1,2 miljoen kijkers voor Praatjesmakers

Geplaatst op Thu 10 Jul 2008 om 11:57


De kijkcijfers van woensdag 9 juli 2008 (SKO)

Foto: NCRV/KippaPraatjesmakers (NCRV, Ned1, 20:33) – In een nieuw onderdeel van het populai- re programma Praatjesmakers met presentator Jochem van Gelder worden buitenlandse sterren met een verborgen camera geïnterviewd door kinderen. Hen wordt uitspraken ontlokt die ze in regu- liere media niet zouden doen. Uri Geller werd als eerst gefopt. Praatjesmakers werd woensdagavond door 1.151.000 kijkers (madl: 21.6%) bekeken en was daarmee het best bekeken amusementsprogramma.

Praatjesmakers is sinds vorige week weer te zien op Nederland 1. In totaal bestaat het nieuwe seizoen uit negen afleveringen. Een vast onderdeel van Praatjesmakers vormt Het tafelgesprek. Hierin voert Jochem een gesprek met een kind over z’n hobby. Volgens Jochem levert dat nog altijd mooie televisie op. “Het aantrekkelijke voor mij is de onvoorspelbaarheid. Hoe goed je het ook voorbereid, het gaat meestal toch een andere kant op“, vertelt Jochem van Gelder over zijn programma.

Café de Liefde (VPRO, Ned2, 22:44) – In het nieuwe VPRO-programma Café De Liefde onderzoekt Bram van Splunteren de stand van de liefde anno 2008. Van Splunteren in het NRC: “Frank Wiering (hoofdredacteur VPRO, red.) en ik vonden het raar dat zoiets basics als de liefde zo weinig aandacht krijgt bij de VPRO. Het is tot nu toe vooral het terrein van de commerciëlen.” De netmanager verwachtte een studioprogramma, met gasten en deskundigen. Maar Van Splunteren wilde liever een reportageprogramma maken. “We waren de leader aan het opnemen met de zangeressen van De Meisjes Loos. Vijf knappe meiden, eind twintig, zien er goed uit. Ik dacht: dat vindt de netmanager vast óók een leuk idee. De cameraman maakte een shot langs de dame die op de piano lag. Hij denkt: ik werk voor de VPRO, we gaan geen ordinaire shots maken. Dus ik zeg: kunnen we het decolleté ook even zien? Iedereen weet: seks, jonge meiden, dat verkoopt. Daar moet je ook niet te moeilijk over doen. Het speelt voortdurend mee: je moet scoren, dan mag je volgend jaar verder.” Café de Liefde werd woensdag door 396.000 kijkers (madl: 9.1%) bekeken.

Wie is de Chef? (RTL4, 18:34) – De plek van RTL Boulevard wordt sinds vorige week opgevuld door Wie is de chef?, gepresenteerd door Martijn Krabbé. Om de beurt bereiden vier kookliefhebbers een maaltijd. Drie van de kandidaten zijn amateurs, de vierde is chef-kok. De kandidaten moeten de chef-kok in hun midden ontmaskeren. Henry is deze week een van de kandidaten. Bij TVgids.nl: “Alle deelnemers hebben een enorme passie voor koken. Waar anderen eten om te leven, leef ik om te eten. Ik vind het fantastisch om in de keuken te staan en wat lekkers te bereiden. Vaak ga ik dan naar de markt, de slager of de visboer en koop ik wat er goed en lekker uitziet. Daarmee ga ik vervolgens aan de slag. Ook met producten die ik niet ken, probeer ik graag iets uit. Laatst nog met snijbiet, een soort paksoi. Dat kun je heerlijk roerbak- ken met knoflook.” Wie is de Chef? trok woensdag 690.000 kijkers (madl: 19.1%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
46 Reacties op “1,2 miljoen kijkers voor Praatjesmakers”


 1. Jeremy

  07. Shownieuwws (SBS6) 993.000

  Hmm..oke :P
  SBS gaat goed!
  Snap trouwens niet dat RTL die Nikki heeft aangenomen. Nep geval.

 2. Thom

  @Jeremy

  Dat is de late editie he ;) Die scoort altijd rond het miljoen…

  Wie is de Chef scoort steeds hoger! Echt leuke serie, maar de 25 vond ik ook indrukweekend dit keer ;)

 3. Feder

  RTL4 maar 1 x in de Top 10. Zelfs NLD 2 zit RTL4 al op de hielen…

 4. Hans

  Reactie op Feder:

  Ja, maar ach, er zijn nu meer zenders, er is minder geld, de doelgroep 20-49 is heilig en RTL4 doet het eigenlijk fantastisch! (teleurgestelde RTL-kijker.

 5. Anonymous

  Aanvulling op Hans… (Post 4)

  En RTL5 trekt meer kijkers dan het vorige Yorin. Kijkers blijven binnen RTL, ze hebben er goed aan gedaan een tweede brede zender te starten, maar vier zenders is teveel.

 6. Jelle

  @ Anoniem

  Idd door RTL8 concurreren bijna de RTL zenders met elkaar dan tegen een andere zendergroep (NPO, SBS, MTV).

 7. RTL uiteraard

  Vorig jaar zagen we precies hetzelfde, RTL4 komt na de zomer weer keihard terug denk ik.

 8. Tim20

  opnieuw goede score De 25.. verbazingwekkend..

 9. Anonymous

  Reactie op RTL uiteraard: Wanneer kwamen ze na de zomer kei hard terug? Volgens mij al lang geleden

 10. Jeremy

  Reactie op Thom:

  Ja maar de vroege editie wordt ook steeds beter bekeken. Maar dat komt denk ik omdat Boulevard met zomervakantie is gegaan.

 11. !#Michael#!

  Opvallend is dat Wie is de Chef? nog steeds sterke tekenen van groei vertoont, ik zie dat programma nog wel richting de 800dznd kruipen.

  Ander opvallende is dat de Bloemenstal absoluut geen groei vertoont, het hobbelt tussen de 400/500dznd kijkers, en na Wie is de Chef? lopen er 200dzdn kijkers weg.

  RTL4 heeft deze zomer een sterke vooravond, tussen 1800/2030 gemmideld ruim 600dznd kijkers op de zender, met pieken over de miljoen (RTL Nieuws) en niemen dalletjes richting de 400dznd (de Bloemenstal). Dat doen ze zeker goed deze zomer.

  Verder lijkt RTL4 de zaterdag sterk te staan met films, andre en Singing Bee. De zondag lijkt voorals nog niet echt te lopen. Op de doordeweekze dagen gaat redelijk door op normaal niveau, dinsdag en donderdag staan als een huis. Woensdag rammelt aan alle kanten en de maandag stabiel, de vrijdag met films ook stabiel.

  Ik vind dat RTL4 zich goed staande houd zonder haar peilers, de fundamenten van de zender. GTST en RTL BOULEVARD vormen toch redelijke publiekstrekkers voor de zender.

  Waar SBS6 haar dagelijkse toppers HvN en Show Nieuws gewoon continuteerd in de zomer.

  De zomer boekt SBS6 altijd winsten, maar de adverteerder houd de hand op de knip, dus deze periode is alles behalve commercieel interesant.

  RTL4 komt na de zomer gewoon weer terug met GTST, Boulevard, de zomer stop van deze shows zijn eigenlijk de reden van groei bij SBS6. De zender scoort juist op de sloten waar Boulevard en GTST eerder stonden nu beter.

  Moet zeggen dat RTL4 zich beter staande houd op die sloten dan voorgaande zomers, juist doordat ze geinversteerd hebben in nieuwe programma’s in de zomer.

 12. Mart

  Veel mensen willen dat wie is de chef als boulevard weer begin ook te zien blijft. Volgens mij is dat juist niet slim, je moet dat programma niet gaan uitmelken, ik zou het gewoon elk jaar in juli en augustus uitzenden dan blijft het leuk.

 13. Anonymous

  Reactie op Mart:
  Inderdaad.

 14. Ronald

  Reactie op Mart:

  Maar volgend jaar gaat Boulevard gewoon doorlopen in de zomer… op de plek van GTST dan?

 15. Mart

  Reactie op Ronald: Dat hoeft niet perse maar zou een mogelijkheid zijn. In iedergeval niet na 20.30 daar vind ik het niet passen. Zou ook voor het 6 uur nieuws kunnen. Maar niet vanaf september, maar dat vind ik van veel meer programma’s zoals het zesde zintuig wat beter weer in het voorjaar had kunnen staan of pas het jaar erop. Alles komt tesnel weer terug met als gevolg dat het na 2 a 3 seizoenen compleet uitgemolken is.

 16. Ik..

  HEeft iemand opgemerkt dat het marktaandeel/kijkcijfers van RTL8 de laatste (paar) maanden echt beginnen te groeien..
  Het blijft een kleine zender, maar toch..!!

 17. ..

  SBS brengt dit najaar veel bekende programma’s terug op de buis. Het moederbedrijf van SBS 6, Net 5 en Veronica komt met nieuwe seizoenen en vervolgen van populaire shows. Zo ontvangt de familie Kazan in Groeten Terug de Samburu-stam in het zonnige Marbella. Eerder vertrok het gezin voor Groeten uit de Rimboe naar Afrika en nu mag het de stamleden de westerse wereld laten zien. Dat maakte SBS donderdagmiddag bekend bij de najaarspresentatie.

  Ook ‘Het beste idee van Nederland’ keert terug op SBS 6. Voor het nieuwe seizoen heeft een recordaantal van 3851 mensen met een idee voor een uitvinding zich aangemeld. Tooske Ragas en Henkjan Smits presenteren het programma. Smits neemt dit najaar ook plaats in de jury van de talentenjacht Popstars, waarin wordt gezocht naar een nieuwe popgroep. Popstars wordt gepresenteerd door Nance en Gerard Joling.

  Op Veronica gaat Johnny de Mol op reis met prominente mediafiguren. In Waar is de Mol ontvangt hij onder anderen zijn tante Linda de Mol, met wie hij naar Italie afreist, en gaat hij naar Las Vegas om Hans Klok te bezoeken. Net 5 gaat vanaf eind augustus ook de wereld over om te kijken hoe het gaat met de kandidaten van Grenzeloos Verliefd. In het programma emigreerden mensen met hun grote liefde naar het buitenland.

  Op Net 5 wordt vanaf eind augustus de vijfde editie van Het Blok vertoond. Vier stellen toveren een bouwval om tot prachtige appartementen. Het koppel dat uiteindelijk de meeste overwaarde weet te realiseren, strijkt de hoofdprijs van vijftigduizend euro op. SBS 6 zendt dit najaar ook een nieuw woonprogramma uit. In De Ultieme Woondroom worden mensen die zich in een hopeloze woonsituatie bevinden verrast met een opgeknapt huis.

  SBS zendt ook verschillende realityshows uit. Zo biedt de zender een kijkje in het leven van extreme fans in de serie Fans!. Mensen die idolaat zijn van Rene Froger, Madonna, K3 en Thomas Berge worden door camera’s gevolgd. Veronica mikt op stoerdere kijkers. De zender gaat achter de schermen bij een politieschool in Gezocht: Politie en laat vijf sportieve Nederlandse mannen de strijd aangaan met elkaar en verschillende Afrikaanse stammen in Hollandse Krijgers.

  Op SBS 6 start ook de nieuwe dramaserie De Hoofdprijs. Op Net 5 is vanaf 14 oktober de vrijgezellenserie Single met Katja Schuurman, Eva van der Gucht en Bracha van Doesburgh te zien. De Co-assistent keert vanaf 1 september terug met een tweede seizoen. Daarnaast wordt Private Practice uitgezonden, de spin-off van de populaire ziekenhuisserie Grey’s Anatomy. Andere series op de vrouwenzender zijn Pushing Daisies en Samantha Who?

 18. Motown

  Popstars was eerder te zien op rtl4 :)

 19. Tim20

  Nance en Gerard presenteren in het najaar weer samen de nieuwe talentenjacht POPSTARS. Hierin wordt gezocht naar een nieuwe popgroep.
  Bron: http://www.sbs6.nl/web/show/id=163220/langid=43

 20. Patrick

  http://2008.sbsnajaarspresentatie.nl/

 21. Najaar Net 5

  Alles over het najaar van Net 5 nu op: http://www.sbsfansite.nl

 22. Patrick

  Hoezo komt ‘Wie ben ik?’ terug bij SBS, dat is toch niet van hun?????

 23. HIJ

  Eén van de meest populaire tv-shows keert terug op televisie. Dit najaar brengt familiezender SBS 6 een gloednieuwe serie van Wie ben ik?. In dit humoristische tv-programma nemen twee panels, waarvan er een wordt geleid door Gerard Joling, het tegen elkaar op. Wie ben ik? wordt gepresenteerd door Tooske Ragas en is vanaf dit najaar te zien bij SBS 6.

 24. Mart

  GEWELDIG DAT SBS6 ERVANDOOR GAAT MET WIE BEN IK
  ben er altijd fan van geweest en blijkbaar ziet erland het niet zitten. Sbs6 begint steeds meer de familiezender van nederland te worden. Ben altijd groot fan geweest van rtl4 maar die laten het momenteel afweten, met ron en andre was altijd erg leuk ben benieuwd hoe het wordt met tooske en gerard, rest is zeker nog niet bekend.

 25. Jeroen

  HAHA:

  Vanaf maandag 18 augustus is het dagelijkse culinaire programma Smaken Verschillen te zien bij NET 5. Hierin draait alles om het organiseren van het meest smakelijke en vermakelijke etentje. Vijf amateurkoks die onbekenden van elkaar zijn, gaan een week lang voor elkaar koken. Elke dag van de week is iemand anders de gastheer- of vrouw. Wie is de beste amateurkok en wie geeft het leukste etentje van de week? Smaken Verschillen is van maandag tot en met vrijdag om 20.00 uur te zien, op zondag wordt om 18.30 uur een compilatie van de afgelopen week uitgezonden.

 26. Mart

  Oh zie het nu pas patty en gerard als teamcaptains ben benieuwd ze hadden beter ron en andre kunnen overhalen denk ik maar het fomat is geweldig. Ze noemen het ook wie ben ik? dus is het gewoon overgenoemen van rtl.

 27. Patrick

  Ik snap niet dat RTL dat programma liet gaan, ik snap daar echt niks van.

 28. HIJ

  Reactie op Mart: Waar zie jij de naam van Patty staan?

 29. ikkuh

  komt de smaakpolitie dit najaar niet terug :S ?

 30. Anonymous

  Rob Geus gaat meewerken aan het programma Red mijn vakantie

 31. Anonymous

  Reactie op HIJ: patty en gerard worden die teamcaptains ff op de link van patrick klikken en dan in de intro van sbs6

 32. mark

  Reactie op Tim20: Verbazend ja, De 25… Deze aflevering is ook al sinds 2005 een aantal malen uitgezonden (op zondag 2 x en zeker 1 x op woensdag in de lange versie), telkens aangevuld met wat nieuwe filmpjes en weer een hoge score. Mede daardoor marktaandeel SBS 6 weer 2 % hoger dan dat van RTL 4. :D

 33. SBSchef

  Wie ben ik is van de firma Endemol. Met in 1 team….. Gerard Joling. Het is echt te hopen dat die jongen uit Schagen zijn ziekbed binnenkort kan verlaten, anders kan SBS het wel schudden. Wat een armoede, alle SBS shows met Gerard Joling.

 34. jan

  adverteerders houden in de zomer echt niet de hand op de knip…. juli is bij de ster gewoon uitverkocht

 35. Anonymous

  RTL4 doet het gewoon ronduit slecht, het is in NIETS meer het RTL4 van vroeger. Die verdwaalde gezellige avondshows op de zaterdagavond ten spijt. Bovendien, is Ik Hou van Holland niet echt een grote show.
  Ik denk dat RTL4 het komend seizoen nog slechter gaat doen.

  Was ondertekend,

  Een oude RTL4-fan

 36. Anonymous

  Reactie op jan:
  Dat zegt niks over de tarieven. De commerciele zenders zenden toch ook gewoon reclames uit. Het meeste geld gaat naar reclames rondom het EK en OS. Onderdeel van deals voor die evenementen is overigens vaak ook reclamezendtijd in andere periodes. Er zullen weinig adverteerders zijn die in juli met nieuwe campagnes komen.

 37. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

  Weet je al wat RTL dit najaar gaat doen dan? Wacht eerst maar de najaarspresentatie van RTL af, want nog niet alle programma’s zijn bekend.

 38. allix

  Weet iemand wanner de najaarspresentatie van RTL is?

 39. Bastiaan

  Reactie op Mart:

  Wat ziet Erland nu wel zitten? CSI, Gordon, John Williams, Froukje de Both, Help mijn man heeft een hobby, Uitstel van Executie, de Gemene Deler (dat echt niet meer gaat scoren dan 600.000 kijkers, degene die dat denkt is naief)…
  Hoe lang laten ze die man nu nog doormodderen? Verlos ons.

 40. Anonymous

  Reactie op Anoniem:

  Logisch redeneren heet dat.

 41. Anonymous

  Reactie op Anoniem:
  Als dat inderdaad zo is dan kun je die logische beredenering vast wel met ons delen.

 42. Anonymous

  Reactie op Bastiaan:

  Ja, maar RTL4 heeft nog goede programma’s, jij somt de slechte op. Ik noem: Ik hou van Holland, RTL Boulevard, Ik wed dat ik het kan, sorry….verder kom ik niet.

  Wie was eigenlijk programmadirecteur voor die onnozele hals?

 43. Mart

  Reactie op Anoniem: ik ben heel benieuwd maar heb er een hard hoofd in dat het goedkomt. Laten we hopen dat ze met een verrassing uit de hoge hoed komen want als ik kijk naar de programma’s waar ze kandidaten voor zoeken dan gaat het helemaal mis, hopelijk komt er nog groot amusement bij. Moet zeggen dat ik er echt van baal met die erland daar, is toch zonde dat zo’n geweldige zender naar de knoppen gaat. Als ik straks moet kiezen tussen wie ben ik of de gemene deler op de zondagavond dan kies ik nu toch echt voor wie ben ik. De gemene deler is meer iets als vervanging van DOND maar nis geen groot amusement.Rtl4 zal komend seizoen nog minder aanstaan op mijn tv, sbs6 heeft er na het vrijdagavond amusment en groeten terug weer wat hits bij die ik ga volgen: wie ben ik en de hoofdprijs.

 44. MarC

  Reactie op Anoniem:

  Een nog onnozelere hals, de buschauffeur Bart (Er moet meer sex erin) in ‘t Hout samen met zijn suikeroompje Fürher Fons van Westerloo. Hun maakten RTL4 kapot in wat het nu is. Erland Galjaard probeert alleen maar te redden, wat er nog te redden valt! En tot nu toe gaat dat heel matig…

  Galjaard is zeker geen slechte, maar had toch liever weer Leo aan de roer van RTL4 gehad!

 45. Thea

  ik vond Wie ben ik? een geweldig programma, maar ik ben bang dat het een grote flop gaat worden. De kracht van het programma lag voornamelijk bij Ron en vooral Andre. Patty en Gerard hebben hele andere humor. Ik vind het dan ook jammer dat het niet op RTL komt, in de orginele bezetting(alleen dan een andere presentatrice). Daarnaast heb ik SBS niet zo hoog zitten als het gaat om echte amusementsprogramma’s.(en dan heb ik het niet over die talentenjachten) Je wordt bedankt!, de Uri geller show, het beste idee van NL.. ik vond het niet zo geweldig, die decors en de presentatie enz.
  Dat Popstar mag van mij helemaal floppen, alweeeeer een talentenjacht! en alweeeer Geer en Nance! Verder ben ik wel benieuwd naar de Hoofdprijs, S1ngles(NET5) en die nieuwe programma’s van Veronica!

 46. David (2)

  Reactie op Ik..:

  Dat viel mij ook op. RTL8 zal altijd een kleine zender blijven, maar je ziet zelden nog marktaandelen van onder de 2%, wat in het begin eerder regel dan uitzondering was. Dr. Phil scoort om 1930 netjes, de oude waargebeurde woensdagavondfilms zijn weer terug, dit keer dus op 8. Andere films lijken nu ook publiek te bereiken. Als ze dat gewoon vasthouden, kan die woensdagavondfilm zeker wel 300-400.000 kijkers scoren wekelijks.

  As the World Turns is ook een vaste pijler van 150.000-200.000. Alleen voor 19.30 wil het nog niet echt lukken. Ik denk nog steeds: vul die zender van 17.00 tot 19.30 met oude series (happy days – alf – full house – desnoods de Love Boat al wordt dat écht érg oud). Volgens mij kan je daar ook wel 2-300k kijkers mee scoren, en dan loopt RTL8 gewoon -tegen de kosten afgezet- fantastisch.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.