Eyeworks naar Denemarken en Polen: ‘Netwerk groeit’

Eyeworks breidt zijn activiteiten uit naar Denemarken en Polen. Door middel van de overname van het tv-productiebedrijf Easy Film telt het bedrijf van Reinout Oerlemans nu vestigingen in veertien landen. Dat meldt Eyeworks vandaag. “In aanvulling op onze bestaande vestiging in Zweden stelt deze uitbreiding ons in staat om programma’s op Scandinavische schaal aan te bieden, wat zeer aantrekkelijk is voor de Noorse, Zweedse en Deense zenders“, vertelt Reinout Oerlemans.

Easy Film is een van de grootste onafhankelijke producenten in Denemarken, met tevens een vestiging in Polen. Met de overname verstevigt Eyeworks zijn positie in Scandinavië en betreedt het bovendien de Poolse markt. “Easy Film heeft reeds bewezen Eyeworks programma’s aan de man te kunnen brengen gezien de recente verkoop van onze formats ‘De Italiaanse Droom’ en ‘Beat the Blondes’, die dit najaar respectievelijk in Denemarken en Polen op de buis komen. Bovendien vormt ook hun eigen catalogus een mooie aanvulling op ons programma aanbod, die zijn weg zal vinden binnen het gestaag groeiende Eyeworks netwerk over de wereld.

Easy Film is opgericht in 1984 en is inmiddels uitgegroeid tot een grote onafhankelijke producent in Denemarken. “Het bedrijf mag belangrijke nationale zenders als DR, TV2, TV3 en de SBS zenders tot hun klantenkring rekenen“, zegt een woordvoerder van Eyeworks. “Als sterke speler in de pan-Scandinavische markt is het bedrijf ook uiterst actief in Noorwegen en Zweden door middel van coproducties met lokale partners. Op die manier produceerde Easy Film onder meer internationale hit formats als Peking Express, The Biggest Loser, en Beauty and the Geek ( van deze laatste twee wordt het Amerikaanse origineel tevens geproduceerd door Eyeworks in de Verenigde Staten). Ook werd de producent door het gerenommeerde Discovery Channel gevraagd een Europese versie te maken van Dirty Jobs, gepresenteerd door de Deense voetballegende Peter Schmeichel.

In Polen focust Easy Film zich op grote amusement programma’s. Zo produceert men momenteel onder meer een lokale versie van het internationale hit format ‘Moment of Truth’ en de door Eyeworks zelf ontwikkelde spelshow ‘Beat the Blondes’.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen