Catherine Keyl: ‘Verbijsterd door nieuwe Catherine’

Het septembernummer van Catherine ligt in de winkels met Catherine Keyl op de cover, Catherine op de set van de nieuwe film Het wapen van Geldrop en vele tips van Catherine. Maar de hoofd- redacteur van het personalitymagazine weet van niets. Dat schrijft De Volkskrant vandaag. Catherine, die in april ruzie kreeg met de uitgever van het blad en tv-persoonlijkheid Annemarie van Gaal, dacht dat haar blad gestopt was. “Ik was verbijsterd toen ik het weer in de winkel zag liggen“, vertelt ze.

Catherine kreeg in april hoogoplopende ruzie met de uitgever van het blad, Annemarie van Gaal van AM Media. Catherine had, naar eigen zeggen in overleg met Annemarie, een externe deskundige ingeschakeld om de cijfers van het blad te bekijken. Annemarie ontstak in woede en sprak van een vertrouwenscrisis. Het succesvolle blad zou stoppen.

De presentatrice was verbijsterd toen het blad weer in de winkels lag. “Van Gaal had het contract van de columnisten opgezegd, dus ik wist niet beter dat het zou stoppen. Later had ze het nog wel over een andere naam voor het blad, maar ik heb niets meer gehoord. Oké, dan kappen we er mee, dacht ik. Tot ik het blad weer zag liggen“, vertelt de presentatrice.

Catherine, die alleen nog via advocaten met Annemarie communiceert, verwondert zich erover dat een personality magazine wordt uitgegeven zonder dat de personality eraan meewerkt. “Ik heb 50 procent van Catherine Media BV. Maar ik weet niet wat ik kan doen. Alles wat ik doe kost geld, en Van Gaal heeft meer geld. Ik vind dit zó erg, het sloopt me. De redactie vindt me ook een boze heks, maar ze hebben me nooit gesproken. Dat is toch onvoorstelbaar? Ik bedoel: als je voor Bolletje werkt, zeg je toch ook niet dat de Bolletje bedorven is?

Volgens Annemarie weet Catherine wel degelijk van de Catherine. “Of beter: ze kiest er zélf voor niet op de hoogte te zijn. Wij sturen haar van alles, maar ze reageert niet“, stelt de uitgeefster. “We proberen het beste blad voor de doelgroep te maken, los van wie er meedoet.

Er is niets van waar dat Annemarie contact heeft gezocht, zegt Catherine op Radio 538. “Ze zegt in de Volkskrant dat ze me van alles gestuurd heeft. Het enige dat ze me verstuurd heeft is dat ze een schadevergoeding wil.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen