689.000 kijkers voor Holland’s Next Top Model finale


De kijkcijfers van maandag 2 juni 2008 (SKO)

Holland’s Next Top Model finale (RTL5, 20:34) – Ananda Marchildon (21) uit Wormer is maandagavond voor het oog van 689.000 kijkers (madl: 12.2%) de winnares geworden van de vierde editie van het RTL 5-programma Holland’s Next Top Model. In tegenstelling tot voorgaande edities, waarin drie modellen de strijd met elkaar aanbonden, bleven er dit jaar vanwege de “uitzonderlijk hoge kwaliteit” van de deelneemsters vier finalisten over in de Haarlemse Lichtfabriek.

Tijdens de live finale vanuit de Lichtfabriek in Haarlem wist Ananda de jury en de kijkers uiteindelijk het meest te overtuigen van haar kwaliteiten doordat zij met verve de verschillende opdrachten volbracht. Zo draaide ze haar hand niet om voor een commercial met acteur Winston Post en een fotoshoot met een reusachtige python. De stem van de kijker was doorslaggevend en zorgde ervoor dat zij haar rivalen Jennifer, Yvette en Patricia het nakijken gaf. Patricia, die na een aantal weken op de intensive care te hebben gelegen, was genoeg opgeknapt en kon toch meedoen. Ze werd echter als eerste weggestemd, waarna de strijd ging tussen Ananda, Jennifer en Yvette.

Musical Awards Gala (AVRO, Ned1, 20:35) – De musical Ciske de Rat is met zeven onderscheidingen de grote winnaar geworden van de John Kraaijkamp Musical Awards. Op de tweede plaats kwam Les Misérables met vier prijzen. Ciske de Rat werd maandagavond in Studio 22 in Hilversum onder meer bekroond vanwege de beste vrouwelijke hoofdrol (Mariska van Kolck) en de beste vrouwelijke bijrol (Marjolein Touw). De prijs voor de beste mannelijke hoofdrol ging niet naar Ciske-ster Danny de Munk, maar naar René van Kooten die in Les Misérables een markant middelpunt vormt. Ook de beste mannelijke bijrol (Jamai Loman) kwam uit Les Misérables. Joop van den Ende Theaterproducties kreeg 13 van de in totaal 21 prijzen. Theaterbedrijf V&V van Roel Vente en Albert Verlinde kreeg er slechts twee, voor Ruth Jacott die de hoofdrol speelt in de kleine musical Billie Holiday en Jörgen Verhoeven voor het geluidsontwerp van Fame. Het Musical Awards Gala werd door 1.152.000 kijkers (madl: 20.3%) bekeken.

Dragons’ Den (KRO, Ned3, 21:44) – Het nieuwste mediaproject van Jort Kelder, de website 925 (nine-to-five), is sinds dinsdagochtend in de lucht. De site biedt naar eigen zeggen een overzicht van alles wat telt tussen 09.00 en 17.00 uur. De website richt zich op hoogopgeleide, hardwerkende mannen. “Carrièremakers die meer geld dan tijd hebben.” Via www.925people.nl worden bezoekers op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, achtergronden, opinies en zijn verschillende weblogs en videodagboeken te volgen. “Bezoekers van 925 kunnen reageren op artikelen en filmpjes, maar worden – om anonieme querulanten af te schrikken – vriendelijk doch dringend verzocht eerst een mini-IQ-test af te leggen. 925 is gratis toegankelijk, maar selectief in welke bezoekers meepraten.” Na 17.00 uur schakelt de site over op het nachtprogramma ‘five-to-nine’. Op 529 verschijnen tips over tv-kijken, eten en uitgaan. Jort Kelders Dragons’ Den scoorde maandag 428.000 kijkers (madl: 7.2%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen