SBS Groep: ‘Juli 2008 beste maand ooit in historie’

SBS Broadcasting kijkt terug op de beste maand ooit. Niet eerder wist SBS in de bijna 13-jarige historie een gezamenlijk marktaandeel van 30,6% te behalen. Dat laat een woordvoerder van de zendergroep vandaag weten. “Met dit recordmarktaandeel laat SBS RTL (29,3%) en de Publieke Omroep (23,4%) achter zich. De zender SBS 6 was in juli de best bekeken zender van Nederland. Met een marktaandeel van 14,6% tekende de familiezender voor de beste julimaand ooit.

SBS 6 was in juli 2008 met afstand de best bekeken zender van Nederland. Waar de familiezender vorig jaar juli een marktaandeel van 13,6% behaalde, komt de zender nu tot 14,6%. “De winst zit voor een groot deel in de vooravond met de vroege edities van Hart van Nederland en Shownieuws gevolgd door Trauma Centrum. Ook in het weekend maakte SBS 6 het verschil door programma’s als De 25…, Wegmisbruikers en De Smaakpolitie. De serieavonden op dinsdag met NCIS en House en donderdag met House en Medical Examiners droegen bij aan het marktleiderschap. Net als de late night-programmering met de late edities van het dagelijkse Hart van Nederland en Shownieuws waardoor SBS 6 in juli onverslaanbaar was.”

Veronica leverde een goede prestatie met een marktaandeel van 7,9%. Hiermee tekende Veronica voor de beste maand ooit. “Ook hier kwam de winst voor een groot deel uit een sterke vooravond met een horizontale programmering van de comedy’s The Fresh Prince of Bel-Air, According to Jim, Friends, Two guys, a girl and a pizza place en Two and a half men. Ook de mysterieuze maandag met Jericho, Surface en Invasion en de serieavond op woensdag met onder andere Threat Matrix en Medical Investigation droegen bij aan dit voor Veronica historische marktaandeel.”

NET 5 zorgde voor de beste julimaand ooit met een marktaandeel van 8,1%. “Het bijzondere van deze prestatie is dat de winst op elke dag van de week werd behaald. Op alle dagen scoorde NET 5 zowel in de vooravond als prime time beter dan vorig jaar juli. Ook late night deed de zender het beter dan in juli 2007. De romantische films op donderdagavond zijn net als de serieavonden op maandag en dinsdag inmiddels een begrip. De crimeseries op zaterdag blijven ook zeer goed scoren, net als de zondagavond met Ghost Whisperer en Medium. En natuurlijk mag de extreem goed bekeken herenfinale van Wimbledon -met op het hoogtepunt bijna 1,9 miljoen kijkers- ook niet onvermeld blijven.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen