Johan Nijenhuis: ‘Voetbalvrouwen waarschijnlijk terug’

Producent Johan Nijenhuis van de goed bekeken televisieserie ‘Voetbalvrouwen’ heeft steeds meer vertrouwen dat zijn productie terugkeert bij RTL 4. Volgens Johan Nijenhuis is het goed mogelijk dat in januari de opnames voor het derde seizoen beginnen. “Ik heb nieuws: de besprekingen gaan zeer voorspoedig“, vertelde Johan Nijenhuis vanochtend op Q-Music. Daar voegde hij aan toe: “Ze zijn nu de agenda’s aan het trekken. Het lijkt de goede kant op te gaan voor een nieuw, derde seizoen.”

Leontine Borsato en Nicolette van Dam hebben inmiddels ander werk aangenomen. Johan Nijenhuis: “Er zijn wat dingen geroepen ook door hun manager. Ik wacht wel even tot ik Nicolette en Leontine zelf gesproken hebben. Als er een derde seizoen komt, maakt wel iedereen zijn eigen rol af. Je zit midden in een verhaallijn. Ik weet dat Nicolette en Leontine voldoende van de serie houden om dat te komen doen.

Lone van Roozendaal wil in ieder geval wel haar opwachting maken in een nieuwe serie Voetbalvrouwen. Ze verkeert al lange tijd in onzekerheid over een vervolg. “Ik krijg eerst te horen dat in juni gedraaid zou worden. Toen kwam er van RTL eigenlijk geen go. Het werd steeds uitgesteld. Wij hebben steeds gedacht: we merken het wel en gaan door met ander werk zoeken. En toen zou het te maken hebben met de programmering. Ik was verbaasd: een serie die een miljoen scoort per aflevering. Ze zullen wel redenen hebben. Ik dacht dat ze met een nieuwe profilering van de zender bezig zijn en dat Voetbalvrouwen daar misschien niet in past.

Zelf speelt Lone van Roozendaal nu de hoofdrol in de Duitse Mamma Mia, maar vanaf januari heeft ze zeker weer tijd voor Voetbalvrouwen. Over haar collega’s Leontine Borsato en Nicolette van Dam kan Lone geen duidelijkheid geven. “Zover ik weet, is het niet zo dat mensen per se hebben gezegd dat ze het niet meer willen doen, maar dat ze niet meer een heel seizoen zouden willen doen. Dus dat ze heus nog wel een paar afleveringen of een afrondend verhaallijntje zouden doen. We zouden wel met z’n vieren starten. Ik wil sowieso wel verder.

Acteur Mike Weerts, Danny Doornbos in de serie, vertelt vandaag in De Telegraaf ook nog in onzekerheid te verkeren. Voetbalvrouwen was voor hem zijn grote doorbraak. “Danny Doornbos was mijn eerste grote rol. Niet alleen heb ik er veel van geleerd, ik heb ook verschrikkelijk veel plezier gehad. Ik zou het echt jammer vinden als er geen vervolg op de serie komt. We hebben nog steeds geen ’ja’ of ’nee’ gehoord. Ik wil graag weten waar ik aan toe ben.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen