Katja Schuurman: ‘Alleen met NET 5 wilde ik praten’

Foto: SBS/ElvinKatja Schuurman raakte in gesprek met NET 5 toen ze een rol in de nieuwe serie ‘S1ngle’ kreeg aangeboden. Het leek de presentatrice en actrice een grote uitdaging en bovendien klikte het direct tussen haar en de zenderleiding. “Toen kwam er een volledige overstap ter sprake“, vertelt ze aan BN/DeStem. “Ik vond Net5 al lange tijd een heel leuke zender. Het was voor mij de enige van de commerciële omroepen waarvoor ik zou willen werken. Met de andere was ik niet eens gaan praten.

Katja Schuurman (33) vond het moeilijk BNN te verlaten. “Ik had het daar makkelijk nog een paar jaar kunnen volhouden. Aan de andere kant: ik merkte wel dat mijn interesses zich verplaatsten. Eigenlijk heel vanzelfsprekend: BNN is een jongerenomroep en ik groeide steeds meer toe naar de doelgroep van Net5.

Ze voelt zich niet schuldig over de leegloop bij BNN. “Ik vind leegloop een te groot woord. Alleen het vertrek van Ruben Nicolaï is een groot verlies: BNN was goeie dingen met hem van plan. Hopelijk voor hem geldt dat ook voor de Avro. Verder is het de kracht van BNN om steeds nieuwe mensen op te leiden, die ooit weer verder gaan. Ik heb niet het idee dat ik het zinkende schip verlaat. BNN blijft een bruisend bootje.

Haar idealistische programma Return to Sender neemt Katja mee naar de commerciëlen. “Ik ben heel blij dat Net5 er flink mee wil uitpakken. Er is me al toegezegd dat het niet bij één seizoen blijft. Op Return to Sender hoeft geen sticker ‘verantwoorde tv’. Ik denk echt dat óók kijkers van Net5 willen weten dat sommige artikelen weliswaar leuke koopjes lijken, maar dat anderen voor jouw plezier zijn uitgebuit. En dat het goed is niet te denken: ach, het ligt nu toch al in de winkel.

De tweede reeks Return to Sender maakt ze samen met Art Rooijakkers. “Ik heb hem meteen gezegd: het is niet de bedoeling dat jij mijn programma gaat doen. Hij moet aangeven wat hij belangrijk vindt, zodat het óns programma gaat worden.

S1ngle staat vanaf 14 oktober in de programmalijsten. “Ik kende mijn medespelers Bracha van Doesburg en Eva van der Gucht niet, maar toen wij voor dat filmpje naast elkaar op een bankje moesten zitten, zag ik dat het plaatje helemaal klopt.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen