1 miljoen kijkers voor Aan Talent Geen Gebrek

Geplaatst op za 30 aug 2008 om 13:02


De kijkcijfers van vrijdag 29 augustus 2008 (SKO)

Aan Talent Geen Gebrek (TROS, Ned1, 21:47) – De uitreiking van de Capawards 2008 in het TROS-programma ‘Aan Talent Geen Gebrek’ werd vrijdagavond door 1.008.000 kijkers (madl: 17.2%) bekeken. Lucille Werner: “We zagen bij de Mis(s) Verkiezing van vorig jaar al dat er veel jonge meiden bij zaten die zich in 2006 ook al hadden ingeschreven. Om te voorkomen dat elke editie dezelfde gezichten voorbij komen, hebben we er dit jaar voor gekozen het concept te verbreden.

De CapAwards werden uitgereikt in drie categoriën. “In het onderdeel carrière zien we bijvoorbeeld hoe iemand zich heeft opgewerkt tot een van de beste fotografen van Nederland“, zegt Lucille. “Dat hij een dwarslaesie heeft, houdt hem niet tegen. Hij heeft Chris Zegers en Chantal Janzen voor de lens gehad. In de categorie entertainment zit een jongen die gitaar speelt met zijn voet, omdat hij maar één arm heeft.

Popstars (SBS6, 20:30) – Het voormalige duo Roef en Marian, bekend uit X Factor, was vrijdagavond te zien tijdens de audities van Popstars. De twee kwamen zonder het van elkaar te weten naar de audities van het SBS 6-programma. Het was een weinig emotioneel weerzien tussen de twee. Toen Roef zijn ex Marian zag bij de audities van Popstars, schrok hij. “O jee, laten we maar weggaan. Als zij hier is ga ik weg!“, riep Roef. Toen Gerard Joling de twee samen op de bank wilde spreken, bleek de bank te klein. Roef: “Ze zei tijdens het radioprogramma van Giel Beelen dat ik heel geil zou worden van haar outfit. Nou sorry hoor, maar ik doe het nog liever met een varken!” Popstars werd vrijdag door 1.233.000 kijkers (madl: 22.2%) bekeken.

RTL Boulevard (RTL4, 18:35) – Monica, de vrouw van Emile Ratelband, heeft woensdag de scheidingspapieren naar de positiviteitsgoeroe gestuurd, maar blijkt zwanger te zijn van zijn tweede kind. “Ze is uitgeteld op 11 maart, mijn verjaardag. Het is horror“, liet Ratelband weten aan RTL Boulevard, dat 583.000 kijkers (madl: 19.2%) trok. Het stel trouwde in juni vorig jaar en in september verwelkomden zij hun eerste kindje Royce. Eerdere berichten maakten al duidelijk dat het niet meer zo boterde tussen de twee. Toch is Moon zwanger van een tweede kind. “We hebben in mei één keer seks gehad“, laat Ratelband weten. “Het is drama.” Monica heeft in een dagvaarding de eisen op een rijtje gezet. “Ze eist tienduizend euro per maand en nog 795 euro per kind.” Ratelband uit openlijk zijn twijfels over zijn aandeel in de zwangerschap. “Of de tweede van mij is zal de toekomst moeten uitwijzen.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
29 Reacties op “1 miljoen kijkers voor Aan Talent Geen Gebrek”


 1. Flakin

  Een zeer goede avond voor SBS Groep. Een matige voor RTL en de PO. Ik ben benieuwd wat RTL4 vanavond scoort met het Miljard dollar Away (sorry als ik het verkeerd gespeld heb) Het ziet er wel groots en proffesioneel uit, maar of Nederland zit te wachten op deze show, ik weet het niet. (ik ben niet echt zo emotioneel ingesteld, dus ik weet niet echt of deze show wel iets voor mij is) Ik zit in ieder geval voor de buis, en dan zien we wel wat het word!

 2. Flip

  Voor Wendy zal het vanavond erop of eronder zijn.

 3. Anoniem

  Hoe zielig kan je zijn om mensen als Herman Roef & Marjan uit te nodigen. Wat een nep, bah bah bah.

 4. Okki

  Euh…Flakin, het nieuwe programma van RTL heet Million Dollar WEDDING. Away? Hoe kom je daarbij? Misschien blijven de kijkers away, want met de zoktocht naar Joseph heeft Nederland 1 ook weer een goeie troef in handen!

 5. SBS doet het weer!

  Het gaat zeer goed met SBS lekker zender, volkse, fantastich programma`s aplaus waard hoor. Ga zo door SBS

 6. Flakin

  Reactie op Okki:
  Oeps…! Sorry, ja klopt het is Milion Dollar Wedding. Sorry….!!!! Ik heb me erg vergist (ik snap nog steeds niet hoe ik op die naam kom, haha!) (p.s. Waarom geen gewone naam zoals: De perfecte Bruiloft of Het perfecte paar)

 7. Anoniem

  ”Nou sorry hoor, maar ik doe het nog liever met een varken!”

  En dat geeft ook precies het niveau aan van Popstars. Alles voor de kijkcijfers zal SBS wel denken..

 8. Anoniem

  Reactie op Flakin:

  Wat is er mis met die titel? Stukken beter dan die afgezaagde voorbeelden die jij noemt.

  En om maar even in de toon van de gemiddelde Mediacourant bezoeker te blijven: alle SBS freakjes hangen de vlag weer uit omdat SBS6 zomaar een goede avond had. Mag ik iedereen er wel op wijzen dat het nieuwe seizoen van de publieke omroep nog moet beginnen, en dat de RTL4 film al een aantal keer op tv is geweest? Wacht eerst maar af tot volgende week, dan heeft Nederland 1 weer haar kijkcijferkanonnen terug en zendt RTL4 The Da Vinci Code uit.

 9. Jeff0

  ik heb popstars gekeken, ik vind patricia echt GEWELDIG!
  programma vind ik trouwens saai

 10. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  “Wat is er mis met die titel? Stukken beter dan die afgezaagde voorbeelden die jij noemt.”

  Engelse titels vind ik zelf prima. Klinkt vaak toch beter dan Nederlands. Maar in dit geval hadden ze beter een andere titel kunnen verzinnen want het klopt toch voor geen meter. Wat hebben wij met dollars te maken? En ze krijgen toch helemaal geen bruiloft van een miljoen dollar?

 11. Anoniem

  het lijkt me een heerlijk programma, gaat zeker scoren, emotie, humor, eindelijk iets nieuws, en op het lijf geschreven van wendy. wij gaan kijken !

 12. M@rk

  Sorry? Popstars geweldig?

  Hebben jullie wel opgelet dat ze bijna GEEN aandacht geven aan de mensen die echt kunnen zingen?

 13. M@rk

  Waarom eigenlijk een Dollar wedding en geen Euro wedding.. Met 1 miljoen dollar kan je veel minder dan 1 miljoen euro ;)

 14. Anoniem

  Reactie op M@rk: Wat een gezeur over een naam, het moet ook klinkenen goed bekken en dat gaat zeker niet op voor 1 miljoen euro wedding.

 15. Anoniem

  GTST onder het miljoen
  waarom zenden ze niet zondag een samenvatting van afgelopen week uit om 22:30 ofzo?

 16. Anoniem

  Popstars over de Top, Geweldig programma

 17. Flakin

  Sorry dat ik ben begonnen met die discussie over die naam: het is gewoon een goeie naam (bij nader inzien)

 18. Yossarian

  De programmering van RTL 4 zakt na een krappe week al door zijn hoeven..

 19. Anoniem

  Reactie op Yossarian:

  Vind je het gek? Met een film die al te vaak is uitgezonden in een korte tijd was dat te verwachten. Vanaf volgende week -wanneer de betere films komen- zal dat marktaandeel heus wel hoger liggen.

 20. RTL GJ

  GTST zakt de hele week al… toch wel goede kijkcijfers,,, MDW en OZNJ krijgen het zwaar vanaaf met dat mooie weer… RTL had niet echt een goede film… The Davinci Code komt binnenkort denk wel 1,5 miljoen kijkers… dan kijken wat Popstars doet….
  ZOOOO ACHTERLIJK van popstars jochie van 11 doet mee en dan is ie te jong…. WAAROM mag ie dan sowiezo meedoen!? nutteloos…

 21. arno

  Vanavond nederland 1 met op zoek naar …! Kijk er erg naar uit!

 22. ©hiel

  Reactie op RTL GJ: En 30 dan? In een Popband? Als het maar leuke tv is (wat het voor mij overigens niet is)

 23. Mart

  Denk ook dat het moeilijk zal worden om over het miljoen te gaan vanavond. Alleen het eredivisievoetbal dat later op de avond is haalt meer dan een miljoen denk ik. Zulk lekker weer dus niet gek als de cijfers wat lager zijn, morgen dus naar de marktaandelen kijken allemaal. Dat we morgen niet horen dat MDW het zo slecht gedaan heeft met bijvoorbeeld 800.000 kijkers als het marktaandeel boven de 18% zit.

 24. Tim20

  alles ingezakt door het mooie weer.
  Popstars, Boulevard, GTST, Trauma NL, Het Nieuws…
  eigenlijk alles dus..

  voor vanavond denk ik:
  voor vanavond denk ik:
  Ned1:
  Op zoek naar Joseph: 975.000

  RTL4:
  Million dollar wedding: 950.000
  My big fat Greek wedding: 698.000

  SBS6:
  Het beste idee van NL: 849.000
  Paul de Leeuw 2: 619.000
  HvNL: 1.210.000

  Marktaandelen:
  1. Ned 1
  2. SBS 6
  3. RTL 4

  Toch omdat SBS6 een goede programmering na 22.30 heeft..

 25. Anoniem

  Reactie op Tim20:

  op zoek naar Joseph: 1.100.000
  million dollar wedding: 1.000.000
  het beste idee van nederland: 700.000

 26. Voorspeller

  Reactie op Tim20:

  Voorspelling:

  Ned1
  Op Zoek naar Joseph: 912.000

  RTL4
  Million Dollar Wedding: 895.000
  My big fat Greek Wedding: 473.000

  SBS6
  Het beste idee van NL: 913.000
  Paul de Leeuw: 688.000
  Hart van NL: 1.128.000

  Marktaandelen:
  Ned1 (ca. 18,9%)
  SBS6 (ca. 14,6%)
  RTL4 (ca. 12,7%)
  Net5 (ca. 6,8%)
  Ned2 (ca. 5,9%)
  RTL5 (ca. 5,1%)
  Rest allemaal onder de 5% marktaandeel
  Ned3
  Ver
  RTL7
  RTL8
  VER

 27. arjan

  Beste voorspeller,

  Onder de 5 lukt niet met deze voorspeller. Gezien het feit dat je voor de eerste 6 zenders 64% marktaandeel verwacht, houd je nog 36% over. Deel dat door de 5 overgebleven zenders en je komt op een gemiddelde van 7.2%.

 28. ik reageer ook ff...

  Reactie op arjan:
  Dus de genoemde zenders allemaal onder de 5% en het restsaldo wordt ingevuld door Comedy Central, Discovery, Eén, ARD/ZDF, video/DVD, etc…

  Dan zult je gezamenlijk vast wel op 100% uitkomen…

  Denk ook dat 1M moeilijk haalbaar is vanavond vanwege het mooie weer… Gaat morgen vast weer veel gezeik opleveren mbt flops etc omdat mensen niet naae de marktaandelen kijken maar alleen naar de absolute cijfers…

 29. @Voorspeller

  Misschien een beetje dom maar Nederland 3 heeft het eredivisievoetbal, beetje raar om die zender zo laag in te schatten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.