John de Mol: ‘Winston en Nicolette grote talenten’

John de Mol denkt dat de houdbaarheid van een presentator korter is dan die van een voetballer. Volgens De Mol zijn er maar weinig talenten die het een jaar of vijftien uithouden op de buis. “Beau van Erven Dorens vind ik één van de grotere talenten van de laatste tien jaar“, vertelt John de Mol in Veronica Magazine. Hij ziet de variatie aan talent groter worden. “Robert ten Brink is er nog steeds, maar Nicolette van Dam is er inmiddels ook. Haar vind ik echt een talent. Winston Gerschtanowitz net zo.

John de Mol prijst televisiepresentator Beau van Erven Dorens. “Beau is een gozer die zegt wat hij vindt. Toen z’n programma bij Talpa mislukte stond iedereen weer te lachen en moest z’n kop eraf. Uiteindelijk is Beau weer helemaal terug en één van de toppresentatoren van Nederland.

Veel programma’s kunnen de goedkeuring van John de Mol wegdragen. “Ik vind veel programma’s leuk. Een favoriete tv-avond heb ik niet. Ik ben ’s avonds bijna nooit thuis. Het succes van de Publieke Omroep komt onder andere door het simpele feit dat veel tv-toestellen zijn ingesteld op Nederland 1. Als je daar iets leuk ziet, blijf je.

De Mol vindt het moedig als presentatoren durven af te stappen van een bestaand succes. “Daarom ben ik zo’n enorme bewonderaar van de creativiteit van Madonna. Je moet eens twaalf albums van haar achter elkaar leggen. Dat is geniaal. Ze heeft continu nieuwe wegen ingeslagen. Er zitten risico’s aan. Maar durf te verrassen. Velen durven dat niet. Dat geldt ook voor televisie.

Johnny de Mol, de zoon van John, maakt voor Veronica het programma ‘Waar is de Mol?’. “Ik vond de eerste programma’s matig. Maar dat werd beter en de laatste waren goed. Hij is met Linda naar Italië geweest, naar de camping waar we vroeger met de familie vakantie vierden. Linda vertelde me dat ze het zo leuk vond om te zien hoe Johnny vanaf de vroege ochtend al bezig is met dat programma. Dat had ik een paar jaar geleden nooit gedacht.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen