RTL 4 met De Gemene Deler: ‘Quiz met een twist’

Het nieuwe spelprogramma BankGiro Loterij: De Gemene Deler draait vooral om vertrouwen. Telkens moeten drie voor elkaar onbekende kandidaten blind afgaan op ieders parate kennis. Dat laat een zegsvrouw van RTL 4 vandaag weten. “Het gaat om het winnen van vertrouwen maar ook het geven van vertrouwen“, legt ze uit. Het trio moet elkaar blind vertrouwen in de quiz, die op zondag 6 juli van start gaat. “Want samenwerken als een echt trio brengt geld in het laatje.

De gezamenlijke prijzenpot loopt op naarmate het trio samen unaniem meer vragen in hoog tempo goed beantwoorden. “In deze kennisquiz, die op zondag 6 juli om 21.30 uur bij RTL 4 van start gaat, staat niet alleen algemene kennis centraal, maar vooral ook mensenkennis, overtuigingskracht, slagvaardigheid, snelheid en koelbloedigheid.”

In ‘BankGiro Loterij: De Gemene Deler’ wordt onder tijdsdruk gespeeld, want elke vraag, in sommige gevallen ondersteund door een beeld- of een geluidsfragment, is geld waard. “Voor elk antwoord geldt een tijdslimiet van 100 seconden en bij elke seconde die wegtikt, tikt ook een deel van het geldbedrag dat verdiend kan worden weg. Pas als een antwoord unaniem wordt gegeven, stopt de klok en daarmee het wegtikken van het geld. Kortom: één voor allen en allen voor één.”

Totdat het op de geldverdeling aankomt. “Onverwachts is daar een flinke adder onder het gras voor de kandidaten. Het bondgenootschap maakt plaats voor een pittige strijd recht tegenover elkaar, waarbij het verzamelde bedrag in drie willekeurige, ongelijke delen wordt verdeeld. Een verhitte discussie over wie met welk bedrag naar huis gaat is onvermijdelijk. Het wordt een helse klus om hier overeenstemming over te bereiken, terwijl de invloedrijke tijdklok intussen merkbaar doortikt. Eén voor allen wordt echt ieder voor zich.”

Opmerkelijk aan ‘BankGiro Loterij: De Gemene Deler’ is dat de presentatie nooit in beeld verschijnt, maar alleen te horen is: De Stem. “Deze is en blijft onzichtbaar voor de kandidaten en de kijker, maar heeft wel de touwtjes strak in handen, legt de spelregels uit, gooit af en toe wat extra olie op het vuur als de gemoederen hoog oplopen en fungeert als scheidsrechter. “

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen