367.000 kijkers voor NCRV Netwerk


De kijkcijfers van vrijdag 15 augustus 2008 (SKO)

Netwerk (NCRV, Ned2, 20:25) – ‘Queen of Pop’ Madonna is deze zaterdag 16 augustus vijftig jaar geworden en daar stond NCRV Netwerk vrijdagavond voor het oog van 367.000 kijkers (madl: 8.5%) uitgebreid bij stil. Madonna weet al tientallen jaren vele fans te bekoren. De Nederlandse diva Patricia Paay is geen fan. “Laat ik beginnen te zeggen dat ik helemaal niets met Madonna heb. Ik vind haar verschrikkelijk. Ze kan niet zingen. Ze komt heel onsympathiek over“, vindt Patricia Paay.

Henk Krol, hoofdredacteur van de Gay Krant, is een groot fan van Madonna. “Wat Madonna voor de homobeweging heeft betekend is met geen pen te beschrijven“, vertelt hij aan de GPD. “Kijk, wat Jos Brink en Robert Long hebben gedaan is natuurlijk ook geweldig, maar het werkt vele malen beter als iemand van buitenaf opkomt voor de acceptatie van homo’s en lesbiennes.” Henk Krol ontdekte dat onder de fans van Madonna veel homo’s zijn. “Heel veel vrouwelijke artiesten voelen zich thuis in de gay-wereld en worden daar op handen gedragen. (..) Datzelfde effect heeft Madonna op gay-publiek. Voor ons is ze een super-diva, een icoon. En vergeet niet, ze heeft veel geld gedoneerd aan de Aids Foundation.

RTL Nieuws (RTL4, 19:30) – De echtgenote van de Georgische president Saakasjvili is geschokt door de dood van RTL Nieuws-cameraman Stan Storimans. Dat schrijft de Nederlandse presidentsvrouw Sandra Roelofs in een e-mail aan het ANP: “Hij was – net als ik – 39 jaar oud, had een gezin met twee kinderen en schrok niet terug voor risico’s. Dat komt hard aan.” Volgens Roelofs kent ‘oorlog alleen maar verliezers’. Storimans kwam dinsdag om het leven door een bomexplosie in de Georgische stad Gori, waar hij een reportage maakte. Premier Balkenende betreurt dat zeer. “Het was een warm mens. We missen hem.” Balkenende zei ook dat hij nog wacht op opheldering door Rusland over de dood van Storimans. “We willen weten wat er is gebeurd. Wat de toedracht is en hoe Stan om het leven is gekomen.” RTL Nieuws werd vrijdag door 706.000 kijkers (madl: 21.3%) bekeken.

Lowlands (VPRO, Ned3, 23:20) – Lowlands is op 15, 16 en 17 augustus uitgebreid te volgen op 3FM en Nederland 2 en 3. Vanaf het festivalterrein in Biddinghuizen doen 3FM en de VPRO op TV dag en nacht verslag van hét festival voor muziek, cabaret, literatuur en dans. “Met veel live optredens, reportages en interviews“, zegt een woordvoerder van de Publieke Omroep. “De VPRO televisie zal zeer ruim aandacht besteden aan het al weken uitverkochte Lowlands. Bij elkaar duren de uitzendingen in het weekend van 15, 16 en 17 augustus bijna dertien uur.” Ook is Lowlands via mobiel te volgen. “Vanaf 1 augustus kunnen luisteraars en bezoekers van Lowlands via de 3FM-site de hele Lowlands plattegrond en het programmaboekje op hun telefoon downloaden, inclusief line-up per dag en per tent. Daarnaast heeft 3FM op het festival twee oplaadstations zodat de bezoeker nooit met een lege mobiele telefoon hoeft te lopen.” Het verslag van Lowlands trok vrijdag 95.000 kijkers (madl: 4.6%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen