TROS Radar duikt in ‘schimmige wereld’ Astro TV

Geplaatst op vr 29 aug 2008 om 11:18Het nieuwe seizoen van Radar begint op maandag 1 september met een “onthul- lende reportage” over de omstreden tv- uitzendingen van Astro TV. Dagelijks proberen paragnosten via NET 5 en SBS 6 mensen tot een consult te bewegen. TROS Radar spreekt van “schimmige paragnostenlijnen“. Radar: “Werken er wel echte mediums in deze business en in hoeverre worden de bellers naar deze lijnen misleid à € 1,30 per gesprek?. Aanstaande maandag het complete verhaal achter Astro TV in Radar.


24 Reacties op “TROS Radar duikt in ‘schimmige wereld’ Astro TV”


 1. Johan B.

  Sponsored bij SP.

 2. RTL Natuurlijk

  Iedereen die naar zo’n lijn belt weet toch al dat hij belazerd wordt??

 3. Fruitcake

  zo, lekkere censuur weer hier :r

 4. Vinc

  OMG, opnieuw Radar. De eenzijdige berichtgeving komt weer op TV. Hoogstaand stukje journalistiek, maar eigenlijk alleen maar sensatiebelust. Die Astro-tv programma’s bestaan alleen maar voor de domme zielen onder ons, die het nodig vinden hun geld daaraan te verspillen. Laat het ze zelf weten, maar om een consumenten-tvprogramma nu daaraan te spenderen vind ik een beetje ver gaan. Het is opnieuw sensatiebelust. Er is een markt voor die Astro tv, laat ze toch lekker, ik kijk er niet na, ik heb er ook geen last van. Maar Mevrouw Antoinette natuurlijk wel. Die heeft overal last van en zal ons haarfvijn gaan uitleggen dat de Commerciele TV mensen oplicht. Want dat is natuurlijk de kortzichtige eindconclusie.

 5. Valpa

  Vies programma, dat Radar. Alles wat commercieel of enigzins rechts van aard is, is slecht. Volgesmij zitten de SP en de PvdA er gewoon achter. En die Antoinette elk jaar tonnen opstrijken bij de TROS.

  Het ergste vind ik nog dat dit programma alle bejaarden bang maakt voor het gebruik van internet, mobiele telefonie, digitale TV en al het andere wat van nutsbedrijven afkomt.

  En bestellen op Markplaats is ook ongelooflijk gevaarlijk.. nooit doen, zitten alleen maar oplichters achter. Aldus Radar… sorry, TROS Radar.

 6. Yossarian

  Jullie vergissen je. Als Radar al politieke banden heeft, is dat met de PvdD (Partij voor de Dieren). Ga maar eens Googelen! ;-)

 7. Anoniem

  Het zijn juist die mensen als Vinc en Valpa die opgelicht kunnen worden.

 8. Timo

  Echt wat maakt het uit of het oplichterij is. Weet iedereen dat niet eigenlijk. Ze doen er niemand kwaad mee in mijn ogen. De mensen die bellen, geloven er blijkbaar in of willen wel eens weten wat voor onzin ze uitkramen. Ze moeten zich bij Radar en die andere consumentenprogramma’s is niet overal druk om maken. Zaken als dat de internetverbinding het vaak niet doet of verkeerde rekenigoverzichten van providers kan ik me voorstellen dat je uiteindelijk als het heel lang duurt zo’n programma inschakelt om druk uit te oefenen op een bedrijf. Maar kom op, Astro TV. Get a life.
  Ik moet ook nog steeds lachen dat ik vorig jaar een keer langs het consumenten tv kanaal zapte en zag dat een vrouw in de studio was die klaagde dat de vuilniszakken die ze had gekocht 2 cm smaller waren dan normaal. Ze paste nog steeds in de vuilnisbak, dat was het probleem niet. Nee, ze maakte zich druk dat er nu iets minder afval in ging. Moest de directeur helemaal op komen draven om uit te leggen dat het soms voor kan komen dat er een productiefout in kan zitten, en dat er dan net te weinig lucht in de zak is geblazen om de juiste grote te bereiken.
  Echt deze programma’s zijn er echt alleen maar voor mensen die lekker will zeiken en klagen elke week. En de NPO heeft ze zodat het minder geld kost voor de overheid om al deze mensen naar psychologen te sturen.

 9. M@rk-Bred@.

  Wat een enorm gezeur! In de tijden van “TROS Aktua” (met Wibo v.d. Linde) en “Kieskierig” (met Wim Bosboom en Mireille Bekooij) was de TROS volgens de “deskundigen” een rechtse omroep en nu zijn ze dan opeens links?
  En hoezo heeft “TROS Radar” politieke banden? Omdat de echtgenoot van Antoinette in de Eerste Kamer zit voor de Partij voor de Dieren? Echt lariekoek!
  De commerciële omroepen dat zijn gewoon oplichters, zowel op radio als TV!
  Kijkers voor niets laten stemmen bij “Idols” of “Mijn Tent Is Top”. Die bewijzen die zijn er nu eenmaal! En niet te vergeten die flut-belspelletjes!

 10. Anoniem

  Radar gaat ze slopen die maffia ;)

 11. Johan

  goed dat dat tuig wordt aangepakt, hget is gewoon ordinaire oplichting, en dat is nog steeds strafbaar in NL, zeg ik tegen alle rechtse rukkers hier

 12. Anoniem

  Enne dan gaat Edward van Erp nog wel naar RTL4….

 13. Bas v.d Kimme

  Ja, ja en zo is er altijd wel wat.
  Zijn we eindelijk verlost van de belspelletjes,
  dan is er wel weer dat astro gedoe.
  Vind dat het overigens op hetzelfde neerkomt,
  tijdens de live uitzending heb je simpelweg gewoon ook een soort
  van winkans om in de studio te komen.
  Belspellen mogen dus niet en zoiets weer wel.

 14. ikkuh

  Ik zou het jammer vinden als AstroTV verdwijnt, als er niks op tv is – zoals ’s nachts bijvoorbeeld – is het op zich wel grappig om naar te kijken, vooral als er van die mensen in de uitzending zijn die dan boos worden ofzo, is echt altijd lachuh!

 15. Anoniem

  Reactie op M@rk-Bred@.:
  “Kijkers voor niets laten stemmen bij “Idols” of “Mijn Tent Is Top”.”

  Wees dan ook objectief en volledig. Kijkers hebben ook voor niets gestemd op de Grootste Nederlander van de publieke omroep. Dat is destijds ook toegegeven.

 16. Tim20

  En de astro programma’s van RTL dan?

 17. Tim

  Reactie op Tim20:

  Ja, Edward van Erp krijgt daar zelfs een live, dagelijks middagprogramma van 17.00 tot 18.00. Misschien wil RTL eerst RADAR afwachten en dan pas dit bericht naar buiten brengen.

 18. !#Michael#!

  Net als of kijkers (zie interligente mensen) niet zelf in staat zijn te beslissen of ze 1.30 euro uit willen geven aan een of andere vage paranormale die hun gaat vertellen wat wel en wat niet staat te gebeuren in hun leven …

  Als mensen daarin geloven, laat ze gewoon hun geld daar aan uit geven … ze zijn zich bewusr van het risico, en ze nemen dat graag … Gezeik ook!!!

 19. ©hiel

  Sommige mensen moeten nou eenmaal eerst ZIEN dat het allemaal nep is, net als die Telsell hanger. Na de uitzending een daling van bijna 100 procent :lol:

 20. jopie

  sommige mensen laten zich astraal naaien

 21. kritische lezer

  Met verbazing lees ik de 19 reacties hierboven. Ongelooflijk dat mensen deze onnozele gedachten kunnen produceren. Ik heb echt medelijden met deze simpele zielen.
  Ben blij dat ik door middel van mijn commentaren deze bijzondere mensen even tot nadenken laat komen over hoe ze reageren en wat de inhoudelijke kwaliteit is. ;))

 22. Anoniem

  Reactie op kritische lezer:
  Toch knap dat je zelf dan ook totaal niet inhoudelijk bent :(

 23. An de Wit

  Reactie op M@rk-Bred@.:
  Allemachtig! Hoe ongefundeerd kan je zijn Mark?

  “…Kijkers voor niets laten stemmen bij “Idols” of “Mijn Tent Is Top”. Die bewijzen die zijn er nu eenmaal! En niet te vergeten die flut-belspelletjes!…”

  Iedereen weet dat de overheid al deze activiteiten in de gaten houdt en er nota bene regels voor heeft opgesteld. De ‘bewijzen’ waar jij het over hebt zijn er zeker; namelijk het notariele toezicht dat hierbij is. De kijker doet dus helemaal niet voor niets.

  En ja, de belspellen waren weliswaar geen toptv, maar vooralsnog is er nergens iets verschenen over een veroordeling. En aangezien men in Nederland strafbare feiten eerst moet bewijzen, is het erg voorbarig om maar te roepen dat het ‘strafbaar’ of ‘oplichterij’ is.

  Reactie op Anoniem:
  Er zijn maar twee mensen die het altijd over ‘maffia’ hebben. Paragnost Willem Biemans en die zieltjes van Starman Productions. Beiden zijn simpelweg jaloers op het succes van anderen en schreeuwen dat andere paranormalen ‘nep’ of ‘kwaadaardig’ zijn. Vreemd dat ze eigenlijk zelf hetzelfde doen en dat onomstotelijk als ‘goed’ betitelen. Sinds wanneer is er een objectieve, emperische meting mogelijk?

  Kom op zeg, spirituele zaken zijn zo oud als de mensheid. Natuurlijk verandert de vorm qua aanbieden en natuurlijk spelen er bedrijven op die behoefte in. Zolang ze duidelijk aangeven hoeveel het kost, kan niemand zeuren over de kosten. Over de inhoud kan een ieder een eigen beeld vormen door z’n verstand te gebruiken. Of hebben we daar nu allemaal de overheid voor nodig.

 24. willem

  mog of te corrupt om eerlijk te zijn het is bij rtl astrotijd een sexmaffia en het is goed dat de waarheid aan het licht gekomen is als mensen naar zo’n lijn bellen willen ze een paragnost met bekwaamheden niet een sexdame met een boek kaarten maarja juffrouw de wit dat past niet in het oplichterswereldje waartoe jij behoor de mensen zullen blij zijn dat er eens wat duidelijkheid komt zodat ze niet alleen gepluimd worden maar eerlijk behandeld worden

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.