Linda de Mol: ‘Uitlekken nieuwe Gooische Vrouw jammer’

De vierde serie van Gooische Vrouwen gaat volgende week al van start. RTL 4 brengt deze zondagavond eerst nog een compilatie, waarin alle leuke momenten met onder meer vertrekkend actrice Annet Malherbe nogmaals te zien zijn. Door een fout bij de persdienst van RTL Nederland is onlangs uitgelekt dat Lies Visschedijk haar opvolger is. “Het was niet de bedoeling. Het is erg jammer. Ik had liever gehad dat iedereen gewoon zou gaan kijken en zou raden wie de nieuwe zou worden.

Linda de Mol vindt het jammer dat de naam van Lies Visschedijk is uitgelekt, vertelt ze op Radio 538. “Omdat we heel erg nagedacht hebben hoe we het gat van Annet gingen opvullen. Ik wilde er niet over vertellen, want dan verraad je de verhaallijnen. Het was essentieel dat niet bekend was wie het is. Er was echter een foto gemaakt met de nieuwe actrice en die lag bij de persdienst. Iemand heeft die foto waarschijnlijk opgestuurd. Het was niet de bedoeling. Heel vervelend.

Dat overschaduwt niet dat Lies Visschedijk een geweldige nieuwe collega is, vertelt Linda. “Lies is erg leuk. Uiteindelijk zijn er nu meerdere, nieuwe personages bijgekomen. Alex Klaassen heeft ook een fantastische rol.

De opnames van de nieuwe Gooische Vrouwen lopen al lang. “Al een hele tijd. We zijn al in april begonnen met de hele club. We hebben allemaal een hele lange vakantie gehad. Alle acteurs met een grote rol hebben kleine kinderen. Iedereen wilde lekker weg. We zijn allemaal een maand weggeest. Nu zijn we weer allemaal bijna dagelijks aan de slag, maar we zijn bijna klaar. Het zit er bijna op.

Het verlies van Annet Malherbe was in april wel even wennen. “Hoewel het niet de hele tijd opvalt. Je draait ook heel vaak zonder elkaar. Als Willemijn scènes had, zaten wij daar niet per definitie in. Maar je moest wel even je plek weer vinden, nadat Annet Malherbe vertrokken was. Volgens mij zijn we daar nu in geslaagd.

Veel kijkers vonden Willemijn, gespeeld door Annet Malherbe, het leukste karakter. “Ze had het meest de lach aan haar kont hangen in die rol“, vindt ook Linda zelf. “Het klopte gewoon heel erg. Het jaar daarvoor wist ze ook al niet of ze door wilde gaan. Het verraste me niet. Het was wel balen. We hebben heel erg ons best gedaan om haar te overtuigen door te gaan. Ze wilde echt niet meer.

Vanavond start om 20.30 uur het nieuwe seizoen van Gooische Vrouwen. “Er is eerst een compilatie en op 7 september is de eerste nieuwe aflevering.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen