Satellite Queens geselecteerd voor Topten Keulen

De documentaire Satellite Queens, die Bregtje van der Haak vorig jaar maakte voor Tegenlicht, is uit meer dan 800 internationale inzendingen geselecteerd in de sectie ‘Top Ten’ van de Cologne Conference. Dat meldt een zegsvrouw van de VPRO vandaag. Top Ten is een competitieprogramma voor internatio- nale televisieproducties. Er is een top tien voor fictie en non-fictie. “De twintig beste documentaires, tv-series, films, shows en reportages dingen mee tijdens de televisiecompetitie.”

The Cologne Conference, dat elke herfst plaatsvindt in Keulen, is een van de best bezochte internationale Televisie- en filmfestivals.

Bregtje volgde in Satellite Queens de immens populaire Arabische talkshow ‘Kalam Nawaem’, zowel vóór als achter de schermen. Wekelijks bespreken vier gedreven en charmante presentatrices uit Egypte, Saoedi-Arabië, Syrië en Libanon controversiële onderwerpen als incest, terrorisme en masturbatie voor een publiek van miljoenen Arabische kijkers. Satellite Queens is geproduceerd door Submarine en werd vorig jaar tijdens het IDFA geselecteerd voor de NPS Zilveren Wolf Competitie.

Kalam Nawaem is vanaf september ook te zien op Het Gesprek.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen