Nikkie Plessen maakt overstap van TMF naar RTL 5

Geplaatst op wo 09 jul 2008 om 11:56

Presentatrice Nikkie Plessen maakt dit najaar de overstap naar RTL 5. Na twee jaar verlaat ze muziekzender TMF. Tot dit najaar is Nikkie naast haar werkzaamheden voor RTL5 nog te zien op TMF in het nieuwe programma Zeg Sorry met Nikkie dat in september start. “Na twee jaar TMF is het voor mij tijd om een volgende stap te zetten in het vak waarin ik verder wil: presenteren“, vertelt Nikkie Plessen vandaag. “Bij RTL 5 krijg ik die kans en dat is voor mij een wens die in vervulling gaat.”

Nikkie Plessen: “Ik ben ontzettend blij en trots dat ik bij RTL 5 mag werken en zal mij met alles wat ik heb inzetten voor de programma’s die ik ga presenteren.

Het is niet bekend wat Nikkie Plessen precies gaat doen bij RTL 5. Een woordvoerster laat slechts weten: “Ze wordt bij RTL 5 voor diverse programma’s ingezet.

Programmadirecteur Remko van Westerloo is enorm blij met zijn nieuwe aanwinst voor RTL 5. “Nikkie is een van de meest veelbelovende presentatrices van dit moment. Ze is ervaren, jong, enthousiast en ze is een perfecte match met ons station.

Nikkie begon haar carrière als VJ bij TMF in oktober 2006 en presenteerde naast Reaction vele andere programma’. Ook interviewde Nikkie diverse bekende artiesten zoals Alicia Keys, John Legend en Tom Cruise. “Haar spontaniteit, lef en haar sexy uitstraling maakte Nikkie heel populair onder jongeren“, aldus een zegsvrouw van TMF. “TMF ziet Nikkie’s overstap naar RTL5 als een zoveelste bewijs van de succesvolle kweekvijverfunctie die de zender heeft en wenst haar alle succes toe.”

Menno Wagenaar, VP Head of MTV & TMF: “Nikkie is een zeer ambitieuze en professionele VJ die zich bij TMF heel snel heeft ontwikkeld. Ze is sexy, slim en bovenal zeer sociaal en dat maakt haar ook zo populair bij onze doelgroep. TMF zal haar missen, maar we zijn er trots op dat ze zo’n mooie move maakt naar RTL en ik weet zeker dat ze met haar kwaliteiten ook daar succesvol zal zijn.”

Nikkie Plessen: “Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van TMF. Ik kijk terug op een fantastische periode uit mijn leven en wil alle lieve collega’s bedanken die mij de afgelopen twee jaar hebben geholpen en mij hebben gebracht waar ik nu ben. TMF heeft mij de kans gegeven me te ontwikkelen in het vak waarin ik verder wil: presenteren. Ik zal de fijne sfeer, de collegialiteit en het gevoel van geborgenheid bij TMF ontzettend gaan missen. Natuurlijk ook alle kijkers van TMF: Bedankt!

Dat nieuw tv-talent ook staat te trappelen om hun carrière te beginnen bij TMF staat vast, aldus de zegsvrouw. Deze zomer is Willy, bekend van The Opposites, te zien in Wakker Worden op Vakantie. Samen met VJ Saar presenteert hij dit programma waarin ze de strijd met elkaar aan gaan om de dagelijkse uitdaging te winnen. “TMF is altijd op zoek naar nieuw presentatietalent. Jongeren die denken dat zij het in zich hebben om TMF VJ te worden, kunnen een foto en cv sturen naar info@tmf.nl.”
80 Reacties op “Nikkie Plessen maakt overstap van TMF naar RTL 5”


 1. Anoniem

  Leegloop bij TMF

 2. poppie

  ??? wat is RTL aan het doen? Ze heeft een goedkope uitstraling, het talent van een deurkruk. Dit lijkt me toch niet bij het ambitie niveau van RTL 5 passen, tenzij de complete ambitie van dit station weg is…

 3. Stan

  Top aanwinst voor RTL5! Zij is ontzettend gegroeit bij TMF en is nu een leuke presentatrice geworden.

  Bij TMF is het inderdaad een leegloop. Damian, Valerio en Nikki. Wie blijven er dan nog over? Saar, Sascha, Soemaja en verder niets..

 4. ano

  Misschien moet TMF mental theo terug halen :D

 5. Chaos

  Nikkie is een leuke meid maar ze komt bij mij een beetje nep over….snap deze zet van RTL dan ook niet helemaal en is zij ook niet een beetje jong om voor RTL5 te gaan presenteren?!

 6. Valpa

  Ow dat heeft RTL5 mooi geflikt, zeer spontane en leuke (en ook knappe) presentatrice. Maar denk dat heel veel RTL-kijkers haar beter kennen van ONM en Kees & Co

 7. Hans Worst

  Was dat niet dezelfde Nikki die aan Fab Morvan van Milli Vanilli vroeg of hij Rob Pilatus nog wel eens sprak (die, voor degene die dat niet weten, overleed aan een overdosis in 1998)? Lijkt mij niet echt een toevoeging voor RTL5, alleen nog maar TMF presentatoren (Bridget, Renate en nu Nikki). Weinig uitstraling allemaal.

 8. Elm

  Huh dus nu is Valerio, Damien en Nikki weg bij TMF??

  Blijven er maar weinig over :P En goeie zet van rtl5, Renate was ook een goeie aanwinst

 9. Craig

  Ze giegelt en lacht de hele tijd om niks. Denk je als kijker steeds van waarom lach jij nou…

 10. RTL Natuurlijk

  Leuk. Lijkt me veelbelovend!

 11. D@@N

  Ik denk dat Nikkie bij TMF erg is gegroeid, en zeker ambitie heeft om te presenteren. RTL5 heeft weer een nieuw jong en fris gezicht, wat de zender nodig had! Ik hoop niet dat ze allemaal liveshows krijgt, maar vooral de praat programma’s.

 12. Anoniem

  Ze lijkt op deze foto wel op Lieke van Lexmond

 13. Craig

  Zelfs op deze foto giegelt ze zich helemaal suf. Valt dat niemand op?

 14. Anoniem

  Reactie op D@@N:
  “maar vooral de praat programma’s.”

  Omdat ze zoveel diepgang heeft? :?

  Lijkt me een paar bruggen te ver voor haar.

 15. Jelmar

  TMF loopt leeg:P

 16. Anoniem

  Reactie op Jelmar:
  What’s new? Eens in de zoveel jaar gebeurt dit. Is ook helemaal niet erg want zo komen er ook weer nieuwe gezichten.

 17. Marciano

  De perfecte tijd om je aan te melden dus!

 18. Marciano

  dat ga ik ook zeker doen…. :D

 19. Rem

  idd goede zet van rtl5 ! met het weggaan van jensen is het belangerijk dat rtl5 duidelijk laat zien wat de doelgroep is van de zender! en dat is duidelijk een jong publiek jongeren en met jonge gezichten zoals nikki van de doelgroep tmf is dat zeker goed voor de zender.. want de generatie die eerst tmf keek gaat zo ook sneller naar rtl5 kijken!
  RTL is eindelijk bezig om een beetje duidelijk heid te krijgen! Ik hoop dat rtl 5 nu veel nieuwe programma’s gaat maken! onder andere live-programma’s muziek programma’s reality, en drama voor de jongere generatie! rtl 5 heeft nu veel jonge egzichten zoals: Renate, Bridget, Nikki, Elize!
  zo zou Nikki bijvoorbeeld alle grote festivals van radio 538 kunnen presenteren ze komt van tmf dus ze heeft ervaring met artiesten interviewen en ze heeft verstand van muziek!
  idee voor rtl5 om alle festivals in nederland af te gaan me bijvoorbeeld elize en nikki!

 20. //DESH\\

  Ik zou als TMF proberen Mental Theo of Jeroen Post terug te halen. Wat maakt het uit dat ze niet meer de jongste zijn?

 21. Anoniem

  Gaat zeker dat nieuwe dans programma doen.

 22. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  Dat ging Elize al doen. Twee van die giegeldozen lijkt me wat veel van het goede.

 23. Anoniem

  Ik denk dat ze So You Think You Can Dance gaat doen…

 24. D@@N

  Reactie op Anoniem: Nee zo bedoel ik het niet echt. Maar ze is nog lang niet zo gegroeit om een grote (dans)show te presenteren. Maar inderdaad, een praatprogramma kan ook niet iedereen doen.

 25. Craig

  Dat zou Elize toch gaan doen?

  Het is goed dat RTL5 ook wat eigen gezichten heeft. Ze zouden eigenlijk wat meer eigen programma’s moeten maken die zich op jongeren richten een beetje net als hoe Veronica vroeger deed.

 26. Irritant figuur vr irritante zender

  Hans Kraaij junior heeft een contract voor onbepaalde tijd bij SBS6 getekend.
  Dat Kraaij een levenslange verbindtenis is aangegaan bij SBS6 betekent dat de presentator in de toekomst in allerlei programma’s zal opduiken. Te denken valt opdrachten als verslaggever bij sportwedstrijden of special reporter bij Domino Day.

 27. Anoniem

  Reactie op D@@N:
  Ik denk eerder dat je aan een simpel autocue programma moet denken.

 28. Anoniem

  Reactie op Craig:
  Welke Veronica programma’s bedoel je?

 29. Craig

  Nieuwe programma’s. Programma’s wat het echte Veronica (bij de PO en bij RTL) vroeger deed. Wat BNN ook doet.

 30. Anoniem

  Reactie op Craig:
  Noem eens wat namen want Veronica ik herinner me Veronica juist als een zender die veel buitenlandse series en films uitzond.

 31. mark

  noemen jullie maar eens wat namen wie de nieuwe tmf presentatoren moeten worden? misschien wat leegloop van gtst zoals jeffrey hamilton of ruud feltkamp, of wie is er nog meer populair onder jongeren? dre of roxanne hazes?

 32. RTL Natuurlijk

  Ik denk dat Nikki nog wel eens een presentatierolletje zou kunnen krijgen in de opvolger van DGK; CBML. Wellicht is ze over de streep getrokken met een jaarcontract voor RTL Travel. Dat vinden alle nieuwe (jonge) RTL presentatoren een droom die uitkomt.

 33. Nick

  Als ze Valerio nou ook een contract hadden aangeboden bij rtl5 dan hadden ze samen een leuke talkshow in de vroege avond of late avond kunnen presenteren.

 34. Sander

  Reactie op Anoniem:

  Nouja leegloop een tijd terug wou tmf toch zo “interactief” zijn hup alle vjs naar mtv en wat is mtv nu ?

 35. Anoniem

  Reactie op Sander:
  Mtv Nederland heb ik vanaf het begin al niks gevonden. Het oude Europese Mtv was erg leuk.

 36. Mart

  Let maar op allemaal. Niki gaat samen met elize so you think you can dance presenteren.

 37. RTL Natuurlijk

  Reactie op Mart: Zou zomaar kunnen.

 38. sven

  superkeuze!! slimme zet om haar vroeg te in te lijven.. kun je nog kneden en een rtl gezicht geven…

 39. Craig

  Reactie op Anoniem:

  Zoek maar eens een programma overzicht uit de jaren 90. ;)

 40. Tetje

  Toen hadden we nog Headbangers Ball. Dat waren nog eens tijden.

 41. Anoniem

  Nou nog Jensen! gewoon weer dagelijks uitzenden…

 42. Anoniem

  Reactie op Craig:
  Weet ik. Maar jij begint erover en dan neem ik aan dat je weet waar je het over hebt.

 43. Anoniem

  Reactie op Tetje:
  Inderdaad, en 120 Minutes en Alternative Nation.

  En VJ’s als
  Toby Amies
  Steve Blame
  Kristiane Backer
  Ray Cokes
  Lisa I’Anson

 44. TMF Rocks

  Erg jammer!

 45. Craig

  Reactie op Anoniem:

  Ik weet het ook maar heb geen zin om een lijstje hier neer te zetten.

 46. Anoniem

  oud nieuws. zat gister al uitgebreid in Shownieuws. Waarom een dag later pas publiceren?

 47. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  Wees blij dat het gepubliceerd wordt. Of heb je voor een abonnement moeten betalen of zo dat je eisen kunt stellen? Wees dankbaar voor diegene die deze site als hobby vult.

 48. Anoniem

  Reactie op Craig:
  Komt niet echt overtuigend over.

 49. plons

  heeft RTL niet al genoeg presentatoren in huis?

 50. Sander

  Reactie op plons:
  Nee!

 51. Sandra

  RTL heeft juist een heleboel presentatoren nu, sinds de overname van Talpa/Tien vorige jaar. Eigenlijk wordt het daar nu allemaal drukker.

 52. Mart

  Morge n is toch de najaarspresentatie van sbs?????? en hoe zit het met die van rtl is die niet gewoon eind juli ( mensen beweren namelijk dat die ook morgen is)

 53. Sandra

  Van RTL is de najaars presentatie meestal rond 26 Juli, ik weet niet wanneer die dit jaar is…..

 54. RTL Natuurlijk

  Ik heb op de websites van RTL ook nog niets kunnen vinden over de najaarspresentatie 2008. Misschien zijn ze zelf nog niet helemaal uit de nieuwe zenderschemata… ;) Ik ben benieuwd!

 55. michel

  Vind dat ze Damian ook in moeten lijven bij Rtl5! Kunnen ze samen een nieuwe leuke late nigth voor jongeren presenteren! Dat is echt iets wat mist op tv!

 56. Anoniem

  Goeie zet van RTL5! Met Nikkie haalt de zender weer nieuw, jong talent in huis. Mooie woorden van zowel Remko van W als Menno W.

 57. Jeroen

  Nikki moet So You Think You Can Dance presenteren naar mijn mening.

 58. SBS

  SBS komt opnieuw met ijsshow
  Gepubliceerd: dinsdag 10 juli 2007 16:22
  Update: dinsdag 10 juli 2007 16:29

  SBS 6 komt in het nieuwe televisieseizoen voor de derde keer met een editie van ‘Sterren dansen op het ijs’. Dat heeft de zender vandaag bekendgemaakt tijdens de najaarspresentatie in Amsterdam. Dit jaar zagen miljoenen kijkers hoe zangeres Sita als winnares uit de bus kwam in de populaire ijsdansshow.

  De presentatie van het programma is opnieuw in handen van Gerard Joling en Nance. Welke BN’ers de schaatsen onder durven binden, is nog niet bekend.

  Tijdens de presentatie van SBS in het Amsterdamse Vondelpark werd verder bekend dat de zender succesvolle buitenlandse series als ‘The bold and the beautiful’, House en The Ghost Whisperer opnieuw in de programmering heeft opgenomen . Nieuw is de serie Everybody Hates Chris, bedacht door komiek Chris Rock, die in Amerika een groot succes is.

  Eerder was al bekend dat Tooske Ragas en Henkjan Smits ‘Het beste idee van Nederland’ gaan presenteren en er een nieuwe editie komt van ‘So you wannabe a popstar’, waar deze keer onbekende Nederlanders hun zangtalent mogen laten zien.

 59. Erwin

  Gaat Nikki niet gewoon Can’t Buy Me Love presenteren?

 60. Bernie

  Reactie op SBS:

  Wat is daar mee? Tis nieuws uit 2007 :’) !

 61. Anoniem

  Reactie op SBS:
  Dit is inderdaad hetzelfde persbericht als vorig jaar is gegeven.
  Wat een sukkels om dit weer te publiceren, want inmiddels staat ditzelfde bericht op andere sites ook.

 62. Mart

  Najaarspresentatie is pas vanmiddag geloof ik dus dit is onzin dat sbs weer met het ijsdansen komt. Verder komt er wel een soort so you wanna be a popstar maar het heet anders en gaat ook meer over popgroepen geloof ik.

 63. Anoniem

  Najaarspresentatie is gisteren al geweest voor personeel, pers vanmiddag

 64. Erwin | SBS fansite.nl

  De najaarspresentatie is inderdaad pas vanmiddag. Dan zullen de persberichten pas worden verstuurd. Niet naar luisteren dus ;)

  http://www.sbsfansite.nl is (weer) in een nieuw jasje gestoken, en er is nu de mogelijkheid om te reageren op artikelen én programma’s! –

 65. Bernie

  Ik ben benieuwd of ze nog met iets innovatiefs komen :P Naast Popstar 2 en Het beste idee van Nederland (s5 geloof ik :o ) En dat ze Gerard en Nance weer bij elkaar hebben gekregen. Ohwja, en een nieuw seizoen van Uri uiteraard.

 66. !#Michael#!

  idd Every Body Hates Chris is nog niet uitgezonden terwijl die al wel opgenomen was in de programma presentatie van en voor het afgelopen tv-seizoen …

 67. anoniem

  Denk dat RTL nog niet weet wanneer ze de presentatie gaat doen. Waarschijnlijk willen ze die van SBS gaan overtreffen en dat kost heel veel tijd…

 68. Anoniem

  Reactie op Bernie:
  Dan ben ik wel benieuwd wat volgens jou het laatste innovatieve programma is (van welke zender dan ook).

 69. jan

  rtl presentatie is donderdag 24 juli

 70. Anoniem

  Ach, gewoon nog een seizoentje ijsdansen en uri Geller zoeken….en VEEL herhalingen van House waarschijnlijk

 71. Jeremy

  omg, dit neppe geval naar RTL! ze zijn gek geworden..

 72. !#Michael#!

  Reactie op anoniem:

  De presentatie van RTL was vorig jaar (zoals elk jaar volgens mij) later dan die van SBS6.

  Talpa was mischien niet de meest succesvolle zender. Maar ik persoonlijk vond die twee najaars presentaties die ze gehouden hebben er heel gelikt zien. Nou zag die zender er uberhaupt gelikt uit :lol: zolang je niet op de hoogte was van de kijkcijfers :lol:

 73. Mart

  Reactie op !#Michael#!: Idd erg leuk dat talpa de najaarspresentatie live uitzond. Rtl zet hem later op de site dus dat is ook ok, maar van sbs krijgen we waarschijnlijk weer een promootje van anderhalve minuut van elke zender en een stukje in shownieuws, of pakken ze het dit jaar groter aan. Van de PO is bijna nooit wat te vinden alleen een lijstje is dat dit jaar weer zo.

 74. Bernie

  Reactie op Anoniem:

  De gouden kooi, over mijn lijk, het zesde zintuig, ik hou van holland (innovatief voor deze tijd, om naast talentenjachen weer gezellige shows te maken, ook al lijkt het programma op meerdere oude programma’s) En inderdaad, tijdens het typen kwam ik er zelf ook achter dat er weinig innovatiefs het laatste jaar op de buis is gekomen. Enkel opgewarmde kliekjes van een paar jaar er voor.

 75. Mart

  Reactie op Bernie: hmm wil je nu zeggen dat je over mijn lijk’ gezellig’ vind, tjonge jonge denk eerst ff na voordat je zo’n bericht typt

 76. Bernie

  Reactie op Mart:

  Ik had het daar over ik hou van holland.

 77. Anoniem

  Reactie op Bernie:
  De gouden kooi innovatief? Mensen in een huis stoppen en filmen kennen we al veel langer en de verhaallijnen ook nog sturen is ook niet nieuw. Wel eens van Big Brother, The Real World e.d. gehoord. Het enige nieuwe aan De gouden kooi was dat het ongelofelijk grof was.

 78. hihi

  het is supper wat zij doet ik denk dat het een hele leuken baan is en als het voor iemand zo goed uitpakt op haar leefdtijd dan is dat supper tog ?

 79. hihi

  het is supper wat zij doet ik denk dat het een hele leuken baan is en als het voor iemand zo goed uitpakt op haar leefdtijd dan is dat supper tog ?

 80. H. de jong

  Reactie op poppie: Reactie op poppie:

  welk ambitie niveau?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.