RTL Nederland: ‘Hoogste meimaand sinds 1999’

RTL Nederland blijft in mei ‘op afstand’ marktleider in de doelgroep 20-49 jaar. Met een gezamenlijk zenderaandeel van 32,3 procent haalt de zendergroep de beste meimaand sinds 1999. De SBS groep volgt met 28,6 procent en de Publieke Omroepen met 25,5 procent. Dat zegt een woordvoerster van RTL van- daag. “In de doelgroep 20-49 jaar blijft RTL 4 marktleider met een zenderaan- deel van 14,1 procent, gevolgd door SBS 6 (13,9 procent) en Nederland 1 (13,2 procent)“, vertelt ze.

In de doelgroep boodschappers 20-49 jaar behaalt RTL 4 (“de grootste zender van Nederland“) een zenderaandeel van 14,6 procent. “Ondermeer met de programma’s Herrie In Het Hotel, Ik Wed Dat Ik Het Kan, Derek Ogilvie: The Ghost Whisperer en Goede Tijden, Slechte Tijden.”

RTL 5 draait in mei een recordmaand in de eigen doelgroep 20-34 jaar met een zenderaandeel van 12 procent, de hoogste score sinds oktober 2006. “In de belangrijkste commerciële doelgroep 20-49 jaar behaalt de zender 9,8 procent, dat eveneens sinds oktober 2006 de beste maand betekent. Dit mooie resultaat is onder andere te danken aan De Gouden Kooi, dat afgelopen maand haar finale beleefde. Ook de finale van Dames In De Dop, de afleveringen van Holland’s Next Top Model, Deal Or No Deal, JENSEN! en de films Bourne Supremacy en 50 First Dates dragen hieraan bij.

RTL 7 haalt in de doelgroep mannen 20-49 jaar een zenderaandeel van 6,9 procent in het avondtijdvak. “De Formule 1-programma’s overdag scoren het hoogst. In de avond zijn dat RTL Voetbal Eredivisie, RTL Voetbal Insite, de films Black Knight en Planet Of The Apes en de Uefa Cup-wedstrijd Fiorentina-Glasgow Rangers.”

RTL 8 haalt in de eigen doelgroep vrouwen 20-49 jaar een zenderaandeel van 3,6 procent. “Met onder andere Mommy Market, Herrie In Het Hotel, Holland’s Next Top Model, Four Weddings And A Funeral en As The World Turns.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen