1,2 miljoen kijkers voor Praatjesmakers


De kijkcijfers van woensdag 9 juli 2008 (SKO)

Foto: NCRV/KippaPraatjesmakers (NCRV, Ned1, 20:33) – In een nieuw onderdeel van het populai- re programma Praatjesmakers met presentator Jochem van Gelder worden buitenlandse sterren met een verborgen camera geïnterviewd door kinderen. Hen wordt uitspraken ontlokt die ze in regu- liere media niet zouden doen. Uri Geller werd als eerst gefopt. Praatjesmakers werd woensdagavond door 1.151.000 kijkers (madl: 21.6%) bekeken en was daarmee het best bekeken amusementsprogramma.

Praatjesmakers is sinds vorige week weer te zien op Nederland 1. In totaal bestaat het nieuwe seizoen uit negen afleveringen. Een vast onderdeel van Praatjesmakers vormt Het tafelgesprek. Hierin voert Jochem een gesprek met een kind over z’n hobby. Volgens Jochem levert dat nog altijd mooie televisie op. “Het aantrekkelijke voor mij is de onvoorspelbaarheid. Hoe goed je het ook voorbereid, het gaat meestal toch een andere kant op“, vertelt Jochem van Gelder over zijn programma.

Café de Liefde (VPRO, Ned2, 22:44) – In het nieuwe VPRO-programma Café De Liefde onderzoekt Bram van Splunteren de stand van de liefde anno 2008. Van Splunteren in het NRC: “Frank Wiering (hoofdredacteur VPRO, red.) en ik vonden het raar dat zoiets basics als de liefde zo weinig aandacht krijgt bij de VPRO. Het is tot nu toe vooral het terrein van de commerciëlen.” De netmanager verwachtte een studioprogramma, met gasten en deskundigen. Maar Van Splunteren wilde liever een reportageprogramma maken. “We waren de leader aan het opnemen met de zangeressen van De Meisjes Loos. Vijf knappe meiden, eind twintig, zien er goed uit. Ik dacht: dat vindt de netmanager vast óók een leuk idee. De cameraman maakte een shot langs de dame die op de piano lag. Hij denkt: ik werk voor de VPRO, we gaan geen ordinaire shots maken. Dus ik zeg: kunnen we het decolleté ook even zien? Iedereen weet: seks, jonge meiden, dat verkoopt. Daar moet je ook niet te moeilijk over doen. Het speelt voortdurend mee: je moet scoren, dan mag je volgend jaar verder.” Café de Liefde werd woensdag door 396.000 kijkers (madl: 9.1%) bekeken.

Wie is de Chef? (RTL4, 18:34) – De plek van RTL Boulevard wordt sinds vorige week opgevuld door Wie is de chef?, gepresenteerd door Martijn Krabbé. Om de beurt bereiden vier kookliefhebbers een maaltijd. Drie van de kandidaten zijn amateurs, de vierde is chef-kok. De kandidaten moeten de chef-kok in hun midden ontmaskeren. Henry is deze week een van de kandidaten. Bij TVgids.nl: “Alle deelnemers hebben een enorme passie voor koken. Waar anderen eten om te leven, leef ik om te eten. Ik vind het fantastisch om in de keuken te staan en wat lekkers te bereiden. Vaak ga ik dan naar de markt, de slager of de visboer en koop ik wat er goed en lekker uitziet. Daarmee ga ik vervolgens aan de slag. Ook met producten die ik niet ken, probeer ik graag iets uit. Laatst nog met snijbiet, een soort paksoi. Dat kun je heerlijk roerbak- ken met knoflook.” Wie is de Chef? trok woensdag 690.000 kijkers (madl: 19.1%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen