Vara TV Magazine gaat opnieuw Varagids heten

Geplaatst op vr 15 aug 2008 om 16:00Het Vara TV Magazine gaat vanaf de eerste week van september net als in het verleden weer Varagids heten. Door de naamsverandering, die samenvalt met een uitgebreide restyling, moet de gidsfunctie benadrukt worden. Dat meldt het NRC Handelsblad. Uitgever Winnie Moltmaker: “Bij het huidige grote media- aanbod hebben mensen behoefte aan een gids die het kaf van het koren scheidt. We willen nog duidelijker een selectie bieden, zonder aan diepgang in te boeten.”

Volgens de uitgever wordt de televisiegids door de restyling “luchtiger en toegankelijker“. Het programma-overzicht van verschillende zenders wordt iets uitgebreid, onder andere met de digitale themakanalen van de Publieke Omroep. De vaste columns en rubrieken blijven bestaan, maar worden voortaan verdeeld over vier pijlers: nieuws & achtergronden, cultuur, film en sport. Het eerste gerestylde nummer wordt meegestuurd met de gehele oplage van De Volkskrant.


21 Reacties op “Vara TV Magazine gaat opnieuw Varagids heten”


 1. mark

  Wat raar, want ik vond het een echt magazine (Vara vond het zelf ook, daarom noemden ze het ook zo), er staat in ieder geval meer in dan andere gidsen.

  De beste tv gidsen vind ik (Top 10):

  1 Veronica Magazine
  2 TV Satellite
  3 TV Film
  4 VARA TV Magazine
  5 TV Krant
  6 Televizier
  7 KRO Studio
  8 Mikro gids
  9 AVRO Bode
  10 TROS Kompas

 2. Feder

  Wat vind je dan zo goed aan Veronica Magazine? Ik vind het nogal oppervlakkig, vind dat er veel te veel reclame in staat, en te veel artikelen die mij niet boeien (over showbizz enzo).

 3. Pietertje

  Reactie op Feder: Veronica gids vind ik ook de beste. Voor al vanwege zijn samenstelling van zenders (de juiste zenders op de juiste posities) en vanwege zijn filmgids / filmoverzicht. Die is echt heel erg goed en ben nog geen gids tegengekomen die dat zo goed doet. Overigens koop ik hem niet meer want ik heb een epg.

 4. mark

  In Veronica Magazine staan tenminste alle programma gegevens, als je in bv de Studio of Vara gids middag of ochtend programma’s op wilt zoekn staat er alleen: Ochtendprogramma of Middagprogramma. Vooral bij SBS 6 gebeurt dit altijd.

 5. Bas v.d Kimme

  Wanneer was de laatste verandering ook alweer ?

 6. ©hiel

  Reactie op Feder: Het is gewoon een erg uitgebreide gids, ALLE tv info staat erin, overzichtelijk, interviews over tv, filmoverzicht, en nog ander nieuws over film, dvd, games enz.

 7. Anoniem

  Reactie op mark:

  Wil je weten hoe laat de thuiswinkel programma’s bij SBS6 beginnen dan?

 8. ©hiel

  SBS heeft tenminste programma’s overdag! Oke, er zijn veel herhalingen van de vorige dag bij (comedy’s veronica) en primi time programma’s (Wegmisbruikers, Smaakpolitie) maar ook gewoon nieuwe programma’s! Docu’s, True hollywood story, Teen Angels is wat me zo te binnen schiet. En NET5 zend heel vaak nieuwe comedy’s uit overdag. Dus om nou de SBS dagprogrammering af te kraken, op RTL is er op 3 zenders tot een uur of 5 Homeshopping e.d.

 9. Anoniem

  Reactie op ©hiel:

  Op RTL is er op 3 zenders tot 5 uur homeshopping te zien? Ik tel er toch echt twee: RTL4 zendt Eigen Huis & Tuin, GTST, ATWT, Oprah, RTL Travel en kookprogramma’s. RTL7 heeft RTLZ. Alleen op RTL5 is tot half 5 homeshopping te zien, en op RTL8 tot 5 uur.

 10. Anoniem

  toch weer boeiend dat een topic over de vara gids weer verandert in een discussie over dagprogrammering sbs-rtl.
  mensen, dit gaat over de vara gids.

  ik hoop dat hij niet verandert want ik vind het wel de beste gids van nederland.

 11. ©hiel

  Reactie op Anoniem: 2 dan.

 12. Kees

  Thuis hadden mijn ouders de Vara-gids en ik, als fan, het Veronica-blad, ik kon ze dus goed vergelijken. Veronica had altijd de programma-gegevens van meer (radio en tv)zenders.
  Nu heb ik nog steeds het Veronica-blad, maar of dat nog iets met het sentiment van vroeger te maken heeft weet ik niet, het is ook een soort gewoonte nu.

 13. elwin

  Ben benieuwd hoe de gids eruit komt te zien. Mijn favo gids is TV-Film:

  1 TV-Film
  2 Veronica Magazine
  3 Totaal TV
  4 HUMO
  5 VARA TV Magazine
  6 Televizier
  7 AVRO Bode
  8 KRO Studio
  9 TROS Kompas
  10 Mikro gids
  11 TV Krant

  Heb er de Belgische HUMO ook bijgezet. Vaak wel erg uitgebreide programmagegevens voor de BBC en Ned 1/2/3.

 14. Douwe

  Reactie op Pietertje: De juiste zenders staan niet op de juiste plaats, want anders hadden ze na RTL4 wel 5,7 en 8 geplaatst, i.p.v. van eerst die SBS groep er tussen te gooien.
  Om over de radio gegevens maar te zwijgen, die komen er al helemaal niet meer in voor!
  Het is een zeer slecht blad geworden met reclame reclame en nogeens reclame, en o ja SBS SBS en nog eens SBSgroep info.

  Inderdaad het was sentiment dat ik deze gids nog had, maar niet voor lang meer , lekker opgezegd.
  Alle gegevens zijn toch meestal verouderd, omdat het blad 2 weken van te voren wordt gedrukt, en dat geld voor al die PO gidsen ook. Die zijn helemaal treurig om in te zien!

 15. Iwan1976

  Veronica Magazine vind ik nog altijd de beste gids, maar sinds het vol staat met SBS propaganda heb ik het opgezegd. Voor programmainformatie ben je tegenwoordig trouwens toch beter af met online programmagidsen. Die zijn actueel en nog gratis ook.

 16. Anoniem

  Het valt me op dat sommige mensen wel heel erg gevoelig zijn voor SBS info. Ik vind het nogal opgeblazen. Zelf kijk ik niet of nauwelijks naar SBS en de reclame van SBS valt mij nauwelijks op in Veronica gids. Het is blijkbaar maar net wat je wilt zien en hoeveel je je er aan wilt irriteren.

 17. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  De programma’s van SBS worden momenteel het best bekeken dus doe niet zo minderwaardig…

 18. Anoniem

  Ik kan niet wachten op een diepte-interview met het toekomstige RTL4-gezicht van Edward van Erp.

 19. Ingrid

  Dat ie weer gids heet, prima, maar de restyling is rtonduit slecht. Wat onoverzichtelijk! En dan het lettertype. Zo klein dat je de tijden van de programma’s niet meer kunt lezen zonder vergrootglas. Erg slecht.Ben zo’n 15 jaar lid, maar denk er nu over op hem op te zeggen, ongeacht hoe die heet.

 20. P.Schelvis

  Mijn opmerkingen met betrekking tot de nieuwe layout :

  – Veel te kleine letters met een vervelend font- de ochtend- en avond programma’s worden achter elkaar gezet, hetgeen het helemaal onoverzichtelijk maakt.
  – De gids is niet ‘horizontaal’ te lezen omdat de tijden dan niet overeenkomen.
  – De gids is dik (109 blz), maar de belangrijkste informatie staat op slechts enkel bladzijden.
  – Showview cijfers, die ik zelf niet gebruik, zijn helemaal klein.
  – Ik kan de tv-zender pagina amper lezen, maar er moet wel een ‘maak iemand lid’-reclame van de vara op
  – Goh. 1 klein in de hoek gepropte fotootje om het nog een beetje op te leuken. Deze kan ook wel weg voor de ruimte winst.

 21. 85 jarige

  ALs 85 jarige heb ik jaren lang plezier gehad van de VARAgids. Helaas proppen ze nu veel zenders op 1 pagina en zijn de letters veel te klein. Reden voor mij om de VARAgids op te zeggen. Jammer VARA dat je niet aan de ouderen en slechtzienden denkt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.