RTL Nederland: ‘Juli mooie zomermaand’

RTL Nederland sluit in de doelgroep 20 – 49 jaar een “mooie” julimaand af met een gezamenlijk zenderaandeel van 29,3 procent (juli 2007: 26,4 procent). Vooral RTL 4 heeft een grote bijdrage geleverd. Dat laat een woordvoerder van RTL Nederland vandaag weten. “Met name RTL 4 wist in deze zomermaand met veel nieuwe Nederlandse programma’s in de vooravond aan deze stijging bij te dragen en RTL 8 groeide zelfs uit naar een nieuw kijkcijferrecord“, vertelt de woordvoerder van RTL.

Familiezender RTL 4 haalde in juli in haar doelgroep (Boodschappers 20 – 49 jaar) een zenderaandeel van 12,8 procent. Vorig jaar was dit nog 12,4 procent. Vooral de vooravond van RTL 4 met Wie Is De Chef en NL Vertrekt draagt volgens de woordvoerder bij aan dit goede resultaat. “Andere goed scorende uitzendingen waren die van Herrie In De Keuken, Editie NL en Crime Scene Investigation (foto). In de zomer worden de speelfilms altijd goed bekeken, zo ook Mrs. Doubtfire, Independence Day, Shawshank Redemption en Garfield in juli.

RTL 5 realiseerde in de core doelgroep 20 – 34 jaar een zenderaandeel van 8,2 procent. “De nieuwe serie Bionic Woman scoort goed op de zender voor de jong volwassenen. Daarnaast behaalden ook Joling & Gordon Over De Vloer, CSI: Miami en een nieuwe reeks van Project Runway mooie resultaten. En ook bij RTL 5 werden de speelfilms (S.W.A.T., Jersey Girl, Dodgeball: A True Underdog Story en The Prince & Me) goed bekeken.

Mannenzender RTL7 kwam in de doelgroep Mannen 20 – 49 jaar uit op een zenderaandeel van 6,9 procent, wat een stijging van 0,3 procent is ten opzichte van vorig jaar. “Vooral de F1-races in Engeland en in Duitsland trokken veel kijkers, evenals de Red Bull Air Race in Rotterdam en de speelfilms They Call Me Trinity, Stealth, Snatch en Dogma.”

RTL 8 heeft een mooie zomer achter de rug. De vrouwenzender realiseerde in de doelgroep Vrouwen 20 – 49 een zenderaandeel van 4,5 procent, veruit het hoogste cijfer sinds de start. Het vorige record bedroeg 3,8 procent in april 2008. “Series als EHBO: Eerste Hulp Bij Opvoeden, As The World Turns en Hoe Word Ik Een Gooische Vrouw blijven hoog scoren. De films Taming Andrew, Bounce en Romancing The Stone deden het eveneens uitstekend.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen