwijt over zijn trouwplannen. “Ik wil het vooral privé houden. We willen in ieder geval in de kerk trouwen. Ik weet niet of het een traditionele bruiloft wordt, maar ik hoop dat Yolanthe een witte jurk draagt.” In het interview zegt Jan verder dat hij en Yolanthe een traditionele rolverdeling hanteren als het om het huishouden gaan. “Ik hoef niks te doen in huis“, zo zegt de zanger. “Ik zit er naar te kijken. Wij hebben een traditionele rolverdeling, de vrouw maakt schoon en de man niet. Zo ben ik ook opgevoed.” RTL Boulevard trok woensdag 744.000 kijkers (madl: 18.9%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen