BNN online TV-gids nu ook via mobiele telefoon

De online televisiegids van BNN is vanaf heden ook te bezoeken via de mobiele telefoon. Naast een uitgebreide programmagids biedt bnngids.nl ook informatie over tv-zenders. Dat meldt BNN vandaag. BNN lanceerde eerder al een mobiele internetsite voor 101 TV. “BNN wil jongeren op zoveel mogelijk manieren bedienen. Gezien de groeien- de populariteit van mobiel internet is de mobiele gids voor BNN een logische stap“, aldus Lucas Goes, Algemeen Directeur BNN (foto).

Het is ook niet het eerste mobiele project van BNN. Op dit moment heeft 101 TV zijn eigen mobiele site en in januari konden kijkers van de Nationale IQ-test meespelen met hun mobiele telefoon.

Browsen door het hele tv-aanbod op een klein schermpje is niet ideaal. “Daarom beperkt de mobiele gids zich tot de programma’s waarvan bezoekers zelf hebben aangegeven dat ze die willen kijken“, legt een woordvoerster van BNN uit. “Nadat een bezoeker zijn eigen gids heeft samengesteld, wordt deze op het web gepubliceerd na het achterlaten van zijn of haar mobiele telefoonnummer.Via een gratis SMS krijgt hij/zij dan een linkje waarmee die selectie te bekijken is. Via de BNN Online TV-gids kunnen bezoekers hun samenstelling altijd aanpassen of uitbreiden. De persoonlijke gidsen zijn trouwens op meer manieren te bekijken.”

Hoofd Nieuwe Media BNN Berend Jan Verheijen: “Het was al mogelijk om je eigen gids door te plaatsen op je eigen weblog of Hyve. Op die manier kun je al je vrienden laten zien wat jij de komende dagen gaat kijken. De persoonlijke gidsen krijgen daardoor een sociaal karakter, wat een belangrijk uitgangspunt is van de BNN Gids.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen