Linda de Mol: ‘Uitlekken nieuwe Gooische Vrouw jammer’

Geplaatst op zo 31 aug 2008 om 12:38

De vierde serie van Gooische Vrouwen gaat volgende week al van start. RTL 4 brengt deze zondagavond eerst nog een compilatie, waarin alle leuke momenten met onder meer vertrekkend actrice Annet Malherbe nogmaals te zien zijn. Door een fout bij de persdienst van RTL Nederland is onlangs uitgelekt dat Lies Visschedijk haar opvolger is. “Het was niet de bedoeling. Het is erg jammer. Ik had liever gehad dat iedereen gewoon zou gaan kijken en zou raden wie de nieuwe zou worden.

Linda de Mol vindt het jammer dat de naam van Lies Visschedijk is uitgelekt, vertelt ze op Radio 538. “Omdat we heel erg nagedacht hebben hoe we het gat van Annet gingen opvullen. Ik wilde er niet over vertellen, want dan verraad je de verhaallijnen. Het was essentieel dat niet bekend was wie het is. Er was echter een foto gemaakt met de nieuwe actrice en die lag bij de persdienst. Iemand heeft die foto waarschijnlijk opgestuurd. Het was niet de bedoeling. Heel vervelend.

Dat overschaduwt niet dat Lies Visschedijk een geweldige nieuwe collega is, vertelt Linda. “Lies is erg leuk. Uiteindelijk zijn er nu meerdere, nieuwe personages bijgekomen. Alex Klaassen heeft ook een fantastische rol.

De opnames van de nieuwe Gooische Vrouwen lopen al lang. “Al een hele tijd. We zijn al in april begonnen met de hele club. We hebben allemaal een hele lange vakantie gehad. Alle acteurs met een grote rol hebben kleine kinderen. Iedereen wilde lekker weg. We zijn allemaal een maand weggeest. Nu zijn we weer allemaal bijna dagelijks aan de slag, maar we zijn bijna klaar. Het zit er bijna op.

Het verlies van Annet Malherbe was in april wel even wennen. “Hoewel het niet de hele tijd opvalt. Je draait ook heel vaak zonder elkaar. Als Willemijn scènes had, zaten wij daar niet per definitie in. Maar je moest wel even je plek weer vinden, nadat Annet Malherbe vertrokken was. Volgens mij zijn we daar nu in geslaagd.

Veel kijkers vonden Willemijn, gespeeld door Annet Malherbe, het leukste karakter. “Ze had het meest de lach aan haar kont hangen in die rol“, vindt ook Linda zelf. “Het klopte gewoon heel erg. Het jaar daarvoor wist ze ook al niet of ze door wilde gaan. Het verraste me niet. Het was wel balen. We hebben heel erg ons best gedaan om haar te overtuigen door te gaan. Ze wilde echt niet meer.

Vanavond start om 20.30 uur het nieuwe seizoen van Gooische Vrouwen. “Er is eerst een compilatie en op 7 september is de eerste nieuwe aflevering.
32 Reacties op “Linda de Mol: ‘Uitlekken nieuwe Gooische Vrouw jammer’”


 1. Dennis

  Het is het vierde seizoen.

 2. !#Michael#!

  Reactie op Dennis:

  Dat is opzich al een prestatie! Verder zwaaide dik 1.6mln mensen de Gooische Vrouwen uit in de seizoensfinale op RTL4. Een krappe 400dznd mensen keken die zelfde seizoensfinale een dag later op RTL8. 180/300dznd mensen volgen al weken Gooische Vrouwen (herhalingen uit seizoen 1 en 2) op RTL8. En vanavond gaan honderduizenden fans de introaflevering kijken.

  Seizoen 4 trekt zeker 1.5mln kijkers, en het zal me niks verbazen als deze 4e reeks kijkcijferreccords boekt over de 2mln … Gooische Vrouwen is immers de beste Nederlandse dramaserie uit de geschiedenis!

 3. Anoniem

  een ‘fout’ yeah right… de persberichten van RTL zijn al net zo geloofwaardig als het gebrabbel van Balkenende… Uiteraard komt dit goed uit die extra publiciteit zo vlak voor de start van het nieuwe seizoen…

  En vanavond start dus NIET het nieuwe seizoen aangezien het een compilatie is van vorig seizoen en dus herhaling…

  en eh Michael… jouw verwachtingen voor RTL programma’s zijn weer eens veel te hoog… 1,5 miljoen is al hoog maar verwachten dat het over de 2 miljoen gaat…. en zeggen dat het ‘de beste Nederlandse dramaserie uit de geschiedenis’ is, sjonge jonge, over welke geschiedenis hebben we het dan precies? die van het afgelopen half jaar of de complete Nederlandse TV geschiedenis? Want dan waren er toch echt een flink aantal die aanzienlijk hoger scoorden…

 4. Tjeerd

  Aggut, ze vindt het jammer dat het is uitgelekt. Ja hoor we geloven je meteen. Wat een flauwekul zeg. Dit is juist goed want dat betekend exposure voor de serie. Beetje kinderachtig om opzet te ontkennen

 5. Tjeerd

  “Gooische Vrouwen is immers de beste Nederlandse dramaserie uit de geschiedenis!”

  Hahahaha, ja sinds jij er bent zeker, want daarvoor waren er wel wat beter drama’s dan dit luchtige serietje, maar weet jij veel.

 6. Feder

  Reactie op Tjeerd:
  Je moet die kneus niet zo serieus nemen. Laat hem nou maar in zn waanwereldje. Hij heeft het al zwaar genoeg nu RTL zware klappen krijgt.

 7. Anoniem

  Als Linda het echt jammer had gevonden dat het was uitgelekt dan had ze er niet nog een persbericht zoals dit aangewijd om nogmaals de naam te noemen… je had na het eerste bericht kunnen hopen dat niet iedereen het had gelezen maar door het zelf nogmaals in de pers te bevestigen geeft aan dat ze het helemaal niet jammer vind en het is ook duidelijk geen fout… als er een persverbod op dit onderwerp zou rusten zou er dus nu op dit moment bij RTL iemand bij de persdienst zijn of haar baan kwijt zijn voor het latyen uitlekken van verboden informatie, al dan niet per ongeluk, je dient je werk immers zorgvuldig te doen maar nee wat doen ze, ze sturen er een persbericht achteraan met nogmaals de naam en daarmee geeft RTL aan voor de zoveelste maal onzin te lullen in de pers…

  Ik heb begrepen dat Gordon ook weer zo nodig op TV moet chagrijnen dat ie er weer geen zin in heeft, geen kracht voor heeft etc, kortom dat geouwehoer wat al een paar jaar niet meer grappig is…. is de eerste neprel met Gordon al weer in aantocht? Mag ik anders na de slechte kijkcijfers van de eerste aflevering voorspellen dat er deze week een rel komt? Ligt het weer aan het programma ervoor ofzo in elk geval weer aan alles en iedereen behalve hemzelf… maar die rel gaat er komen… wacht maar af, Gordon heeft in zijn gehele TV historie nog niet 1 programma weten te maken zonder neprel…

 8. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  De story so far gaat niet zoveel scoren … het vorige seizoen trok al 1.5mln kijkers … en verder scoren herhalingen en alles buiten gewoon goed!

 9. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  Daar komt bij dat de kijkcijfers en de creatieve waarde en de kwaliteit van een serie geen verband houden met elkaar. Gooische Vrouwen is niet de best bekeken dramaserie uit de geschiedenis, maar zeker de best uitgevoerde in de geschiedenis!

 10. Feder

  Reactie op !#Michael#!:
  Dat je er zo over denkt is misschien ook niet zo vreemd. Als je eerst jaren met poppen hebt gespeeld, daarna met een karaokesetje hebt geprobeerd een zangcarriere op te bouwen, en daarna uitsluitend Talpa en RTL4 hebt gekeken, dan is het niet zo vreemd als je Gooische Vrouwen als de beste serie ooit ziet.

 11. M@rk

  Reactie op !#Michael#!:

  Helemaal met je eens!!

 12. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!:
  Jij staat echt zo erg ver van de realiteit. Dat jij iets binnen jouw referentiekader het beste vindt betekent niet dat dit algemeen in Nederland wordt gevonden.

 13. Craig

  Gooische Vrouwen is een leuke serie ik kijk er ook naar maar het komt niet eens in de schaduw van Westenwind. Dat blijft tot nu toe de beste serie. :)

 14. M@rk

  Vind je?

  Ik heb alleen de laatste seizoenen van Westenwind gevolgd vond het toen niet opmerkelijk sterk. Maar dat is vaker bij series die stoppen niet op het hoogtepunt.

 15. Craig

  De eerste seizoenen waren beter. Sowieso toen Anton eruit ging werd het minder.

  Beste personages waren Anton, Emma en Charlotte. :)

 16. ©hiel

  Ik moet nog 4 seizoenen Westenwind dus verpest het niet met je spoilers :lol: Westenwind is inderdaad ERG goed, lekker 26 afleveringen in 1 jaar.

 17. Craig

  RTL4 deed het zelfs 2x in de week het eerste seizoen.

 18. RTL GJ

  We zullen zien voor mij was, is en blijft Tippi Wan het leukste figuur in GV!

 19. Anoniem

  Ze hadden die schoonmoeder nooit dood laten gaan want zij was de leukste vond ik (Beppie Melissen)

 20. Anoniem

  Lekker slim van RTL. Ze zetten Gooische Vrouwen en Expeditie Robinson tegenover elkaar. Hoe dom kun je bezig zijn!!!

 21. Rik

  @ Anoniem:
  Beppie Melissen komt dit seizoen terug als de tante van Martin! :)

 22. Yossarian

  “Gooische Vrouwen is immers de beste Nederlandse dramaserie uit de geschiedenis!”

  Gooische Vrouwen is een prima serie, maar om Gooische Vrouwen “de beste Nederlandse dramaserie uit de geschiedenis” te noemen is natuurlijk totale onzin. Dan heb je weinig historisch besef. Daarmee diskwalificeer je je als zogenaamde ‘kenner’ en maak je jezelf gewoon belachelijk.

 23. ©hiel

  Reactie op Craig: Las het op Wikipedia :) Snap niet dat het nooit herhaald is (oke, midden in de nacht). Erg goede serie!

 24. Anoniem

  Seizoen 4: rond de miljoen

 25. Mark

  Reactie op Anoniem:

  Expeditie Robinson heeft vorig seizoen ook op de zondag avond gestaan. En Gooische Vrouwen mag je gewoon niet verplaatsen! En eigenlijk zijn RTL4 en RTL5 zusjes van elkaar maar morgen ze elkaar hun concurrenten niet zijn dan?

 26. winnie

  Ik vind het ook niet slim om robinson tegenover gooise vrouwen te zetten.
  Vroeger in het begin van robinson keken er meer dan 1 miljoen mensen per week op de zondag, dat halen ze denk ik nooit tegenover gooise vrouwen. Ze hadden beter eerst gooise vrouwen kunnen uitzenden en als die afleveringen op zijn robinson op rtl 4, dan scoort het veel beter.

 27. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!: Wie zei er gisteren dat L&C nou 1,2 miljoen zou scoren??? Nou we hoeven jouw bijdragen ook niet meer serieus te nemen….

 28. Anoniem

  jezus, zeur niet over balkenende als je geen verstand hebt van politiek

 29. Anoniem

  jezus, zeur niet over balkenende als je geen verstand hebt van politiek

 30. Hanieh

  hallo
  ik ben hanieh
  en ik woon in leidu
  doei

 31. Hanieh

  hallo
  ik ben hanieh
  en ik woon in leidu
  doei

 32. FLL Henzen

  Als iemand Gooische vrouwen de beste serie uit de Nederlandse geschiedenis vind, is dat toch prima? Ik snap niet waarom iedereen daar zo overdreven op reageert? Snap ook totaal niet wat spelen met poppen en een karaoke-setje er mee te maken hebben? Refereren naar zoiets is in principe triester en oppervlakkiger, dan Gooische vrouwen de beste serie vinden. Maar ja, als jij jezelf beter, slimmer en een ‘kenner’ wilt voelen door andere neer te halen, is dat prima, wel erg triest, maar prima!

  Ik vind Gooische Vrouwen een erg komische serie :) Er zijn tientalen betere series geweest, maar Gooische Vrouwen is wel gewoon erg komisch en ik geniet er elke keer weer van :) Houden zo!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.