John de Mol: ‘De Wild moet salaris maar teruggeven’

John de Mol heeft gereageerd op de uitlatingen van Ruud de Wild over de, volgens de radio-dj, debiliteit van Big Brother. John de Mol, die niet uitgebreid wil ingaan op ‘het beledigende en zielige gebrabbel’ van Ruud de Wild, oppert dat het radiogezicht de 40.000 euro die hij netto verdiende met de presentatie van Big Brother maar terug moet storten. “De vrijheid van meningsuiting in ons land is een groot goed. Maar de keerzijde is dat mensen straffeloos van alles en nog wat mogen roepen.

John roept Ruud in De Telegraaf op het door hem verdiende netto bedrag van 40.000 euro voor de presentatie van Big Brother in 2005, terug te storten naar Talpa. John de Mol zal het dan verdubbelen en overmaken aan de Stichting Kico in Veldhoven. Deze vrijwilligersorganisatie verzorgt vakanties en leuke weekenden voor Nederlandse kinderen die daar, bijvoorbeeld vanwege geldgebrek van hun ouders, anders niet aan toekomen.

Ruud de Wild noemde in het blad ‘Jackie’ John de Mol een “debiel“. “Ik vind wat John de Mol maakt zo niet kunnen. Ik wilde dat van dichtbij meemaken. Het is totaal verwerpelijk wat ik heb gedaan. En daarom heb ik het gedaan. De mensen die het verzinnen, de John de Mollen dus, zijn net zo debiel als de mensen in het huis zelf. De ultieme natte droom van de producent is natuurlijk dat er ooit een keer iemand doodgaat. Alles voor de kijkcijfers. Dat vinden ze fantastisch.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen