Joop van den Ende: ‘Bijzondere uitzending Zomergasten’

Joop van den Ende (foto) is de laatste Zomergast. Vanavond brengt hij de kijkers een selectie van zijn favoriete televisiefragmenten. Als Van den Ende naar het belangrijkste tv-fragment wordt gevraagd, is hij duidelijk. “Ik denk toch de fragmenten van André van Duin. Die geven mij heel veel plezier. Die zijn bepalend geweest in mijn leven. Ik heb fragmenten gekozen ook om erover te praten en mijn mening over dingen te geven. Dat gaat van sport, politiek en televisie tot Broadway.

Als Joop van den Ende zou moet kiezen tussen een fragment van Barack Obama of André van Duin, kiest hij toch voor de komiek. “Dan kies ik toch voor André van Duin. Het is niet een makkelijke keuze, als je het zo vraagt. Ik denk dat Barack Obama voor de wereld heel belangrijk is. Ik hoop dat de goede Amerikanen die er zijn, net genoeg zijn om hem te kiezen. Toen Kennedy gekozen werd, was het ook nipt. Ik denk dat Obama net zo belangrijk is geworden voor Amerika an de wereld om positieve energie en geloof in onze economie te geven.

Hoewel Joop van den Ende weinig gecharmeerd is van realitytelevisie, laat hij toch een fragment van zijn succesformule Big Brother zien. “Het is niet een genre waar ik waanzinnig enthousiast over ben, maar televisie is altijd een afspiegeling van de maatschappij“, vertelt Joop van den Ende in de radioshow van Ruud de Wild. “Ik ben hartstikke blij met Big Brother. Het is een groot succes geweest en het is de moeder van alle reality-programma’s ter wereld. Daar ben ik trots op.

Zomergasten is vanavond om 20.30 uur te zien bij de VPRO op Nederland 2. “Ik ben niet verantwoordelijk voor het programma of de kijkcijfers, maar ik vind het toch belangrijk om te vertellen dat Zomergasten zondag komt“, liet Joop van den Ende deze week weten aan de luisteraars van Q-Music.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen