RTL Nieuws maakt website geschikt voor elke mobiel

Geplaatst op ma 02 jun 2008 om 15:02

RTL Nederland heeft haar nieuwssite rtlnieuws.nl geschikt gemaakt voor elke mobiele telefoon. Sinds april was de site alleen geschikt voor 3-G telefoons. Dat meldt RTL Nederland vandaag. Directeur Bert Habets van RTL is enthousiast over de service: “Dat het RTL Nieuws vandaag als eerste nieuwsorganisatie in omroepland zo’n mooi aanbod doet aan alle liefhebbers van nieuws via de gsm is voor mij opnieuw een bewijs van de alertheid en het innovatieve vermogen van het RTL Nieuws.

In april lanceerde RTL al RTL Nieuws voor de mobiel via een java-applicatie die geschikt is voor 3-G telefoons. Sinds vandaag is het mobiele rtlnieuws.nl voor iedereen zeer eenvoudig te bereiken door het intoetsen van de url rtlnieuws.nl in de browser van de mobiele telefoon. Het mobiele rtlnieuws.nl biedt iedere consument gratis 24 uur per dag actueel binnen- en buitenlands nieuws en RTL Z.

Harm Taselaar, hoofdredacteur van het RTL Nieuws en verantwoordelijk voor het verbeterde mobiele rtlnieuws.nl: “Bij het RTL Nieuws houden we ons de hele dag bezig met het op een zo boeiende en begrijpelijk mogelijke manier dichtbij brengen van al het nieuws dat onze kijkers raakt en dat zij belangrijk vinden. Met onze televisie-uitzendingen bereiken we gemiddeld 2,7 miljoen mensen per dag. Met het RTL Nieuws op internet bereiken we per maand ook al bijna een miljoen unieke bezoekers en het aantal videoviews via rtlnieuws.nl bedroeg in mei bijna 600.000.

Het gebruik van de mobiele telefoon voor andere doelen dan bellen alleen heeft nu zo’n vlucht genomen dat we het als een verplichting naar ons publiek en naar onszelf voelen om al het belangrijkste nieuws nu ook via de mobiel heel toegankelijk voor ons publiek te maken.
14 Reacties op “RTL Nieuws maakt website geschikt voor elke mobiel”


 1. Anoniem

  Ik geef ze drie maanden!!!

 2. Erwin, SBS fansite

  Goed bezig RTL! Nu alleen de vormgeving van rtl websites nog! :)

 3. Anoniem

  eindelijk!! de website was een ramp voor mobieltjes!

 4. Jeffientje

  Waarom zou je een website op je mobiel moeten hebben?

 5. Anoniem

  Reactie op Jeffientje: Jeffientje hvn komt er ook mee

 6. Niet waar

  ook voor mijn nokis 3410? :P

 7. Branking News!

  Haha nouja branking…

  De zanger schrijft: “Verder ben ik zaterdag afwezig geweest bij mijn eigen radio programma omdat er bij mij suikerziekte is geconstateerd en absolute rust moest worden in acht genomen ivm mijn verhoogde bloedsuikerspiegel waar ik zaterdag onwel van ben geworden.”

  Momenteel verblijft Gordon, samen met Yolanthe Cabau van Kasbergen in Zuid Frankrijk voor de opnames van Villa Felderhof.

 8. RTL Natuurlijk

  Zojuist even geprobeerd: fijn dat het kwalitatieve nieuws van RTL nu ook mobiel bereikbaar is. Qua vormgeving niet heel erg bijzonder, doet een beetje aan nu.nl mobiel denken. Wel lekker snel en overzichtelijk. Fijne toevoeging aan de mobiele websites dus.

 9. Pietertje

  En het business model erachter ? Dat is het grote probleem met deze ‘nieuwe’ technieken en manieren om entertainment te vergaren. Directeuren (en zeker een visieloze man als Bert Habets) zijn zo panisch en slecht voorgelicht dat ze vergeten dat elke business om 1 ding moet draaien. Geld. En mooie verhalen over cross bestuivingingen, multimedia concepten, blablabla, etcetc. Het brengt allemaal niet genoeg geld op om ook maar in de buurt te komen van een breakeven. Laat staan geld te verdienen.

 10. Anoniem

  Reactie op Pietertje:
  Het klopt dat dit soort projecten in het begin vooral geld kosten maar als je visie hebt dan hoeft dat niet zoveel uit te maken. Dat kan zich later terug betalen. Het is namelijk ook vaak heel belangrijk om de eerst of één van de eersten in de markt te zijn. Het komt niet zelden voor dat producten die het eerst op de markt komen daarna voor vele jaren de dominante marktleider zijn. Ik zeg niet dat dat hiermee zal gebeuren maar het gebeurt wel vaak.

 11. Anoniem

  Reactie op Anoniem: Daar geloof ik dus niet in, de eerste zijn. Althans, niet met dit soort projecten. Het is niet nieuw, eigenlijk al een beetje verouderd, dus men loopt al achter de feiten aan. Bovendien wordt er door het gestunt bij providers steeds minder geld verdient aan mobiele telefonie. Dat betekend dat de providers RTL niet meer de bedragen bieden die ze ooit boden voor mobile content. Het is allemaal splt revenue. En een split revenue van niets is helaas niets. Dan kan je over een paar jaar dominat zijn in de markt. Je verlies is dan dusdanig dat het maar de vraag is of je dan ooit winst zal maken.

  En praktisch gezien ; waar ga je dit gebruiken ? Overal zijn betere oplossingen beschikbaar.

 12. RTL-fan

  Hé, deze site is niet gemaakt door RTL Interactief maar door Sharewire. Zou dit het begin zijn van wat nieuws?

 13. Anoniem

  @Anoniem10&11 Ik wilde net een vlammend betoog pro schrijven maar lees dat post 10 inhoudelijk al helemaal in de roos schiet, dus “hear, hear”!!

 14. tv kijker

  er staat een verkeerde foto bij dit bericht

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.