978.000 kijkers voor Shownieuws


De kijkcijfers van donderdag 14 augustus 2008 (SKO)

Shownieuws (SBS6, 22:57) – Het droevige nieuws over het overlijden van modeontwerper Percy Irausquin (39) na een noodlottig ongeval in de badkamer van zijn huis in Amsterdam, kreeg donderdagavond volop aandacht in de uitzending van Shownieuws. Bekend Nederland heeft geschokt gereageerd op zijn overlijden. Yfke Stürm: “Onlangs liepen we nog arm in arm over de rode loper naar de première van de film Sex and The City. Ik droeg een jurk van hem. Hij was zo getalenteerd.”

Geert Hoes is kapot van verdriet. Lange tijd waren er hardnekkige geruchten dat Hoes en Irausquin een relatie zouden hebben. “Het overlijden van Percy heeft hem enorm aangegrepen“, vertelt zijn manager. “Geert is niet in staat om zelf te reageren. Geert en Percy hebben al jaren een diepgaande vriendschap. Hij gaat de komende tijd proberen om het verlies een plekje te geven.Manuela Sep, de ex-partner van Geert Hoes, draagt al jaren kleding van Percy. Manuela: “Ik heb er geen woorden voor. Zó jong…Wat een onheilstijding. Kortgeleden heb ik hem nog gesproken. Ik moet dit afgrijselijke nieuws even verwerken.” Shownieuws werd donderdagavond door 978.000 kijkers (madl: 23.4%) bekeken.

Studio Sportzomer (NOS, Ned1, 22:16) – Mart Smeets presenteert tijdens de Olympische Spelen iedere avond het praatprogramma over sport ‘Studio Sportzomer’. Mart maakt de talkshow met veel plezier, vertelt hij in De Telegraaf. “We werken bij Studio Sportzomer, net als in de Tour de France, met een kleine ploeg. Eindredacteur Frits van Rijn denkt net zo over sport als ik, dus zitten we snel op één lijn en productiemedewerkster Maaike van den Broeck is al jarenlang mijn ziel en zaligheid. Om half elf ’s morgens hebben we dagelijks onze eerste redactievergadering en vervolgens vliegen de eerste cameraploegen uit. In de vroege avond zetten we het programma in de steigers en rond half tien krijgt het zijn definitieve vorm. Bedoeling is om steeds rond elf uur op te nemen, zodat onze gasten op een ordentelijk tijdstip naar bed kunnen. Eén keer konden we door een technisch mankement pas om één uur ’s nachts opnemen. Tja, en dan lig je er niet voor drieën in. Een nachtrust van drie, vier uur is geen uitzondering.” Studio Sportzomer trok 1.301.000 kijkers (madl: 25.1%).

Olympische Spelen Hoogtepunten (NOS, Ned1, 20:34) – Dennis van der Geest is op de Olympische Spelen direct onderuit gegaan in de eerste ronde. De Nederlandse judoka (-100 kg) was niet opgewassen tegen Tamerlan Tmenov, van wie hij in 2005 nog wel de WK-finale in de open klasse won. Tegen Tmenov had Van der Geest weinig in te brengen. Binnen een minuut kreeg hij een waza-ari tegen. Daarna greep de judoka veelvuldig naar zijn zeer pijnlijke rechterarm, waaraan hij bij een aanval geblesseerd raakte. Het olympisch toernooi is daarmee voorbij voor Van der Geest. Zijn teamgenoot en vriend Ruben Houkes, zelf in Peking winnaar van brons, meldde voor de televisie dat Van der Geest niet meer in actie zal komen. OS Hoogtepunten trok donderdag 1.313.000 kijkers (madl: 25.6%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen