Veronica Magazine: ‘EK-editie huis aan huis bezorgd’

Geplaatst op ma 02 jun 2008 om 20:45Robin van Persie is gasthoofdredacteur van Veronica Magazine. De vedette van het Nederlands elftal heeft samen met de redactie van het grootste weekblad van Nederland de speciale EK-editie gemaakt. Deze wordt woensdag 4 juni in een oplage van 5,1 miljoen exemplaren huis aan huis bezorgd. “Nog nooit eerder is een publiekstijdschrift in zo’n record- oplage verspreid“, laat een zegsman van Veronica Magazine vandaag weten. “De normale oplage van Veronica Magazine is 1,1 miljoen.”

Als gasthoofdredacteur heeft Robin van Persie zich exclusief in het shirt laten fotograferen waarmee Oranje in 1988 Europees kampioen werd. Verder staat in de EK-editie een groot interview met de vedette van het Nederlands elftal. Hij vertelt daarin onder meer over zijn warme band met Clarence Seedorf en zijn relatie met echtgenote Bouchra. Daarnaast geeft Van Persie kijktips aan de lezers.


26 Reacties op “Veronica Magazine: ‘EK-editie huis aan huis bezorgd’”


 1. Mediawereld!

  Morgen op mediawereld.blogspot.com

  – RTL reageert op geruchten rond stoppen Life & Cooking
  – Alle musicalaward winnaars op een rij
  – De presentator van Het moment van de waarheid!

  Wij hebben het laatste medianieuws als eerst!

  Ook op mediawereld:
  – Enquete over de nieuwste programma,s van RTL en het leukste zaterdagavond programma
  – Het laatste nieuws uit binnen en buitenland via RTLnieuws.nl RSS FEED
  – De BIOSCOOPTIPS van de week met deze week What Happens in Vegas
  – De leukste programmatips voor deze week
  – De leukste youtube video,s met deze week als onderwerp IHVH!

 2. Mark

  @1
  BOEIEND?

 3. Anoniem

  Reactie op Mediawereld!:
  Zout op naar je eigen site zeg, erg triest

 4. !#Michael#!

  Strakke actie van de Veronica gids, maar de abonees dan betalen die wel gewoon?!

 5. Anoniem

  Het liep al niet echt lekker met de ”hitserie” van sbs6: Hotel. Maar nu is het dieptepunt bereikt: 91.000 kijkers en 3% marktaandeel gisteravond,.

 6. Erwin

  @ Anoniem: Kom op zeg! Zo kan iedereen ook wel enkele programma’s van de PO of RTL gaan afkraken zeg.

 7. Erwin

  Bijvoorbeeld: Alez Alez Zimbabwe: 69.000 kijkers ;) herhaling scoort zelfde hetzelfde op RTL 4!

 8. Anoniem

  Reactie op Erwin:
  Allez Allez Zimbabwe is een programma van RTL7, daar floppen zoveel programma’s. Net zoals bij Net5, Veronica en RTL8. SBS6 is een grote zender, en als een programma om half 7 daar 3% marktaandeel scoort is het wel noemenswaardig vind ik.

 9. Erwin

  Nou, in de doelgroep 7.9%, en hallo wat maakt dat uit, ene dag GTST 1.000.000 andere dag 700.000 :S Waar maak je je druk om?

 10. RTL GJ

  Wel knap hoor Hind zat bij HNTM en later dag ik haar ook in de zaal bij de Musical Awards…

 11. RTL GJ

  en het was alletwee live op tv…

 12. !#Michael#!

  82.000 kijkers gister voor The bold tegen over 373.000 zelfde tijdslot een week eerder?! Wat is daar aan de hand?!

 13. ©hiel

  Reactie op !#Michael#!: Het zijn gewoon herhalingen van The Bold, zomerstop sinds 30 mei.

 14. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!:
  Door het mooie weer keken er gisteren op dat moment. Vorige week keken er 1,6 miljoen kijkers en gisteren 1,1 miljoen kijkers. En gezien het marktaandeel heeft The bold daar blijkbaar meer last van gehad dan andere programma’s.

 15. Anoniem

  *Door het mooie weer keken er gisteren op dat moment minder mensen.

 16. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  Gewoon belachelijk veel last van 22.9% madl in 6 naar 7.8% madl … de score van gisteren is iets wat ze normaal met de 0800u herhaling boeken …

  Zaten de meeste The Bold kijkers dan allemaalin de tuin?! Zou het zelfde zijn als er naar GTST ineen keer maar 200dznd mensen kijken … Wanneer gebeurt dat?! NEVER!!! Zo’n keldering van kijkers en marktaandeel beloofd niet veel goeds …

 17. !#Michael#!

  Reactie op ©hiel:

  Oohw oke dat verklaard een hoop ;) Waarom in de zomerstop gaan en dan herhalingen uit zenden?! Nieuwe kijkers genereren, na de zomer op 450/550 duizend kijkers gemmideld zitten ? :lol:

  Ze mogen het proberen denk alleen niet dat het lukt :)

 18. !#Michael#!

  Reactie op Erwin:

  Nu ben je wel heel grappig bezig!!! In de doelgroep 7.9%, ja nee daar word SBS6 blij van :? als alle SBS6 programma’s vanaf 8% een succes zouden zijn dan was die zender nu een mega succes ongeevenaard winstgevend :lol:

  8% in 20-49 is voor SBS6 rond uit slecht, en zwaar onder zender niveau … Je mag ook wel erkennen dat een programma flopt hoor … en je vergelijking met GTST gaat in dit geval niet op, het marktaandeel van GTST is onder elke weersomstandig heden stabiel rond tussen de 18/22%, bij hoge uitzondering eens onder die grens …

  Hotel is van af haar start al een terleurstelling, die niet de verwachtingen kon bevredigen, al helemaal niet gezien de overkill aan promotie die er on air en off air voor de reeks was, is het (bij mijn weten) nooit over de 400dznd gegaan en had het een gemmidelde van 200/250dznd kijkers (en madl tussen de 6 en 8% in 6 ) wanneer er geen uitzonderlijk mooi weer was.

  Ik wil nu helemaal niet SBS6 bashen, maar in mijn visie is een uitzending goed als het rond zender gemmidelde zit, en een succes als het daar boven weet te scoren. Alles iets zwaar onder het zender gemmidelde scoort, trekt het marktaandeel omlaag en is daarmee rijp voor vervanging … met andere woorden een flop …

 19. Chiel

  Volgens mij komt The Cosby show ipv The Bold in de zomer. Die paar weken herhalingen snap ik ook niet. maar daardoor dus minder kijkers ;)

 20. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!:
  Een daytime soap hoort geen zomerstop te hebben, dat is onzin, en het is al helemaal onzin om midden in een verhaal herhalingen te gaan uitzenden, een daytimesoap gaat gewoon 365 dagen per jaar door. Typisch SBS

 21. Anoniem

  Reactie op Chiel: Geen Cosby Show, SBS 6 heeft de rechten niet meer, daarom tot eind september hh van B&B. Dom, dom, dom, daarom kelderen de cijfers van de programma’s erna (Hotel) ook ineens zo snel. RTL 4 ging wel gewoon door in de zomer met B&B, SBS 6 vorig jaar ook, nu ineens niet meer. Wel mooie score voor de 5e hh van Bruce Almighty. Volgende week tv premiere van The Aviator tegenover Nederlands Elftal = nooit meer dan 179.000 = zonde! Misschien hebben ze geluk omdat de film tot 00.10 duurt = evt. nog zappers om 23.00 uur.

 22. 10eke

  Reactie op !#Michael#!:
  Ik ben postbezorger en mocht deze gidsen rondbrengen. De leden van de Veronicagids kregen hun eigen vertrouwde gids, die aan de buitenkant weinig afweek van de EK-editie. Ze kregen dus niet dubbel. Groetjes

 23. Erwin

  @ Michael: Nou, wat overdrijf jij nou zeg? Nou een programma is geen succes, maar Hotel is met 9% mdl gemiddeld in doelgroep geen flop. Iedere zender heeft wel diverse programma’s die het niet zo goed doen, en je moet nog eens bijrekenen: Hotel wordt om 18.30 uur uitgezonden en dan gaat niet half Nederland die normaal RTL Boulevard kijkt, dat kijken.

  Ondanks dat SBS 6 een matige vooravond heeft, scoren ze prime-time anders nog vaak hoger in de doelgroep dan RTL 4.

  En over The Bold/Cosby Show: Doordat de fans van The Bold massaal hebben laten weten dat ze niet zonder hun soap kunnen, heeft SBS 6 besloten The Bold hh uit te zenden.

  En The Bold gaat met herhaling omdat:
  – de soap duur is
  – marktaandeel in doelgroep matig is
  – in zomer met vele EK en mooie weer geen hond kijkt, en dus is SBS 6 gewoon SLIM!

  BNN gaat toch ook niet door met ONM, RTL 4 niet met GTST… hebben allemaal de zelfde redenen: in de zomer kijken minder mensen, minder inkomsten… Tja bij GTST zou je zelfs kunnen zeggen dat ze al 2 jaar in de zomer zitten :P

 24. Erwin

  Reactie op Anoniem:

  Er zijn ook nog mensen die niet helemaal van voetbal houden, met de nodige promotie scoort de film gewoon 250.000 kijkers.

  Zelf ga ik voetbal kijken, en ben erg benieuwd hoe de grote zenders RTL 4 en SBS 6 het gaan doen. RTL 4 komt nog met enkele nieuwe programma’s, wat opzich juist nog eens een gedurfde stap is. Kan goed uitwerken voor het najaar, zullen toch enkele kijkers hier blij mee zijn, die voetbal haten.

  SBS 6 komt met enorm veel herhalingen, maargoed, de dinsdag en donderdag zijn al een jaar bijna alleen hh, en die scoren ook netjes in doelgroep. Het gaat een battle worden van hier naar tokio om kijkers te trekken!

 25. Anoniem

  Reactie op Anoniem: Hoe weet je dat ze de rechten niet meer hebben? Werk je voor sbs6?

 26. ©hiel

  Q: Geen Cosby Show, SBS 6 heeft de rechten niet meer, daarom tot eind september hh van B&B.

  Mmm, ik dacht dat ik dat in het schema zag staan, maar dat kan natuurlijk aangepast zijn. Hebben ze de rechten ook niet lang gehad!

  Q: Doordat de fans van The Bold massaal hebben laten weten dat ze niet zonder hun soap kunnen, heeft SBS 6 besloten The Bold hh uit te zenden.

  Kan me niet voorstellen dat 1000 mailtjes er voor zorgen dat het schema wordt omgegooid, en dan nog herhalingen ook. JUIST in de zomer als er 2 soaps minder zijn konden ze het toch wel om 20.00 uur uitzenden?! Alsof IEDEREEN voetbal kijkt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.