Joop van den Ende: ‘Bijzondere uitzending Zomergasten’

Geplaatst op zo 31 aug 2008 om 13:01

Joop van den Ende (foto) is de laatste Zomergast. Vanavond brengt hij de kijkers een selectie van zijn favoriete televisiefragmenten. Als Van den Ende naar het belangrijkste tv-fragment wordt gevraagd, is hij duidelijk. “Ik denk toch de fragmenten van André van Duin. Die geven mij heel veel plezier. Die zijn bepalend geweest in mijn leven. Ik heb fragmenten gekozen ook om erover te praten en mijn mening over dingen te geven. Dat gaat van sport, politiek en televisie tot Broadway.

Als Joop van den Ende zou moet kiezen tussen een fragment van Barack Obama of André van Duin, kiest hij toch voor de komiek. “Dan kies ik toch voor André van Duin. Het is niet een makkelijke keuze, als je het zo vraagt. Ik denk dat Barack Obama voor de wereld heel belangrijk is. Ik hoop dat de goede Amerikanen die er zijn, net genoeg zijn om hem te kiezen. Toen Kennedy gekozen werd, was het ook nipt. Ik denk dat Obama net zo belangrijk is geworden voor Amerika an de wereld om positieve energie en geloof in onze economie te geven.

Hoewel Joop van den Ende weinig gecharmeerd is van realitytelevisie, laat hij toch een fragment van zijn succesformule Big Brother zien. “Het is niet een genre waar ik waanzinnig enthousiast over ben, maar televisie is altijd een afspiegeling van de maatschappij“, vertelt Joop van den Ende in de radioshow van Ruud de Wild. “Ik ben hartstikke blij met Big Brother. Het is een groot succes geweest en het is de moeder van alle reality-programma’s ter wereld. Daar ben ik trots op.

Zomergasten is vanavond om 20.30 uur te zien bij de VPRO op Nederland 2. “Ik ben niet verantwoordelijk voor het programma of de kijkcijfers, maar ik vind het toch belangrijk om te vertellen dat Zomergasten zondag komt“, liet Joop van den Ende deze week weten aan de luisteraars van Q-Music.
17 Reacties op “Joop van den Ende: ‘Bijzondere uitzending Zomergasten’”


 1. Flakin

  Zomergasten vind ik toch (bijna) altijd erg saai. Het is zo langdradig….

 2. ©hiel

  Zal deze uitzending wel (verderspoelend) kijken, erg boeiende man.

 3. Ajax nieuws

  Slechte verbinding bij Q-Music waardoor ik het gesprek niet echt goed kon volgen. Maar ik ga zeker de uitzending bekijken, lijkt me erg interessant.

  Tevens wilde Ruud even het conflict aanhalen wat hij heeft (gehad) met John de Mol. Maar Joop v/d Ende kon dat niet waarderen en terecht, hij wilde het gesprek direct beëindigen.

 4. M@rk

  Voor deze man heb ik diep respect! een groot voorbeeld! Ga het opnemen.. en idd veder spoelend terug kijken!

 5. Anoniem

  Ik vind zomergasten over het algemeen erg saai maar vanavond ga ik kijken. Ben oprecht benieuwd naar zijn fragmenten, zijn verhaal!

 6. Mitchel

  @Anoniem: Joop van den Ende heeft geen verhaal. Joop van den Ende is één grote marktetingmachine om zoveel mogelijk geld binnen te slepen. Oké, hij geeft wat aan het goede doel, maar in verhouding naar inkomsten geef ik net zoveel aan goede doelen. Niets bijzonders dus. Alles wat die man zegt, vindt en doet is uitgedacht en heeft een reden. Marketing in elke porie die hij heeft.
  Wel slim en goed gebracht, dat dan weer wel.

 7. Breaking news

  Joop van den Ende begint met Paul de Leeuw een bedrijf.Daardoor kan De Leeuw zijn creativiteit ook in het buitenland ontplooien,zei Van den Ende in het tv-programma Zomergasten van de VPRO.

 8. Anoniem

  Wat een geweldige inspirerende man! Als er op deze site mensen schrijven en reageren 1 procent van zijn talent hebben zit het met Mediacourant wel snor in de toekomst…………………….

 9. Anoniem

  Reactie op Mitchel:
  Het was inderdaad vooral marketing wat ik gehoord heb. En je kunt erg goed merken dat hij zichzelf graag hoort praten. Jammer dat het zo weinig diepgang had maar dat ligt vooral aan de presentator. Totaal geen nieuwe dingen gehoord behalve dat nieuwtje dat hij met Paul de Leeuw aan de slag gaat. Het was vooral oppervlakkig en dingen die wel al tig keer gehoord hebben over André van Duin, John de Mol, Big Brother, etc.

  Reactie op Breaking news:
  Je bedoelt: dan kan Joop van den Ende de creativiteit van Paul de Leeuw in het buitenland ontplooien.

 10. Johan

  hij deelde flinke klappen uit naar Wilders en Verdonk

 11. Ramon

  Het was een inspirende avond. Dankzij hem kijk je weer anders tv, theater en film. En wat een mooie collectie aan fragmenten kwam er voorbij. De eerste die ik helemaal uitgekeken heb.

 12. Anoniem

  Reactie op Anoniem: Mee eens, die presentator is echt heel slecht. Geen enkele aflevering wordt echt confronteerend of interessant. Het kabbelt allemaal maar wat. Terwijl je Joop v/d Ende natuurlijk wel het eea kan verwijten. De man gedraagt zich als de Jezus Christus van TV, de heiligheid zelfve, terwijl de realiteit is dat deze man de grootste troep voor een paar centen heeft geproduceerd.

 13. Amor

  Een van de gekozen fragmenten van Joop van den Ende ging over een jonge pianiste die auditie ging doen. Ik wil graag de titel weten van deze Franse film. Vast bedankt! Deze laatste aflevering van Zomergasten met Joop van den Ende vond ik trouwens ”het einde”!!!

 14. ad van tol

  Graag ook de titel van de franse film. Vreselijk interessante man die joop!!!

 15. h van jaarsveld

  ook ik zou graag de titel van de franse film willen waar een stukje van werd weergegeven

 16. Petra

  La Tourneuse de Pages

 17. maria kluytmans

  Hier wil ik even een klacht in dienen wij hadden kaartjes voor petticoat met
  als hoofdrol Chantal Janzen maar tot onze grootte teleurstelling was er geen Chantal Janzen wel durenkaartjes dus dit is niet correct als je dat niet vermeld als jede kaartjes verkoopt moet je het wel even vermelden vind ik
  Ik verwacht graag een antwoord
  Maria Kluytmans

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.